9578 poze   378859 vizite
Albume
0-contact01 Hranitori si adaposturi pt pasarele1-Orasul meu2-1 Regionalisme din MM   MM-drumetii2-Case si anexe vechi din lemn-MM3-Case si oameni in trecut- MM4-Obiceiuri_traditii si serbari - MM5-Case si anexe noi-lemnAmintiri dinainte de 1989-1   Amintiri dinainte de 1989-2Arbori exotici - 1Arbori exotici - 2arbustiarbusti exoticiatunci-acum si for ever youngBancuri si voie buna   sa zimbimburuieni comestibile_medicinale   LEACURI din batrinicase deosebitecase ecologice in arhitectura verde   exterioare_case eco-verzi   interioare_case eco-verziCiuperci   ciuperci comestibile   ciuperci deosebite   ciuperci mortaleCorbulDecoratiuniDecoratiuni pt Paste simple dar frumoaseDiaspora RO-vot 2014 _ stiri diversedin Balcon   noriiDiverse 1 - PlimbariDiverse 2 - Gradina cu floriDiverse 2 - Gradina cu frunzeDiverse 3 - DiverseElicoptere militare   Elicoptere civile   elicopterului-istoriaEMOTII_expresii-gesturi-stari   emotii-mici explicatiiFigurine culinareFluturi si insecteFotografii inedite-1   fotografi faimosi   fotografii inedite din istorie   fotografii inedite vechi   Fotografii inedite-2   fotografii inedite-3frumuseti cu aripiGRUP-marionette si papusi_scenaILUZII opticeISTORIE si CULTURALillylocuriMARIONETTEOameni remarcabiliORIGAMI-realizate-de-minePAPUSI de mina_teatruPasari din RO - imagini individuale   Pasari din RO-instananee 1Plante carnivoreplante-exotice_condiment-1plante-exotice_condiment-2poze_vechi   Romania vecheRetete gustoaseSCORPIONIUTILE diverse-diverse aspecte

membru din 3 februarie 2014

LEACURI din batrini

- cautind dupa data incarcarii pozei,data comentariului (a leacului) ,gasiti mai usor leacul corespunzator pozei.
in ziua de azi aceste leacuri din batrini se numesc...medicina naturista,alternativa.Tirziu,...uneori prea tirziu ,intelegem de ce majoritatea medicilor au grija de bolile oamenilor si nu au grija de sanatatea oamenilor...de ce inlatura efecte si nu trateaza cauze...intelegem ca plantele au existat dinaintea laboratoarelor sintetice...pt orice boala ,natura are leac...animalele il gasesc singure...omul il gasea singur....
Scopul acestui album este de a-i ajuta pe cei care vor sa se ajute singuri;inainte de a ne pune sanatatea si viata in mina altora,sa ne amintim de noi,sa descoperim ce anume ne face bine si ce nu;reechilibrarea(vindecarea)vine doar din noi insine.Leacurile din acest album au fost benefice multor oameni insa sint doar un imbold de a gasi alternativa cea mai buna,cea care se potriveste fiecaruia in parte,pentru ca nimic nu e general valabil iar singura constanta ramine SCHIMBAREA.
Leac pentru tineretea ochilor; vezi comentariul :Leac pentru tineretea ochilor
Leac pentru tineretea ochilor
Leac pentru pietre la rinichi; vezi comentariul : Leac pentru pietre la rinichi (litiaza renala)
Leac pentru pietre la rinichi
Leac pentru picioare si miini reci; vezi comentariul : Leac pentru picioare reci si miini reci (circulatie periferica deficitara)
Leac pentru picioare si miini reci
Brânca ursului - afrodisiacul cel mai bun; vezi comentariul :Brânca ursului - afrodisiacul cel mai bun
Brânca ursului - afrodisiacul cel mai bun
Leac pentru arsuri solare; vezi comentariul :Leac pentru arsuri solare
Leac pentru arsuri solare
Leac pentru puroi la degete - panariţiu; vezi comentariul :Leac pentru puroi la degete - panariţiu
Leac pentru puroi la degete - panariţiu
Leac pentru răguşeală ( disfonie ); vezi comentariul :Leac pentru răguşeală ( disfonie )
Leac pentru răguşeală ( disfonie )
Leac pentru negi; vezi comentariul :Leac pentru negi
Leac pentru negi
Leac pentru degeraturi; vezi comentariul :Leac pentru degeraturi
Leac pentru degeraturi
Rostopasca-(1)-prietena ficatului; vezi comentariul : Rostopasca - (1) - prietena ficatului
Rostopasca-(1)-prietena ficatului
Leac contra Candida Albicans; vezi comentariul : Leac contra Candida Albicans .In poza este ciuperca Candida Albicans ,vazuta la microscop;sper sa nu mai fie raportata poza,pe motiv pudic... :)
Leac contra Candida Albicans
Leac pentru hipertensiune; vezi comentariul : Leac pentru hipertensiune
Leac pentru hipertensiune

Comentarii album • 84
Nume:



anonim
Martha Jecorick 15 septembrie 2022  
DR. CURA DE LA OSATO PENTRU HERPES1&2 - UN MOD NATURAL DE A VINDECA HERPES1&2. Dacă ați căutat modalități de a scăpa în mod natural de virusul herpes simplex din organism, atunci sunteți binevenit să citiți mai departe. Să recunoaștem realitatea aici, ai încercat atâtea contra-medicamente și ești confuz, slab și furios pentru că nimic nu pare să funcționeze. Vești bune Pentru tine, prietene... Da, am venit cu o veste bună care te va elibera de durerile și stresul izbucnirii herpesului, vei obține vindecare totală de acest virus folosind Metodologia Dr. Osato pe bază de plante. Cine este Dr. Osato? Puteți întreba. Dr. Osato este un herborist și un naturalist. El a cercetat și identificat unele plante și a stabilit o metodologie unică de vindecare a corpului uman folosind medicina pe bază de plante, care a fost înrădăcinată cu încredere în cei peste 30 de ani de experiență. Potrivit lui, are leacul pentru atâtea boli/virusuri precum HERPES GENITAL, HIV, DIABET, CANCER, HPV, HSV1&2, NEG GENITAL, ZILSTER, INFECȚIE VAGINALĂ și multe altele. Puteți contacta Dr. Osato pe e-mailul său: osatoherbalcure@gmail.com sau WhatsApp +2347051705853. De asemenea, îl puteți contacta prin intermediul site-ului său web: osatoherbalcure.wordpress.com  Folosesc acest mediu pentru a informa pe toată lumea cum să se trateze de herpes folosind metodologia recomandată de Dr. Osato pe bază de plante.
Răspunde Raportează
anonim
Sachine 17 iulie 2022  
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl trimite oamenilor pentru a-i vindeca de herpes și HIV. Medicamentul Dr. Osato din plante este cel mai bun remediu pentru Herpes1&2 și HIV/SIDA, am fost purtător de Herpes și am văzut o mărturie pe Youtube despre modul în care Dr. Osato vindecă Herpesul cu ierburi, am decis să am un contact cu el și i-am cerut soluții. și a început remediul pentru sănătatea mea și mi-a pregătit cura pe bază de plante și mi-a trimis-o prin UPS și mi-a dat instrucțiuni despre cum să-l folosesc pe care le-am urmat pe bună dreptate și după 14 zile de la luarea medicamentului pe bază de plante am fost la un test de sânge. iar rezultatul meu a fost negativ. Am așteptat 3 luni să-mi confirm rezultatul înainte de a împărtăși această mărturie și, de asemenea, să mă observ dacă aș avea un focar și nu mi-a ieșit nimic din corpul meu, am fost la un alt test de sânge după 3 luni de testare Negativ și rezultatul arată în continuare Herpes Negativ iar doctorul meu era destul de sigur că m-am vindecat complet de herpes și mi-a confirmat că nu am herpes. Slavă Domnului, acum totul este în regulă, sunt vindecat de medicină pe bază de plante Dr. Osato, îi sunt foarte recunoscător Dr. Osato și nu voi înceta să-i public numele pe internet din cauza muncii bune pe care a făcut-o pentru mine, puteți contacta Dr. Osato pe e-mail: osatoherbalcure@gmail.com Sau îl puteți suna și pe WhatsApp la +2347051705853. Site-ul său este osatoherbalcure.wordpress.com

DOCTORUL OSATO POATE ȘI VINDECA URMĂTOAREA BOALA:-

1. HIV/SIDA
2. HERPES
3. CANCER DE TOATE FELUL
4. HPV
5. Hepatita A,B,C
6. Diabet
7. BOLI CRONICE

Remedii naturiste pentru vindecarea HIV/SIDA și herpes sunați și whatsapp dr. Osato la +2347051705853 pentru a vă vindeca și a scăpa de virusul din organism
Răspunde Raportează
anonim
Dorina Sandu 14 decembrie 2017  
Buna seara !am si eu o rugăminte am o punga de puroi la degetul mare de la pedichiura si mi sa infectat rau ...ce imi recomandati. VA rog ..fara spitat nu vreau sa ajung acolo .Multumesc mult ..astept rasp Dumneavoastra .
Răspunde Raportează
Anca10 30 ianuarie 2018  
felie de ceapa,coapta pe plita,pusa calduta pe punga de puroi si bandajat degetul cu tifon si peste,folie sau punga;pus alta ceapa la vreo 4-6 ore...cind puroiul se adunaintr-o pungutza,spargeti punguta cu un ac inrosit in foc si dat prin spirt...stringeti cit se poate si puneti iar ceapa...in max 2 zile ati scapat de problema.numai bine!
Răspunde Raportează
anonim
cristea elena 22 aprilie 2017  
pentru sanatatea tuturor
Răspunde Raportează
Anca10 25 aprilie 2017  
asa este.....sint sigura ca fiecare om este atras sau vibreaza cu anumite plante sau leacuri.....acestea ii vor ajuta la vindecarea fizica si nu doar fizica.....insa doar in puterea omului sta vindecarea....in el ,nu in exteriorul lui.
Răspunde Raportează
Anca10 26 februarie 2017  
Leac pt artrita ( erodarea cartilajelor)

Cartilagiul este o structura foarte flexibila, care suporta greutatea anumitor structuri, cum ar fi urechea externa, nasul si articulatiile,articulatiile genunchilor (acolo unde este sprijinita majoritatea greutatii corpului uman) fiind intotdeauna mult mai afectate.
Substantele care regenereaza natural cartilajele sint :
1. condroitina : o gasiti in cartilagiu de rechin si de la porci si vaci, cantitatea optima fiind aceea de 1000-2000 mg zilnic.
2. glucozamina : din cochilia crabilor de mare, a crabilor si a homarilor.
3. lizina (necesar 12 mg per kg greutate corporala/zi): o gasiti in leguminoase, cod, carne rosie, bere, oua, soia, branza, nuci, drojdia de bere si gelatina.
- Cantitatea optima de gelatina este de 10 grame pe zi. Consumul regulat de gelatina poate duce la eliminarea completa a simptomelor osteoatritei.
4. Vitamina C : din Kiwi, portocale, capsune, lamaie, etc.

introducind in alimentatia zilnica aceste substante(alimente),prin regenerarea cartilajelor,preveniti aparitia unor boli dureroase sau scapati de aceste boli.
Răspunde Raportează
anonim
gabriela neagu 19 septembrie 2016  
Mama mea in varstra de73ani are de cateva zile mancarimi la picioare CE Sa fac
Răspunde Raportează
Anca10 25 septembrie 2016  
o iritatie,eczema sau infectie cu o ciuperca.....in functie de ce a aparut,probeaza un leac....probabil unul contra ciupercii piciorului,anexat cu unul de dezinfectare....
Răspunde Raportează
Anca10 12 iunie 2016  
Leac (2) contra gutei - hiperuricemia

Guta - hiperuricemia,este provocata de retentia acidului uric in sange, peste 6 mg pt femei si 7 mg pt barbati . Din aceasta cauza se depun la incheieturi uratii (formatiuni calcaroase), care distrug osul si cartilagiile, provocand excrescente dureroase, mergand pana la imobilitatea totala a respectivei articulatii.
1. coacaz negru : cel mai bun leac pentru guta : la o cana de apa clocotita, infuzam cinci frunze verzi.Se beau 1-2 cani de ceai de frunze de coacaz negru timp de doua saptamani. (ceaiul nu poate fi baut de cei cu gastrite si ulcere hiperacide)
2. sucul din coacaze negre : pentru cei cu stomac sensibil este foarte bun .O cana de 1 litru,plina cu boabe de coacaze negre, se oparesc in 1 litru de apa si se paseaza prin sita ; se adauga zahar si apa si se obtine un fel de nectar, extrem de hranitor si foarte gustos. Dintr-un litru de boabe oparite intr-un litru de apa se pot scoate cam trei litri de suc.Cura de suc se face timp de aproximativ 2 saptamani.Sucul trebuie baut de placere. La senzatia de saturatie, de "nu-mi mai place" sau "azi nu-mi trebuie", se intrerupe cura. Creierul fiecarui om este un computer care stie exact ce-i trebuie organismului.
3. Carbunele activat : poate absorbi acidul uric , astfel incat poti face o baie de carbune de 2-3 ori pe saptamana. Se amesteca bine jumatate de cana de praf de carbune in putina apa pentru a face o pasta. Puneti aceasta pasta intr-o cada si se adauga mai multa apa. Acum, puneti zona afectata de guta in aceasta apa timp de 30 minute. Daca nu puteti sa o aplicati pe zona afectata (cum ar fi cotul ) , se aplica doar pasta de carbune si se lasa timp de o jumatate de ora. Spalati-va cu apa calduta.
4. cufundati picioarele in apa (la temperatura corpului) cu sare Epsom (sulfat de magneziu)-sare amara, pentru a reduce durerile. Sarea Epsom contine magneziu si este considerata a fi unul dintre cele mai bune remedii impotriva gutei.Puneti aproximativ 2 cani de sare amara,daca va imbaiati in cada sau cateva lingurite daca aplicati numai pe articulatia afectata (pt un lighean cu apa).
5. consumati capsuni deoarece neutralizeaza acidul uric.
6. consumati suc din lamaie proaspata sau din lime, de doua 2-3 ori pe zi. Puteti include chiar suc de lamaie in carne. Acidul citric din lamaie neutralizeaza acidul uric in exces din sange si da corpului alcalinitate.
7. Evitati alimentele incarcate cu purina : organe, inclusiv ficat , rinichi , creier , carne rosie , carne de vinat,crustacee,paine dulce(faina alba), sardine, hamsii , preparate din carne , mazare uscata , linte ,ciupercile, spamac,conopida,berea si produsele care contin drojdie,ştevia, spanacul, măcrişul..Cand durerile de guta sunt prezente , evitati total proteinele animale.
8. nu puneti comprese cu apa calda dar nici cu apa rece : cand utilizati un tampon cald in jurul umflarii de guta , circulatia sangelui accelereaza trimiterea de mai mult sange in zona, care duce la o inflamatie continua iar temperatura scazuta ajuta la cristalizarea a mai mult acid uric care conduce la mai multa durere si umflaturi.
9. Ulei de ienupar: Se pune o compresa cu ienupar pe articulatia umflata pentru a ajuta la descompunerea depozitelor toxice prezente acolo.
10. In timpul durerilor de guta , tineti articulatia imobila .Ajuta si daca va intindeti.Puteti sa faceti un suport pentru sustinerea (suspendarea) si imobilizarea articulatiei afectate de guta.
11. Ulei de ricin: Incalziti uleiul de ricin. Cu ajutorul unui tampon de vata , aplicati uleiul caldut pe zona afectata de guta.
12. Mustarul : parti egale din praful de mustar si faina de grau integrala,se amesteca cu apa pentru a obtine o pasta. Puneti un strat gros de pasta pe o carpa curata. Acum, puneti aceasta panza cu pasta de muștar pe regiunea afectata de guta. Daca este necesar , folositi o banda pentru a tine panza in acel loc. Lasa aceasta panza peste noapte sau cel putin pentru cateva ore inainte de a o scoate.
13. Gheara dracului (Harpagophytum procumbens) : mai multe studii au ajuns la concluzia ca planta gheara dracului amelioreaza durerea si inflamatia la fel de mult sau mai bine decit antiinflamatoarele nesteroidiene.Se consuma 750 mg de extract din aceasta planta de 3 ori pe zi.
14. maceratul din trei-fraţi-pătaţi, rădăcină de brusture şi din flori de soc : pentru a favoriza eliminarea acidului uric din sânge : âte o linguriţă din aceste plante mărunţite se pune la înmuiat, într-o jumătate de litru de apă şi se lasă până a doua zi. Se strecoară, se păstrează lichidul, iar ceea ce rămâne se opăreşte cu 500 ml de apă. După ce se răceşte, preparatul se strecoară şi se combină cu maceratul. Remediul se consumă pe parcursul unei zile, între mese. Cura se poate urma timp de o lună.
15. trei căţei de usturoi zdrobiţi, cu 3 linguri de ulei de bucătărie şi cu 2 linguri de untură. Aplică remediul pe locul dureros şi fricţionează bine.
16. alimente recomandate: anghinare, sparanghel, caise, vişine, cireşe, coacăze, fragi, sfeclă, tomate, pepene verde, prune, pere, afine.
17. Mesteacanul : macerat din 3 linguriţe de frunze uscate se pun în 250 ml de apă clocotită şi se lasă 6 ore; când s-a răcit se adaugă 1 g de bicarbonat de sodiu; se consumă în două reprize, la interval de 4 ore.
18. Dezintoxicare intensa a organismului; se bea ceai de urzica, de
2 ori/zi, timp de 14 zile, intre orele 15 si 19 .
19. Ananas : este bogat în bromelaină, substanţă antiinflamatoare, mai puternică decât multe dintre medicamentele din farmacii. Consumul regulat de ananas reduce şi calmează puseele de gută. Mai mult, ajută digestia şi metabolismul.
20. Păpădie : pulberea de frunze şi rădăcină uscată : se ia o lingură plină cu praf obţinut din această plantă, de două ori pe zi, timp de 30 de zile. Efectul constă în eliminarea acidului uric din ţesuturile organismului.
Răspunde Raportează
Anca10 12 iunie 2016  
Leac (1) contra gutei

Guta este o forma complexa de artrita.Principala cauza a bolii o reprezinta acumularea de acid uric in sange din cauza surplusului de materii reziduale produse de rinichi. Aceste reziduuri se dizolva in sange, unde se cristalizeaza si apoi se depoziteaza in articulatii.Pentru inlaturarea acidului uric :
1-2 linguri praf de turmeric
2-3 lingurite praf de ghimbir
1 cana de sirop de cirese pentru tarte
Miere – optional
1 ananas
Mod de preparare:
Curata ananasul de coaja si indeparteaza-i cotorul. Cotorul contine multa bromelaina, dar nu il vei folosi pentru acest preparat.Paseaza bine ananasul in robotul de bucatarie, apoi adauga la pulpa si ghimbirul, turmericul si siropul de cirese. Pentru un plus de gust, poti pune si miere.La final, muta amestecul intr-un vas din sticla, inchide-l etans si depoziteaza-l in frigider timp de 10 zile.upa aceasta perioada de timp, bea cate putin din remediu in fiecare zi.
Răspunde Raportează
Anca10 11 iunie 2016  
Leac pentru pete de batrinete - Lentigo

Petele de batranete sunt maronii si apar la persoanele trecute de 40 de ani pe maini, gat sau fata. Nu sunt periculoase si nu dauneaza sanatatii.Ficatul nu mai poate elimina toxinele, iar acestea apar la nivelul pielii sub forma petelor maronii inestetice. Lipsa antioxidantilor din alimentatie provoaca aparitia lor.
1. Amesteca otet de mere cu sucul unei cepe si aplica-l direct pe piele, in zona afectata. Poti folosi doar ceapa, taiata proaspat, in fiecare zi, timp de sase saptamani.
2. Aloe vera este si ea un remediu bun al petelor de batranete, fiind binecunoscuta deja pentru efectele benefice asupra pielii deteriorate si lipsite de vigoare.Aplica sucul de la aloe direct in zonele afectate de doua ori pe zi. Primele efecte vor fi observate in prima luna de utilizare a tratamentului naturist.
3. Lamaia, prin acizii continuti, actioneaza eficient asupra petelor tale de batranete. Se aplica proaspata, direct pe zonele maronii, iar efectele apar dupa primele doua saptamani de utilizare.
4. Uleiul de ricin este un remediu binecunoscut al afectiunilor pielii. Dimineata si seara maseaza zonele afectate si continua tratamentul timp de o luna. Vei observa primele imbunatatiri in doar cateva saptamani, dar petele vor disparea total dupa doar o luna de utilizare.
5. Sucul de urechelnita (Serpe tectorum ) : se tamponeaza de 2-3 ori pe zi,zonele afectate.
6. Leusteanul (Levisticum officinale) : punem 2 lingurite de frunze maruntite in 200 ml de apa si le fierbem 15 minute si strecuram.Se fac tamponari cu decoctul,dimineata si searA:
7: Tinctura de arnica (Arnica montana) : se tamponeaza de mai multe ori pe zi zonele cu pete.
8. Sinziiene albe (Galium mollugo ) : alifia de sinziiene ( dragaica) se aplica local pe pete.
9. Biter suedez : se tamponeaza zonele cu pete,de mai multe ori pe zi.
Răspunde Raportează
Anca10 11 iunie 2016  
Unghiile indicatorii sanatatii

Inca din vremea lui Hippocrate unghiile sunt considerate indicatori ai starii generale de sanatate!
*** Modificarile unghiilor sunt semne pentru urmatoarele afectiuni:
- afectiuni hepatice - unghiile devin opace (nu transparente) ci albe;
- boli renale - jumatate de unghie are o nuanta deschisa (alba) si cealalta jumatate este sanatoasa, de culoare roz;
- boli cardiovasculare si diabet zaharat - spre varf unghiile au o nuanta inchisa, iar pe suprafata acestora se pot observa semicercuri;
- afectiuni ale tiroidei - unghii fragile, care se rup cu usurinta;
- psoriazis - unghii fragile, cu striatii pe suprafata acestora;
- boli ale plamanilor - unghii curbate spre in jos, in nuante de albastru sau violet;
- artrita reumatoida - unghii "bombate", de forma convexa;
- polipi nazali si infectii cronice ale sinusurilor - unghii in nuante de galben;
- infectii bacteriene - unghii in nuante de verde;
- infectii fungice (onicomicoza) - unghii ingrosate, inegale in nuante de albastru inchis;
- cancer de piele - prezenta unei dungi in nuante de negru sau maro pe suprafata unghiei.
*** Semne specifice ale unghiilor in functie de culoarea lor :
1. Nuanta de albastru - indicator pentru boala pulmonara cronica obstructiva (BPOC), emfizem pulmonar sau alte boli pulmonare. Nuanta de albastru a unghiilor reprezinta un tip de cianoza cauzat de existenta unui nivel scazut de oxigen care circula in globulele rosii din sange. Totodata, acestea pot reprezenta un nivel ridicat al hemoglobinei in circulatia sanguina. Daca unghiile revin la culoarea naturala, in urma incalzirii si/sau masajului, cauza acestui semn este tulburarea de circulatie a sangelui cauzata de expunerea la frig, constrictie (tesuturi sau vase sangvine care furnizeaza oxigen tesuturilor) sau din alte motive. Daca unghiile isi pastreaza nuanta de albastru, atunci poate fi vorba despre o afectiune sau anomalie structurala care interfereaza cu capacitatea organismului de a oxigena globulele rosii din sange.
2. Nuanta inchisa (spre negru) - indicator pentru anemie, deficit de vitamina B12, infectii bacteriene, boli renale cronice, tulburari ale glandei suprarenale, afectiuni hepatice, cancer sau melanom, intoxicatie cu argint (metale grele), traumatisme.
3. Nuanta deschisa (alb) - indica boli renale, afectiuni hepatice sau anemie. Liniile albe pozitionate pe orizontala unghiilor pot semnala deficienta de proteine.
4. Pete albe - uneori acestea apar din cauza unei carente de zinc, carenta de fier sau leziuni la nivelul unghiilor. Totodata, aceste pete albe pot indica si anumite afectiuni interne, cum ar fi artrita sau otravirea.
5. Zone albe sub unghii - portiuni albe vizibile sub unghie, in mod special in varful unghiei, indica o infectie fungica care necesita tratament medical. Daca jumatate de unghie are o nuanta deschisa (alba), si cealalta jumatate are o nuanta mai inchisa, mai ales spre varful unghiei, atunci exista riscul ca pacientul sa sufere de o boala de rinichi.
6. Nuanta de gri (cenusiu) - sugereaza afectiuni precum: artrita reumatoida, edem, malnutritie, complicatii dupa o interventie chirurgicala, glaucom, boli pulmonare, emfizem sau boli cardiovasculare.
7. Nuanta de verde - unghiile cu aceasta nuanta sunt asociate cu existenta unei alergii, infectii bacteriene, infectii fungice localizate sau un emfizem sever.
8. Nuanta de galben - indicator pentru afectiunile specifice sistemului limfatic, boli ale sistemului respirator, diabet zaharat sau afectiuni hepatice. Colorarea in nuante de galben a unghiilor poate aparea din cauza afectiunilor respiratorii, precum bronsita acuta, sau umflarea mainilor (limfedem). In cazul sindromului unghiilor galbene, acestea se ingroasa, cresc cu dificultate si conduc la modificari de culoare. Unghiile afectate de aceasta boala pot fi lipsite de cuticule si se pot detasa de tesut in anumite zone.
9. Nuante de violet - privarea de oxigen, afectiuni circulatorii, malformatii congenitale.
10. Nuante de rosu - hemoragie cerebrala, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, boli pulmonare, atac de cord, intoxicatia cu monoxid de carbon.
11. Pete intunecate (nuante de negru-gri) pe laterale - indica existenta unei boli renale.
12. Linii in nuante de rosu sau maro pe lungimea unghiilor - pot fi cauzate de endocardita (inflamatie a tesutului inimii) sau trichineloza (infectie parazitara cauzata de prepararea necorespunzatoare a carnii de porc). Existenta unei linii simple, in nuanta de albastru inchis, este un semn al cancerului de piele.
Dungi inchise la culoarea (nuanta de negru) pe suprafata unghiilor indica existenta unei afectiuni cardiace (ateroscleroza coronariana), iar liniile subtiri in nuante de negru indica o boala de inima.
13. Pete sub unghii in nuante de maro - indica afectiuni comune ale pielii, precum psoriazisul. Petele maro-rosiatice indica o deficienta de acid folic, proteine sau vitamina C.
*** In functie de textura unghiilor :
- existenta unor mici striatii pe suprafata unghiei indica carenta de fier din organism. Daca aceste striatii sunt ondulate atunci indica afectiuni precum, psoriazis sau artrita inflamatorie.
- daca unghiile sunt uscate si fragile indica existenta unei afectiuni a tiroidei.
- prezenta liniilor orizontale pe suprafata unghiei sunt semne pentu diabet zaharat, boli circulatorii, febra manifestata in trecut sau malnutritie.
*** In functie de aspect unghiilor :
- daca unghiile par sa se curbeze in jurul degetului este un semn pentru bolile de plamani, afectiuni hepatice sau boli inflamatorii intestinale.
- daca pe suprafata unghiei apare o linie care imparte unghia in doua indica o afectiune a tiroidei.
Răspunde Raportează
Anca10 11 iunie 2016  
Pete albe pe unghii - leukonichie

Leukonichia este o afectiune nedureroasa a unghiilor care arata deficitul de calciu si zinc; lipsa calciului, esential intaririi structurii osoase, poate duce la boli precum osteoporoza.Zincul are un rol fundamental in dezvoltarea oaselor, in buna functionare a ficatului, dar si in tinerea la departare a bolilor de piele, printre care si cancerul. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A din corp si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Zincul este foarte important pentru sanatatea testiculelor si calitatea lichidului seminal.Deficitul de calciu si zinc sint indicate de petele albe in cazul persoanelor sanatoase,fara probleme renale,cardiace,anemie sau diabet,probleme care pot si ele sa duca la aparitia de pete albe pe unghii.
*** Alimente bogate in zinc :
- Semintele de dovleac : la 100 de grame de seminte de dovleac avem 10.3mg de zinc, adica 69% din necesarul zilnic.
- Semintele de susan : 100 de grame de seminte de susan ne aduc 10.2mg zinc, adica 68% din necesarul zilnic.
- Stridiile gatite : la o portie de 100 de grame de scoici gatite avem 78.6 mg zinc, adica 524% din valoarea zilnica.
- Carnea de vita si miel : In 100 de grame de carne de vita sau miel avem 12.3mg zinc, adica 82% din necesarul zilnic.
- Nucile caju : ofera la 100 de grame 5.7mg de zinc, adica 37% din necesarul zilnic.
- Ciocolata neagra : la 100 de grame de ciocolata neagra avem 10.2 mg de zinc, adica 22% din necesarul zilnic.
- Fructele de mare :100 de grame de fructe de mare ne ofera intre 3 si 4 grame de zinc.
- Crapul : 100 de grame de crap ne ofera intre 3.5 si 7 grame de zinc.
- Lintea : la 175 ml de supa ai 1.9 grame de zinc.
- Fasolea : gatita sau la conserva iti aduce la o cantitate de 175 ml, 4.3 grame de zinc.
- Ficatul de vita, porc, pui, miel : este foarte bogat in magneziu, la 100 de grame de ficat avem intre 4 si 8 grame de zinc.
- Iaurtul : la un borcanel de iaurt de 175ml avem intre 1.1 si 1.6 grame de zinc.
- alte alimente care mai contin zinc sunt branza, laptele, cerealele integrale, semintele de floarea soarelui, germenii de grau, spanacul, ouale si ciupercile.
Răspunde Raportează
Anca10 10 iunie 2016  
Leac pentru singe ingrosat - Policitemia

Policitemia se caracterizeaza printr-un sange vascos cu peste 6 milioane de globule rosii pe metru cub de sange mm3, dar care nu sunt incarcate suficient cu hemoglobina.Boala se caracterizeaza prin coloratia rosie-violacee a pielii, prin coloratia violacee a mucoaselor, prin mancarimea pielii, care se accentueaza dupa baile calde. De asemenea, pacientii acuza dureri de cap, ameteli, nervozitate, irascibilitate, insomnii.
Minunile plantelor naturii au demonstrat cu timpul că sunt de multe ori mai eficiente decât medicina alopată; reduc riscul dezvoltării unor boli grave, precum leucemia sau alte boli asociate cu circulația greoaie a sângelui.
1. Urzicile (Unica dioică)
- suc de urzică obţinută din frunze proaspete apoi spălate şi stoarse cu ajutorul storcătorului de fructe. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată cu 100 g apă.
- praf din plantă uscată de urzica, cu ajutorul râşniţei de cafea. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi.
- tinctură de urzica : 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată la 100 ml apă.
- ceai din 2 linguriţe de plantă puse la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
- se pot folosi ca supliment alimentar, puse în ciorbă, orez sau salată.
2. brusture : pune o linguriţă de plantă uscată (preferabil radacina) într-un ibric, apoi toarnă 300 ml de apă caldă şi lasă să fiarbă cinci minute. Bea câte o cană, de două ori pe zi, cel puţin o săptămână pe lună.
3. soc : toarnă un litru de apă clocotită peste şase linguri de plantă uscată (flori) şi lasă 10 minute să infuzeze. Strecoară şi bea ceaiul neîndulcit, cu înghiţituri mici.
4. alimente care subtiaza singele :
- cele care sunt bogate in salicilati : avocado, varza, brocoli, portocalele, mandarinele, strugurii, capsunele, ciresele,coacaze,miere,ghimbir,cimbru,marar,oregano,scortisoara,ardei rosu,capsunile,otetul.
- alimente care sunt bogate in vitamina E, dar care nu contin vitamina K : alunele de padure, arahidele, midgalele, fisticul,kiwi,ulei de masline,ulei de cocos,napi,nuci,mango,rosii,griu, orez, ovaz si linte.
- sucul natural de portocale, sucul de rodie si vinul ( 300ml / zi ).
- alimente bogate in omega 3 :ulei de peste (din ficat de cod),somon,macrou,cod,hering,ansoa,pastrav,ulei de nuci,ulei din seminte de in,ulei din seminte de dovleac
5. Suc de grau verde - Este, probabil, cel mai puternic purificator al sangelui si al ficatului, datorita continutului sau foarte bogat in clorofila (70%). Pe langa aceasta, aduce in organism un aport deosebit de important de minerale, vitamine, enzime si aminoacizi.
6. Sulfină (Herba Meliloti) : infuzie 5-10 min acoperit, o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se beau 3 căni de ceai pe zi
Răspunde Raportează
Anca10 10 iunie 2016  
Leac pentru răni de zăcut - escare

Escarele sau ulcer de decubit sau ulcer de presiune, este una dintre complicatiile cele mai severe ale imobilitatii. Escarele reprezinta o leziune a pielii care apare atunci cand tesuturile moi sunt comprimate intre o proeminenta osoasa si un plan dur extern (o saltea, un scaun cu rotile), pentru o perioada mai lunga de timp;deobicei sint rani deschise,mari ca suprafata si adincime ;apar la persoanele imobilizate la pat sau in scaun cu rotile.
1. pentru a se evita infectarea si a se favoriza vindecarea escarei:
• Pansamentele se schimba cu manusi de unica folosinta, cate o pereche pentru fiecare manevra (indepartarea pansamentului vechi, spalarea ranii, aplicarea pansamentului nou)
• Spalarea ranii se face cu compresa sterila si sapun neutru. Daca este infectata curatarea se poate face cu solutie iodata
• Pentru spalarea regiunii din jurul ranii se foloseste o alta compresa decat cea cu care s-a spalat rana pentru a se evita raspandirea germenilor
• Nu se folosesc apa oxigenata, acid boric, cloramina pentru spalare, aceste solutii avand efect de ardere a tesuturilor atunci cand sunt folosite timp indelungat
• La fiecare schimbare de pansament se insista pentru a se indeparta tesuturile moarte, depozitele de fibrina (depunerile galbui, aderente), necrozele (coji negre)
• Se alege pansamentul potrivit in functie de aspectul si caracteristicile ranii. Utilizarea unui pansament neadecvat poate sa nu amelioreze starea ranii sau chiar sa o inrautateasca
• Nu se folosesc pansamente autoadezive pe pielea sensibila din imediata vecinatate a ranii
• Pansamentele se fixeaza cu comprese sterile si plasturi pe suport de hartie, hipoalergeni, lipiti cat mai la distanta de rana
• Pielea sanatoasa din jurul ranii trebuie ingrijita corespunzator pentru a nu aparea alte rani
• Nu se aplica creme sau pudre cu antibiotic in rana. Acestea pot da reactii alergice (soc anafilactic) si pot determina rezistenta germenilor la antibioticele orale
• Pana la vindecarea completa a ranii se evita pozitionarea pacientului pe aceasta
• In momentul vindecarii, reaplicarea presiunii pe zona vindecata se va face progesiv, pe perioade de maxim 15 minute
2. spalaturi cu ceai de coada calului şi aplicaţii de ulei de tătăneasa, gălbenele, sunatoare, amestecate în parti egale şi un unguent veterinar natural,Mibazon,(acesta este folosit dupa ce se castrează porcii,datorita cicatrizarii rapide).
3. Aloe vera numita si „planta farmacie”,face minuni si in videcarea bolii de piele prin plasarea pe zona afectata, lasand-o cateva minute pentru a-si face efectul sau se va stoarce, pentru ca siropul din interiorul plantei sa curga fix pe zona afectata. Aloe vera contine polizaharida, o substanta care are puterea de a regenera plaga deschisa ,mult mai repede decat o fac alte plante si substante.
4. Catina este o alta planta care are un rol binefacator asupra escarelor. Catina este una din plantele cu puternic efect antioxidant natural, ajutand la regenerarea tesutului afectat intr-un timp foarte scurt.Se foloseste sub forma de ceai si ulei.
5. santalul, care trebuie sa se regaseasca sub forma unei pudre extrem de fine pentru a putea fi usor de indepartat in momentul spalarii zonei afectate,
6. turmericul, de asemenea, se va utiliza sub forma de pulbere.
7. mierea de albine. Acesta se intinde usor pe zona bolnava, se lasa cateva minute pentru ca efectul sau sa fie sigur, urmand apoi a se spala cu o solutie din ceai de coada calului. Se va aplica zilnic in ingrijirea bolnavilor pana cand pielea se va vindeca.
8. Adunati frunze de LILIAC SI LE FIERBETI PANA SE INNEGRESTE APA.Dezinfectati rana, daca este cazul,si o acoperiti cu un tifon steril.Aplicati frunzele racite pe rana.Dupa 24 de ore se scoate pansamentul, care va ridica primul strat de impuritati, lasand locul curat si sterilizat si pielea catifelata si elastica.Pielea in acel loc se vindeca mai repede fara pansament.
9. NU se recomanda folosirea talcului sau a altor preparate sub forma de pudra! Pacientii transpira si efectul pudrei va fi ca cel al rumegusului sau al hartiei abrazive.
Trebuie utilizate asternuturi din bumbac , cu tesatura densa, bine intinse. Tesaturile putin dense devin rugoase, iar orice pliu creste gradul de frecare intre piele si asternut.
Răspunde Raportează
Anca10 10 iunie 2016  
Leac pentru oreion

Oreionul este o boala infectioasa virala acuta, extrem de contagioasa(se transmite pe cale aeriana), provocata de un paramixovirus numit urlian si se manifesta, in principal, printr-o parotidita (inflamatia glandelor parotide, principalele glande salivare dintre cele 3 la numar: parotide,submandibulare si sublinguale)). Intrarea in colectivitate este permisa dupa cel putin 14 zile de la debutul bolii.Pana in prezent, nu s-a descoperit inca vreun tratament specific pentru infectia virala, asadar, dupa ce a fost contactat, oreionul se va manifesta simptomatic, dupa care boala va trece, treptat, de la sine. Remediile naturale si-au dovedit eficienta in ceea ce priveste accelerarea procesului de vindecare.
1. in cazurile fara complicatii oreionul este tratat prin repaos la pat si ingrijire la domiciliu,prin reducerea febrei si durerii de sub maxilar si din fata urechii,acolo unde sint glandele salivare (parotide).
2. seminte de schinduf ( trigonella foenum-graecum ),bine macinate se amesteca cu apa pina se formeaza o pasta.Pasta se pune intr-un tifon si se aplica pe git,in locul dureros.Aceasta cataplasma grabeste retragerea inflamatiei.
3. Decoctul de cârmâz ( Phytolacca americana) : obtinut din 1/4 lingurita de planta fiarta in 250 ml de apa,citeva minute.Se bea 1 cana pe zi,nu mai mult,pentru ca fructele plantei sint otravitoare daca se depaseste o cana,provocind voma si diaree.Nu se administreaza gravidelor si copiilor.
4. Ceapa si usturoiul,piperul negru, ghimbirul in mincare si salate,cresc imunitatea si au efect antiviral.
5. nu se consuma in perioada tratamentului: acrituri,conserve,carne , sucuri din citrice, bauturi cu compozitie acida si alte produse care cresc aciditatea in corp.
6. Zona afectata se maseaza cu suc de aloe vera; la fel de benefica este si pasta obtinuta prin intermediul pisarii frunzelor de aloe vera.
7. Se incalzesc cateva frunze de smochin, dupa care, peste acestea, se aplica o cantitate mica de ulei, apoi se vor incalzi din nou. Remediul astfel obtinut se va aplica la nivelul zonei afectate.
8. Pe zona infectata, se aplica o bucata de bumbac care a fost, in prealabil, inmuiata in ceai de mei.
9. In timpul episoadelor febrile, se va evita in mod neaparat, administrarea de ASPIRINA. In aceasta perioada, exista riscul de declansare a sindromului Reye (posibila complicatie cauzata de administrarea aspirinei cu afectarea ficatului si a sistemului nervos, complicatie care poate fi fatala), in cazul celor mici, si aparitia altor complicatii serioase in cazul adultilor.
10. se consuma mancaruri moi, semisolide si lichide,legume si sucuri de legume si repaus la pat.
11. se găureşte, des, cu un ac, o bucată de hîrtie de ambalaj (eventual,cerata), după care se unge cu un amestec format din miere, ţuică şi tămîie pisată. Se lipeşte hîrtia în spatele urechilor. Boala va dispare după trei zile.
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
Leac pentru comoţie cerebrală

Comotia cerebrala sau traumatismul craniocerebral usor este cea mai usoara forma de afectare cerebrala in cadrul unui traumatism al capului sau al intregului corp. Aceasta determina modificari ale functiei creierului dar nicio leziune structurala.Majoritatea persoanelor ce se confrunta cu o comotie isi revin in decurs de 48-72 ore (statisticile indica ca 80-90% din pacienti isi revin in 7-10 zile), iar durerile de cap dispar in decurs de 2-4 saptamani dupa incident.Se urmareste ameliorarea simptomelor : dureri de cap,ameteli,greata,stres.
1. Odihna intensiva : fizica si psihica este cel mai potrivit mod de a permite creierului sa se refaca dupa o comotie cerebrala. Asta inseamna evitarea eforturilor fizice intense, a practicarii sporturilor pana cand nu mai sunt simptome. Se recomanda si limitarea activitatilor care presupun concentrare mentala. Cauzele comotiilor sunt multiple:sporturi dure de lupta, caderi de la inaltime, loviri la locul de joaca, accidente de masina, caderi de pe bicicleta,etc.
2. Poti aplica gheata daca s-a format un cucui.
3. Purtarea de ochelari de soare si evitarea zonelor zgomotoase,in timpul recuperarii;scutire medicala de la scoala,pt a nu solicita creierul.
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
Leac pentru herpes

Virusul herpetic Herpex simplex virus tip 1 (hsv1) sau - Herpesvirus hominis (HVH), prin intermediul nervilor senzitivi, ajunge, din mucoasa bucala, in ganglionii nervosi, mai ales in ganglionii senzitivi, unde continua sa traiasca in mod latent si asteapta ca sanatatea noastra sa fie alterata ;pentru acest motiv el trebuie eradicat sau tinut inactiv.
1. Fiind permanent existent in organism, virusul herpetic se manifesta in anumite perioade de stres al organismului. Astfel este important de identificat elementele din viata dumneavoastra care faciliteaza aparitia unei noi eruptii;inlaturarea acestor factori declansatori. Printre factorii obisnuiti care declanseaza eruptia herpetica se afla stresul, oboseala, menstruatia, lumina solara, diferite afectiuni/ boli minore si chiar unele alimente.
2. Unul dintre primii pasi pentru a scapa de herpes este sa va fortificati sistemul imunitar.
3. locul afectat se tamponeaza cu tinctura de muguri de plop de 3 – 4 ori/zi. In 2 zile se rezolva.
4. Se realizează un amestec omogen și în părți egale al componentelor vegetale uscate . Ceaiul se administrează intern (infuzia se realizează din o lingură de amestec la o cană de apă ) - 2 căni pe zi și se aplică extern sub formă de cataplasme sau spălături ( 4 linguri la o cană de apă )
a) Infuzie dintr-un amestec de rădăcini de stejar ( Radix Quercus ), flori de mușețel ( Flores Chamomilae ), frunze de salvie ( Folium salviae ), sulfină ( Herba meliloti ) în părți egale.
b) Infuzie dintr-un amestec de rădăcini de stejar ( Radix Quercus ), flori de mușețel ( Flores Chamomilae ), frunze de salvie ( Folium salviae ), sulfină ( Herba meliloti ) în părți egale.
c) Urzica, flori de rozmarin ( Flores rosmarini ), frunze de pătlagina (Folium Plantaginus ), Fumarica – în părți egale .
4. 2-3 căni de infuzie (1 lingura la 250 ml apa) 3 frați pătați ( Viola tricolor )
5. Tinctura din flori de gălbenele – ( Flores Calendulae) - 20 picături de 3 ori pe zi.
6. Se pot tampona leziunile cu suc proaspăt de gulie sau cu frunzele zdrobite ale acestei legume.
7. Ceara din urechea propie : aplicata pe herpes,il usca si reface aproape total pielea,in 1-2 ore.
8. ulei de catină
9. alimentele cum ar fi carnea de pui, cartofii – bogate în lizină – care mențin virusul în stare latentă, limitând apariția recidivelor herpetice .
10. Nu se aplică spirt medicinal, alcool, iod, rivanol . Leziunile nu se acoperă , nu se pansează – leziunea herpetică rămâne descoperită pentru a se putea usca.
Răspunde Raportează
anonim
hade 26 octombrie 2018  
tinctura de propolis e sfanta intern si extern
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
obs.: nu va lasati bebelusii sa fie pupati de alte persoane,infectate cu herpes....le poate fi fatal.
Răspunde Raportează
PASARINDIGENE 9 iunie 2016  
Tot ce faci e foarte util pentru multa lume,nu te opri,ajutorul tau sigur ajuta o multime de oameni in suferinta care sigur vor aprecia sfaturile postae de tine.
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
cei care vad albumul si nu au probleme,ii pot ajuta pe altii,aratindu-le o alternativa : natura....Numai bine!
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
Leac pentru scarlatină

Scarlatina este o boală infecto-contagioasă . Apare la copii cu varsta 5-10 ani,in general la baieti.Microbul, streptococul bhemolitic, grup A (există mai multe serotipuri), care secretă toxina eritrogenă, se localizează în faringe de unde secretă toxine care răspândesc în întregul organismul. Regimul alimentar este hidro-lacto-zaharat, iar după 7 zile de la dispariția febrei caracteristice primelor zile de boală se trece la regim normal.Medicii dau penicilina, eritromicina si clindamicina dar si medicina naturista dispune de remedii competente cu bactericide si bacteriostatice, asemanatoare sau chiar superioare antibioticelor de sinteza.În peste 90% din cazuri, bolnavii de scarlatină se recuperează complet, fără niciun tratament;asta nu se spune oamenilor dar in schimb.pentru a preveni complicatiile ce ar putea aparea,se administreaza intens antibiotice,fara a avea nici un indiciu ca ar fi posibile acele complicatii.
1. Uleiul de eucalipt si cel de salvie sint recunoscute ca actionand preponderent impotriva infectiei cu streptococul betahemolitic de grup A.Trebuie avut grija ca uleiul sa nu fie contrafacut. La copii si la constitutiile mai fragile numarul trebuie adaptat (de exemplu, o jumatate de doza pentru copii sub 10 ani, o treime de doza pentru copii sub 5 ani): se resüecta strict prospectul. Este de preferat ca uleiurile sa se administreze simplu, fara miere sau apa, deoarece sunt mai usor asimilate de organism si se disperseaza mai usor o data ajunse in organism. Exceptie fac persoanele care sufera de arsuri la stomac sau care sunt usor alergice la uleiul respectiv, care este bine sa fie luat in acest caz pe o lingurita cu rnjere si cu putina apa.
2. Limba mielului (Borago officinalis) : 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponamente a pielii de mai multe ori pe zi, pentru efectul calmant care-l are. Intern se pot consuma 2 căni pe zi.
3. Zmeur (Rubus idaeus) : 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponamente a pielii de mai multe ori pe zi, pentru efectul calmant care-l are. Intern se pot consuma 2 căni pe zi.
4. fierbi 17 nuci sparte, cu coaja cu tot, intr-un litru de apa si cu o cana de zahar, pana cand lichidul scade la jumatate. Strecori si administrezi copilului cu lingurita. Ideea e ca, cica, nucile contin iod care dezinfecteaza gatul copilului.
5. hainele si lenjeriile de pat se fierb si se calca; obiectele, mobilierul, jucariile, clantele se dezinfecteaza cat mai des; se asigura aerisirea in camere si se tine tratamentul in mod riguros.
6. repaos la pat 7-10 zile,timp in care dispare eruptia de pe piele,; cresterea imunitatii prin sucuri naturale si lichide cat mai multe sunt absolut esentiale in recuperare.
7. Crețușca (Filipendula ulmaria) si coada soricelului sunt eficiente în reducerea şi controlul febrei, un simptom proeminent în scarlatină.
Răspunde Raportează
UNiku 9 iunie 2016  
Foarte util MULTUMIM !
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
cu placere!Imi doresc ca la nevoie sa fie de folos aceste leacuri...Numai bine!
Răspunde Raportează
Anca10 9 iunie 2016  
Leac pentru râie - scabie

Scabia ( râia ), este o afectiune a pielii, deosebit de contagioasa cauzata de o infestare cu parazitul acarian Sarcoptes Scabiae. Acesti paraziti(insecte) au dimensiuni de 0,33 mm (vizibili la microscop sau cu o lupa), prezinta 8 picioare (insectele au de obicei 6) si se ingroapa in piele producand o mancarime intensa mancarimea reprezentand de fapt o reactie alergica.In cazul scabiei la animale, este vorba de alte tipuri de paraziti,care nu afecteaza pielea omului.Un om care are scabie,are nu mai mult de 10-15 acarieni sub piele,care creeaza sute de umflaturi si vezicule.
1. uleiul de rozmarin : pentru calmarea mincarimilor : se freacă pielea din ora în ora, pana se observă o ameliorare, apoi se rareste progresiv .
2. Se taie un măr în doua, se scot mijlocul şi semintele, în golul ramas se pune putina floare de sulf. Cele 2 părti se leagă cu o sforicica se pune la cuptor se coace. Se lasa la racit, se zdrobeste si se frectioneaza părtile bolnave cu terciul obtinut.Floarea de sulf,pucioasa sau fitilele de sulf pt dezinfectatul butoaielor,se cumpara.
3. Iarba fiarelor (Vincetoxicum officinale) : se prepara un amestec din 100 g radacina zdrobita.Se fierbe cateva min. in 250 g ulei. Se strecoara prin tifon. Se ia o parte din ramasitele din tifon, se moaie in uleiul caldut obtinut din strecurarea amestecului si se unge pielea cu mancarimi, de 2 ori/zi, timp de 3-4 zile. Dupa aceste aplicari, apare o eruptie care precede vindecarea.
4. Se freaca leziunile cu frunze proaspete de izma (menta) (Mentha piperita, apoi se tamponeaza cu infuzie de 100 g planta uscata la 1 l apa.
5 Pentru dezinfectarea rufelor se foloseste lesia, în loc de detergent, Lesia se obtine prin macerarea cenusei in apa, de seara pana dimineata. Dimineata se foloseste pentru spalat lichidul (apa limpede) se foloseste la spalat lucrurile contaminate şi lenjeria.
6. Vechii scandinavi puneau pe zonele afectate felii de măr decojite. Sau un amestec din 2/3 de otet cu 1/3 apa, sau o cremă pe baza de bicarbonat de sodiu. Înainte de a aplica pe piele unul din remediile de mai sus, este indicată o baie fierbinte, să se frece pielea cu un burete aspru, porii pielii se deschid, fapt ce contribuie la o vindecare mai rapidă. Nu se mai face baie timp de 12 ore.
7. Frunze proaspete de smochin : le pisați și stoarceti sucul. Cu acest suc poate fi de 3-4 ori pe zi frecata zona afectată.
8. Troscotul (Polygonum aviculare) : o planta troscot se smulge cu tot cu radacina , se fierbe intr-un litru de apa sau chiar mai mult si se fierbe cam 20 min.Apoi se raceste si se spala corpul pe unde sunt mincarimi.
9. tratamentul trebuie să fie lăsat pe piele pe o perioadă de cel puţin 12 ore înainte de a fi îndepărtat prin spălare;
Răspunde Raportează
Anca10 8 iunie 2016  
Leac pentru oxiuri - Oxiuroza (Enterobioza)

Oxiuroza este infestarea cu Enterobius vermicularis, paraziti care traiesc in aparatul digestiv inferior al oamenilor si consuma continut intestinal, alimentele ingerate de om. Verificare: o lanterna,o patura si 1-2 ore intuneric.
1. Suc de usturoi cu miere : folosit inca de pe vremea romanilor…. miere,usturoi si apa : Prepararea : Intr-o oala smaltuita ,se pun la fiert o parte usturoi ,spalat si desfacut in catei,cu doua parti apa.Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc domol pana cand lichidul scade la jumatate.Se strecoara ,se lasa sa se raceasca,se toarna intr-un pahar de sticla sau cana de ceramica smaltuita ,adaugand o lingura de miere la 100 ml lichid.Administrarea:se realizeaza seara prin clisma calduta copiilor pana la 3 ani,celor de la 6-9 ani se dau pe cale bucala cate doua lingurite seara ,iar celor de la 9-12 ani cate trei lingurite seara.Copii mai mari sau adultii beau cate un pahar de 150 ml odata sau de doua ori pe saptamana.Se continua tratamentul inca o saptamana de la data cand nu se mai constata viermisori intestinali.preparatul tinut peste doua-trei zile la temperatura camerei sau peste o saptamana la frigider devine toxic si trebuie aruncat. leacul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat.Pentru a evita afectiunea foarte puternica chiar iritanta trebuie lasat o ora in repaus si apoi administrat.
2. Pelinul : o doza administrata de doua ori pe saptamana
3. Extractul de samburi de grepfruit : 5-10 picaturi la un pahar cu apa, de 2-3 ori pe zi, in 3 din cele 7 zile ale saptamanii. (Atentie, extractul are un gust deosebit de amar)
4. Usturoiul : copiii cu varsta mai mare de 1 an pot manca un catel de usturoi zdrobit amestecat cu miere, de 2-3 ori pe zi timp de 2-3 saptamani
5. Tinctura de coaja de nuca neagra(coaja de pe nuca,cind aceasta e coapta si a inceput sa se inegreasca) : trei picaturi de 3 ori pe zi pentru maxim 7 zile. Fiind o planta cu proprietati foarte puternice, tinctura se recomanda a fi folosita de copiii peste 12 ani.
6. Ceai de plante : pentru 500ml ceai este nevoie de o parte pelin, o parte menta si o parte anason. Se indulceste cu miere si se bea de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa (dimineata pe stomacul gol), timp de 1 saptamana cu pauza de 2 saptamani, apoi reluat din nou pentru 1 saptamana. Nu se administreaza femeilor insarcinate si care alapteaza si copiilor.
7. Morcovul: se rade si se amesteca cu seminte de dovleac la micul dejun. Mai pot fi folosite si ceapa, merele, ardeiul rosu, cimbru proaspat sau uscat adaugat in mancare.
in timpul tratamentului nu trebuie cosumate dulciuri, zaharuri.
8. Sâmburii de lămâie : se zdrobesc două lingurițe de sâmburi şi, amestecaţi cu miere, se iau dimineaţa pe stomacul gol, timp de cinci-șase zile la rând. Se mai poate face un preparat dintr-o lămâie cât mai bogată în sâmburi. Se zdrobește tot fructul. Se lasă la macerat în apă cu miere, se stoarce și se bea seara la culcare. Cura durează o săptămână.
Răspunde Raportează
Anca10 8 iunie 2016  
Leac contra limbricilor - Ascaridioza

Ascaridioza este infectia cu viermele cilindric Ascaris lumbricoides,popular denumit limbric.Peste un miliard de persoane sunt afectate anual in toata lumea de paraziti intestinali.Unii se elimina de la sine in cateva luni sau chiar ani, altii se lipesc de peretii intestinali si pot provoca boli grave.In general,tentatia e de a cumpara medicamente,insa acestea au efecte secundare ;sunt extrem de toxice, elimina si flora saprofita din intestin (ex: Zentelul) sau ouale ramin in organism.
1. Usturoiul :
- se face un sirop din 50 g de usturoi, care se fierb în 200 ml de apă. Se strecoară și se îndulcește cu 50 g de zahăr. Se iau două-trei linguri din acest sirop pe stomacul gol, mai multe zile la rând.
- macerat la cald din 3-4 căței de usturoi zdrobiți la o cană de apă sau de lapte fiert. Se lasă să stea de seara până dimineața, când se bea întreaga cantitate pe stomacul gol. Se face acest tratament trei săptămâni la rând.
2. Semințele de dovleac : se iau dimineața, pe stomacul gol, cojite și zdrobite, îndulcite cu puțină miere, în cantitate de 150-200 g, pentru adulți, 100 g – pentru copiii de vârstă şcolară, şi 50 g – pentru copiii mai mici de 6 ani. După una-două ore se administrează ulei de ricin, ceai de crușin sau un ceai laxativ .
3. morcovi si sfecla-rosie. Acestea se dau pe razatoare ,se amesteca si se consuma la micul dejun.
4. moare de varza(zeama de pe varza murata) : 1 pahar mare,dimineata pe stomacul gol
5. tinctura de propolis :timp de 10 zile,incepi in prima zi : o picatura,continui a doua zi cu 2 pic si tot asa pina la a cincea zi;a saea zi dai tot cinci,ca in a cincea si apoi scazi nr de picaturi cu fiecare zi,pina ajungi la una;faci 10 zile pauza,si daca mai este nevoie,mai dai 10 zile,tot in acelasi ritm.(recomandat mai ales copiilor sub 4 ani,bebelusilor)
Răspunde Raportează
Anca10 7 iunie 2016  
Leac pentru menopauză

Menopauza apare datorită modificării echilibrului de hormoni sexuali din corp.Menopauza nu este sinonima cu batrinetea. Simptomele specifice menopauzei sunt provocate de modificarea cantităţii de estrogen şi progesteron, produse de organism. Menopauza afectează fiecare femeie în mod diferit,afectindu-le calitatea vietii prin bufeuri,transpiratii si alte efecte nedorite.
1. activitatea fizică regulată şi sportul. Înotul, drumeţiile, dansul pot aduce o îmbunătăţire semnificativă prin faptul că activează circulaţia sângelui şi astfel organismul nu mai este atât de sensibil la tulburările hormonale.
2. Dieta preponderent vegetariană şi cu multe crudităţi s-a dovedit a fi extrem de benefică împotriva tulburărilor de menopauză.
3. soia nemodificată genetic : Beţi o cană de lapte de soia în fiecare zi pentru a compensa deficitul de estrogen din corp(in plus,asigură aportul de calciu în organism şi asimilarea acestuia).
4. Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra): fitoestrogenul din el,are asupra femeilor aceleaşi efecte ca estrogenul secretat de ovare. O linguriţă de tinctură de lemn dulce diluată în 100 ml de apă de 3-4 ori pe zi ajută la eliminarea bufeurilor, a transpiraţei abundente, a stărilor de iritare şi de asemenea, previne osteoporoza .
5. Salvia (Salvia officinalis) este un excelent remediu cu efect imediat contra bufeurilor, întrucât reglează temperatura corpului, are efect antisudorific şi normalizează activitatea endocrină. Salvia este recomandată în menopauză şi pentru că împiedică acumularea de lichide în organism şi având rol detoxifiant, reduce apetitul excesiv.
6. Creţişoara (Alchemilla vulgaris) este o plantă extrem de benefică pentru vindecarea diferitelor afecţiuni feminine. Este indicată în menopauză în special pentru ca este un antihemoragic foarte bun.
7. melisa (roinița) (Salvia officinalis) este un remediu universal, pentru toate manifestările neplăcute ale menopauzei. Se recomandă mai ales femeilor care suferă de nervozitate şi stres, avand efecte de calmare şi relaxare. Se foloseşte sub formă de infuzie, 1-2 căni pe zi. Se poate folosi şi în aromoterapie, adăugând câteva picături de ulei volatil natural de melisă în cadă atunci când facem baie sau în lampa de aromoterapie.
8. Talpa-gâştei este foarte eficientă în combaterea bufeurilor, palpitaţiilor şi stărilor depresive ce însoţesc în multe cazuri menopauza. Infuzia de talpa-gâştei se prepară din 3 linguri de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se iau zilnic câte 3-5 linguri de infuzie.
9. Brânca ursului e o plantă cu acţiune revigorantă asupra ovarelor, putând determina redeclanşarea ciclului menstrual la femeile aflate la menopauză. Se administrează sub formă de pulbere, obţinută din seminţe sau din rădăcină. Se ia câte o linguriţă de pulbere de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sublingual câteva minute, după care se înghite cu apă.
10. Trifoiul rosu- Aceasta planta contine de asemenea hormoni feminini.se poate face un ceai foarte placut la gust si puteti bea 2-3 cani pe zi.
11. Mararul amplifica feminitatea si este un fitoestrogen redutabil, putand fi folosit ca substitut hormonal.
12. Frunze de vita-de-vie : decoct 50 g la litru, cite 3 cani pe zi.
13. Cimbrisor : infuzie din 15 g planta la 1 litru de apa clocotita, cite 3 cani pe zi, in caz de ameteli.
Răspunde Raportează
Anca10 7 iunie 2016  
Leac pentru tensiune mica- hipotensiune

Hipotensiunea este termenul medical care desemneaza tensiunea arteriala scazuta, care inregistreaza valori mai mici de 90/60(optimul este de 120/80). Hipotensiunea arteriala nu prezinta in general simptome, insa cand ele apar, se traduc prin stari de ameteala, slabiciune corporala si dificultate de concentrare.este insotita de puls scazut, extremitati reci, vajaituri in urechi, tulburari de vedere, dureri de cap, tendinte de lesin (lipotimii), palpitatii chiar la efort minim.
1. Rozmarin :
- tinctura de rozmarin : 10 g de frunze macerate timp de 8-10 zile in 100 ml alcool de 70 grade si se consuma cate 10-20 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, timp de 1 luna.
- vinul de rozmarin (3-5 linguri de frunze la 1 litru de vin alb, macerate timp de 5-6 zile) din care se consuma cate un paharel zilnic.
2 vasc alb: maceratul se prepara din 1 lingurita de frunze in 250 ml de apa rece, tinut timp de 12 ore. Cura dureaza 6 saptamani pe an, consumand cate 3 cani pe zi in primele 3 saptamini, doua cani pe zi in urmatoarele doua saptamani si o cana pe zi in ultima saptamana.
3. paducel : decoct din 1 lingurita de flori si frunze de paducel in 250 ml de apa rece; se fierbe 3-5 minute, se infuzeaza 10 minute, se strecoara si se beau 1-2 cani, inainte de mese.
4. Infuzie cu amestec format din cate 30 g de: coada soricelului (herba), rozmarin (frunze) si paducel (flori). Peste trei lingurite din acest amestec se toarna trei cani de apa clocotita si se lasa sa infuzeze, acoperit, timp de 5-10 minute. Separat se face un macerat la rece din vasc alb ( 3 lingurite de frunze timp de 8 ore in 750 ml apa rece) care se amesteca cu infuzia calda a celorlalte plante, se strecoara si se beau 3 cesti de ceai cald in cursul zilei.
5. Infuzie din amestec, in parti egale, de rozmarin (frunze), roinita (frunze), salvie (frunze), ciubotica cucului (herba), traista ciobanului (herba) si armurariu (fructe macinate). Din amestec se ia cate 1 lingura la 200 ml de apa clocotita, se infuzeaza acoperit timp de 10 min, se strecoara si se beau cate 2 cani in fiecare zi, intr-o cura de 2-3 saptamani.
6. Vin tonifiant pentru inima din 1l de must (rosu sau alb), 200 g frunze tocate marunt de patrunjel si 50 ml otet de mere; se fierbe 10 minute, se adauga 200 g de miere de salcam si se fierbe din nou 5 minute. Se raceste in vas acoperit, se strecoara si se pastreaza la rece in sticle brune(inchise la culoare), bine inchise. Se consuma cate 2 linguri pe zi, iar in caz de crize se iau cate 2 linguri odata. Vinul tonic este indicat si in cardiopatiile ischemice, insuficienta cardiaca si nevroze cardiace.
7. Decoct de ceapa: 2 cepe mici cu coaja si 100 g de zahar intr-un litru de apa rece; dupa fierbere, se raceste in vas acoperit, se strecoara si se bea intreaga cantitate intr-o zi, in stare rece, prin inghitituri rare.
8. Baile de soare crescand treptat timpul de expunere la soare. Expunerea la soare va avea tendinta sa echilibreze tensiunea arteriala. Evitati arsurile solare.
9. la hipotensivi insa, se poate creste usor consumul de sare, daca nu au si alte afectiuni asociate care contraindica acest lucru.
10. Purtarea ciorapilor elastici medicinali. Folositi indeosebi de pacientii cu varice, pot fi utili si in tratamentul hipotensiunii, prin reducerea volumului de sange care stagneaza in venele picioarelor
11. Lasati 30 de stafide intr-un bol cu apa, peste noaspte. A doua zi mancati stafidele, una cate una, pe stomacul gol. Urmati acest tratament naturist timp de 1 luna.
12. Beti cat mai multa apa si sucuri de fructe de-a lungul intregii zile pentru a evita deshidratarea, una dintre cauzele scaderii tensiunii arteriale.Evitati consumul de alcool,pt ca el are actiune vasodilatatoare;astfel scade tensiunea..
13. Pisati 10-15 frunze de busuioc, strecurati sucul rezultat si adaugati 1 lingurita de miere de albine. Administrati acest remediu in mod regulat, dimineata pe stomacul gol.
14. Sfecla rosie: beti cite o ceasca de suc de sfecla rosie pe zi,impartita in 2 portii.
15. Orz – pentru cresterea tensiunii se beau 3 pahare pe zi de suc de orz verde. Cura dureaza o luna.
16. Pasta de migdale : se pun 5 migdale crude într-un pahar cu apă și se lasă peste noapte. A doua zi dimineață migdalele se pasează, până se obține o pastă fină, moment în care se consumă, împreună cu un pahar cu apă plată.
17. Hreanul ras : se amestecă într-un borcan din sticlă 10 linguri de hrean ras mic, cu 10 linguri de miere de albine. Amestecul se păstrează la frigider, borcanul fiind închis ermetic. Se administrează zilnic câte o linguriță din acest amestec, dimineața, după micul-dejun.
18. Ceaiul de sunătoare: într-o cană cu apă se pun 2 lingurițe cu plantă uscată și mărunțită, se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se consumă 2 căni pe zi, timp de 10 zile.
19. Băile fierbinţi cu sare amară normalizează valoarea tensiunii arteriale. În acest caz, se adaugă în apa de baie două kilograme de sare amară.
20. Spre deosebire de hi­pertensiune, tensiunea scăzută nu se tratează cu pastile ci mai degrabă cu o cafea ceva mai tare.
Răspunde Raportează
Anca10 6 iunie 2016  
Leac pentru răceala la ovare - anexită

Răceala la ovare sau anexita ( salpingo-ovarita=salpingita este inflamatia trompelor uterine iar ovarita este inflamatia ovarelor),nu are nicio legatura cu frigul, dupa cum s-ar crede deoarece apare datorita unor bacterii, in urma contactelor sexuale cu un partener bolnav de gonoree sau chlamydia, anasterii,avortului sau operatiilor in abdomen. (Daca este afectat si uterul atunci boala se numeste metroanexita.)Este des asociata cu infectia urinara.Daca partenerul nu se trateaza si el, infectia se va pasa de la unul la altul, cu recidive.
1. Se iau doi pumni de tarate, se incalzesc intr-o tigaie, fara sa se arda, si se pun pe un stergar curat de bumbac, ce se aplica pe piele in partea inferioara a abdomenului. Se mentin pana ce se racesc de tot. Se pot face si bai cu grau – o jumatate de kilogram de tarate se baga intr-un saculet de panza, ce se prinde sub jetul de apa fierbinte care curge in cada. Se va sta in aceasta baie timp de 30 de minute.
2. Se face o combinatie in parti egale din urzica, flori de galbenele si coada soricelului, toate plantele uscate si temeinic maruntite. Se pun cate doua lingurite de amestec la fiecare 250 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat un sfert de ora. Se foloseste ceaiul caldut si extrem de bine strecurat, pentru spalaturi interne dar si se beau cate 2-3 cani pe zi, pe perioade de 2-3 saptamani, cu pauze de o saptamana.
3. Se combina urmatoarele plante in cantitati egale: usturoi zdrobit, flori de paducel, flori si tulpini de rostopasca, flori de nalba mare, frunze de mur, frunze de salvie. Se fierbe o mana din acest amestec in 10 litri de apa. Se strecoara decoctul si se pune in cada, unde se va sta 20 de minute. Se repeta acest tratament naturist in fiecare seara, inainte de culcare, timp de 2 saptamani. Dupa baie se va sta la caldura.
3. ovule cu propolis, o data – de doua ori pe zi, din ziua a 5-a pana in ziua a 20-a a ciclului menstrual.
4. Ovulele cu propolis (sau supozitoare cu 0,5 gr propolis): se introduc in vagin timp de 7 seri la rind.Concomitent se ia si tinctura de propolis,2 picaturi/5 kg (ex:daca aveti greutatea de 65 kg,trebuie sa luati (65:5)x2=13x2=26 picaturi );tinctura se pune pe o felie de piine,se mesteca bine iar apoi se inghite.Tinctura este unul din cele mai puternice antibiotice,fara efecte adverse.
5. Iasomia :
- 1 lingurita de flori la 250 ml apa clocotita;se acopera 10 minute,se strecoara si se beau 3 cani pe zi.
- 4 lingurite de flori la 1 litru de apa clocotita;se acopera 10 min,se strecoara;se fac spalaturi interne de 2 ori pe zi.
6. galbenele :
- 2 lingurite de flori la 250 ml apa clocotita;se acopera 10 minute,se strecoara si se beau 3 cani pe zi.
- 4 linguri de flori maruntite la 1 litru de apa clocotita;se acopera 15 min,se strecoara;se fac spalaturi interne de 2 ori pe zi.
7. Cimbrul :
- 1 lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita;se acopera 10 minute,se strecoara si se beau 3-4 cani pe zi.
- 4 lingurite de planta maruntita la 1 litru de apa clocotita;se acopera 10 min,se strecoara;se fac spalaturi interne de 2 ori pe zi.
8. tinctura de Brânca ursului (Heracleum sphondylium) : cate o lingurita (30 picaturi) in 1/2 pahar de apa (100 ml) cu cca. 1/2 de ora inainte de masa,de 3 ori/zi, timp de 3 luni. Se zice ca reuseste sa actioneze cel mai bine in timpul menstruatiei.
9. Bai in statiunile Sovata,Cojocna,Baile Felix,Techirghiol.
Răspunde Raportează
Anca10 6 iunie 2016  
Leac pentru băşica udului - cistită

Infectiile la băşica udului (vezica urinara) se numesc cistite..Daca nu este tratata, infectia se poate agrava local sau se poate extinde la rinichi, producand pielonefrita care, netratata, duce in timp la insuficienta renala cronica. Femeile sunt cele mai afectate de cistita.In aproximativ 75-95% din cazuri cistitele se datoreaza infectiilor cu bacteria Escherichia coli .
1. Sarea : se pun la fiert, intr-o oala mare, circa 3-4 litri de apa. Cand apa da in clocot, apa se toarna peste 3 pumni de sare grunjoasa, pusa intr-un alt vas, cu gura mai larga (lighean). Cand aburii se mai racesc, persoana bolnava se asaza pe oala,ca pe un scaun, apoi, cand apa se mai raceste, se face o baie de sezut ; aburii sa fie cat mai fierbinti, dar totusi,suportabili.
2. Ulei de cimbru si miere: luati de doua ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa, o lingurita de miere cu 4 picaturi de ulei de cimbru (se amesteca cu mierea). Se bea apoi un pahar mare cu apa, urmand ca jumatate de ora sa nu se mai bea/manance nimic.Acest tratament se urmeaza timp de 4-5 zile,
3. Faceti bai fierbinti, de doua ori pe zi, pentru a stimula imunitatea la nivelul aparatului urinar. Beti minim 2 litri de lichide pe zi in perioada de tratament si evitati consumul de alimente sau bauturi care contin zahar. Este de preferat sa consumati dar apa plata si ceaiurile (cozi de cirese; matase de porumb;coada calului,suc de merisoare )pt tratarea nfectiilor urinare .Ceaiurile : doua cani pe zi, neindulcite. Cu ceaiul de coada-calului se pot face si bai de sezut (cu ceai caldut, neindulcit, mai concentrat decat ceaiul care se bea – se va folosi o cantitate mai mare de planta pentru infuzie).
4. Afinele : Se recomanda afinele proaspete, cate 250 de grame pe zi, in cure de doua saptamani.Cand nu se gasesc afine proaspete, se bea 1l/zi macerat la rece de afine. Acesta se prepara din 2-3 lingurite pulbere de afine, peste care se adauga apa calduta si se lasa 8 ore la macerat, apoi se amesteca si se consuma indulcit cu miere.
5. Iaurt natural: se recomanda pregatirea iaurturilor in casa, prin adaugarea catorva lingurite de iaurt in laptele dulce si lasarea la temperature camerei pana cand va fermenta, dezvoltand bacteriile atat de benefice pentru sanatate.
6. Ienuparul : uleiul esential de ienupar: se administreaza 4 picaturi intr-o lingurita, cu putina miere, de trei ori pe zi. Tinctura de ienupar este unul din cele mai puternice antiinfectioase urinare. Se administreaza cate o lingurita de tinctura de ienupar, de patru ori pe zi, in cure de 18 zile, urmate de alte 12 zile de pauza.
7. Apa : se recomanda consumul a 1,5-2l de apa/zi, cel putin pana la vindecare. Scopul este eliminarea zilnica a 1-1,5l de urina, pentru “spalarea” vezicii de germenii stagnanti.Se vor evita cafeaua, alcoolul, bauturile carbogazoase.
8. Merişorul (Vaccinum vitis idaea) : se zice ca e cel mai bun pt vezica urinara. ajuta la intarirea imunitatii aparatului urinar, prevenind recidivele infectiei urinare.două linguriţe cu merişor împreună cu 100 ml de apă rece. Laşi la macerat timp de o oră, apoi strecori, dar păstrezi apa, şi fierbi fructele din nou în aceeaşi cantitate de apă, timp de 10 minute. Lichidul obţinut se combină cu prima parte de apă, care a fost pusă deoparte, şi adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Bei în fiecare zi câte două căni cu ceai de merişor, timp de 10 zile.
9. Adauga o lingurita de bicarbonat la un pahar de apa - iti va ameliora simptomele si va grabi vindecarea. Acest tratament este interzis persoanelor care au probleme cu inima, deoarece sarurile de potasiu pot cauza batai neregulate ale inimii.
10. Zeama de orz cu lămâie este un tratament tradiţional pentru cistită. Porţia zilnică se prepară din 50 g orz peste care se toarnă 900 ml de apă clocotită. Apoi, se adaugă zeama şi coaja rasă de la o lămâie şi o jumătate de linguriţă de zahăr. Din fiertura de orz se consumă câte o cană după mesele principale, vreme de 10 zile. Cercetările moderne au demonstrat că americanii tratează cistita cu suc de răchiţele. Acest leac combate cistita, dar este şi un factor de protecţie pe termen lung. Zilnic se consumă câte 600 ml de suc diluat cu apă (în cantităţi egale).
11. strugurii-ursului (Arctostaphylos uva-ursi) Frunzele, recoltate la inceputul verii, si fructele, recoltate spre sfarsitul verii, au efecte terapeutice evidente in prevenirea si combaterea afectiunilor renale .De asemenea, stugurii ursului nu trebuie sa fie utilizati de persoanele cu tensiunea arteriala mare sau de cele cu ulcer gastro-intestinal,copiilor mai mici de 12 ani, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 7 zile;se ia o pauza de 2 saptamini intre curele de decoct,infuzie,tinctura sau vin de strugurii ursului.
Răspunde Raportează
Anca10 5 iunie 2016  
Maiaua - sănatatea din pâine

Pâinea dospită își are originile în Egipt, cu aproximativ 1500 de ani inainte de Hristos.Maiaua sau drojdia salbatica este un agent de fermentare si dospire; fermentii iau nastere natural, numai din faina si apa. Maiaua este un produs din făină și apă ce fermentează îndelung cu ajutrul unor bacterii numite Lactobacillus care consumă zahăr și formează gaze de dioxid de carbon și hidrogen.Maiaua contine si bacterii lactice benefice precum B. Pastorianum, B. Delbrucki si B.Ternoas.Pâinea cu maia poate rezista chiar și câteva săptămâni fără să se strice, spre deosebire de pâinea cu drojdie, care în câteva zile se strica de tot. Painea cu maia naturala se digera usor si nu produce balonari.Fermentii din maia recrează treptat populația de bacterii digestive din tractul intestinal rezultând într-o îmbunătăţire a digestiei și eliminării. Tot bacteriile conţinute de maia sunt responsabile pentru oprirea dezvoltării candidei, în vreme ce drojdia comercială o favorizează.Fermentarea îmbunătățește proprietățile amidonului: pâinea cu maia are un indice glicemic de 68, pe când cea uzuală are indicele 100, astfel ea fiind mai puțin nocivă pentru persoanele diabetice. În procesul de dospire cu maia, se elimină tot acidul fitic, pe când în pâinea cu drojdie comercială, rămâne 90% din el (acidul fitic din grâu are nevoie sa fie neutralizat in proporție de 90% pentru a permite mineralelor concentrate spre exteriorul bobului să fie absorbite de organism).Glutenul (responsabil pentru probleme de absorbție precară, artrite, afecțiuni autoimune, diabet, etc) prezent în făină este sănătos pentru consum doar atunci cand este fermentat corespunzător, altfel el poate fi unul dintre cele mai alergene produse pe care le consumăm. O făină fermentată corect conține 18 aminoacizi, carbohidrați complecși (o sursă de energie foarte eficientă), vitamine B, fier, zinc, seleniu și magneziu într-o proporție optimă pentru a fi asimilate.Odata obtinuta maiaua, aceasta se poate intretine si folosi pentru zeci de paini viitoare.
* Pentru a pastra integre toate componentele naturale ,avem nevoie de produse de calitate;astfel :
- apa : trebuie sa te asiguri ca apa nu contine clor dar nici metalele grele care pot ucide bacteriile benefice si drojdiile salbatice prezente in piinea din aluat vechi;cea mai buna e apa de izvor,plata.
- faina : Orice faina, cu conditia de a fi pe baza de cereale integrale, este buna pentru maia. Faina de orez, de secara, de alac, de grau integral, de orz, faina din cereale incoltite – toate sunt bune. Este preferabil sa se foloseasca cerealele integrale si faina care nu este albita cu clor. Faina din cereale integrale trebuie data prin sita; cei care folosesc astfel de faina spun ca aluatul facut cu acest gen de faina este foarte elastic, creste foarte bine si are o aroma usor acra foarte placuta.
- Borcanul pentru plamadeala : nu trebuie sa fie tinut in curent; in plus, procesul de fermentare emana dioxid de carbon, care se poate acumula intr-un borcan cu capac etans, de aceea capacul nu trebuie sa fie foarte bine inchis - cel mai bine acopera capacul borcanului cu tifon pentru a feri de impuritati. El trebuie sa fie pe jumatate gol,dupa ce pui in el plamadeala pentru maia.
- Telul : O lingura de lemn este suficient de buna pentru a amesteca apa cu faina; insa se poate utiliza un tel cu "dinti rari" care lasa plamadeala sa primeasca mai mult aer. Aerul este esential in plamadeala pentru ca ajuta bacteriile sa se raspandeasca uniform si pot astfel sa fermenteze ori de cate ori plamadeala este alimentata cu o noua portie de faina si apa. O aerisire adecvata a plamadelii diminueaza si rachiul - un lichid subtire care se ridica uneori la suprafata plamadelii.
** Preparare maia :
1. maia pentru piine din faina alba de griu :
Ideal este sa aveti o oala de lut pentru prepararea ei.Cerneti 300 gr de faina si adaugati apa calduta,cit sa obtineti o pasta moale dar legata.Acoperiti vasul cu o pinza de tifon si cu o bucata de material din lina si lasati-l sa stea 3 zile in casa,la temperatura camerei.In acest timp,maiaua va fermenta si va forma la suprafata o coaja maro;are un miros placut ca de bere.Aceasta se numeste "maiaua mama" care se poate prepara odata la 10-15 zile.Se pune intr-o alta oala de pamint au vas (aceasta e numita "borcanul pt plamadeala);se pastreaza la loc rece.Cind maiaua este pe sfirsite,pastrati o ceasca ,pentru a adauga din nou peste ea,faina si apa calduta si a face o noua runda.Se lasa la fermentat o noapte,acoperind din nou vasul cu tifon si lina.
2. maia pentru piine din faina de secara :
(a) Amestecați 100 g apă, 50 g făină de secară și 50 g făină albă de grâu. Acoperiți borcanul cu folie alimentară și lăsați-l neatins pentru 24 de ore.
(b) Începând cu ziua următoare va trebui sa repetați pasul (b) la fiecare 12 ore (dimineața și seara). Așadar: păstrați 100 g din amestecul inițial și aruncați restul. Dizolvați cele 100 g de amestec în 100 g de apă, apoi adăugați 65 g făină albă și 35 g făină de secară.
La fiecare „hrănire”, borcanul trebuie să fie spălat cu apă fierbinte, fără detergent. Așa că preparați amestecul proaspăt într-un bol si apoi transferați-l în borcanul curat.De asemenea, de fiecare dată cand împrospătați amestecul, marcați-i nivelul cu bandă adezivă pentru a-i putea urmări cu ușurință creșterea în volum.O maia sănătoasă își dublează sau chiar triplează volumul în cam 8 ore, deci acesta este scopul care trebuie urmărit și în legătura cu noua cultură.
(c) Începând cu ziua 4-6, daca totul a mers cum trebuie, amestecul este in stare sa îsi dubleze volumul între hrăniri și tot mai multe mici bule (semne de viață!) vor fi observabile. Din acest moment continuați să hrăniți cultura numai cu făină albă astfel: 100 g din amestecul inițial se amestecă cu 100 g de apă și 100 g de faină albă.În timp ce aveți grijă de cultura încă fragilă, nu uitați un lucru: maiaua trebuie sa aibă un miros și un gust acru, un acru plăcut însă, aproape parfumat. Nu ar trebui sa miroasă a ceva stricat. De asemenea, dacă nu mai apar deloc bule în amestec, e semn rău, probabil că va trebui să luați procesul de la capăt.
(d) Continuați cu hrănirile înca 7-10 zile, pentru a vă întări maiaua. Apoi puteți începe sa faceți pâine cu ea.
* Împrospătarea maielei : În vreo două săptămâni, maiaua cea nouă ar trebui să fie matură. De-acum încolo va trebui să o împrospătați regulat pentru a o menține în viață. Există două posibilități. Cei care nu fac pâine atât de des pot alege să o păstreze în frigider. În acest caz, cu o zi două înainte de făcutul pâinii trebuie scoasă afară și hrănită într-un raport de 1:2:2, 1:3:3 sau 1:4:4. Daca împrospătati maiaua într-un raport 1:4:4 ,o puteti face în felul următor: 10 g maia + 40 g apă + 40 g faină. Împrospătați maiaua de 2-3 ori înainte de a pregăti prefermentul pentru pâine.Dacă țineți maiaua în frigider, împrospatați-o totuși la 7-10 zile, chiar dacă nu pregătiți pâine cu ea și chiar dacă ea va rămâne la rece, pentru a o menține vie.Puteți alege însă să țineți maiaua la temperatura camerei și să o hrăniți (la modul ideal) de două ori pe zi într-unul din rapoartele de mai sus. În cazul acesta vă puteți folosi oricând de ea pentru a pregăti prefermenții pentru pâine (cu condiția să fie în punctul ei maxim de pârguire). (Dacă o hrăniți doar o dată pe zi, țineți cont de faptul că dacă vreți să pregătiți prefermentul pentru pâine, maiaua mamă trebuie să fi fost hrănită cu maxim 12 ore înainte.)
* Folosirea maielei pentru piine :
un exemplu despre cum se folosește maiaua pentru pâine: dacă este vineri și sâmbătă vreți să faceți pâine. Cu 12-16 ore înainte de asta, vineri la ora 22 veți pregati doua boluri și:
- veți lua o mică cantitate din maiaua mamă, cca. 20 g, o veți dizolva în 150 g apă și apoi o veți amesteca cu 150 g de făină, obținând un preferment cu o hidratare 100%.
- luati cantitatea obișnuită de ex. 10 g (cea pe care o folositi odata) din maiaua mamă și o veți amesteca cu obișnuitele 40 g de apă și 40 g de făină într-un alt bol. Aceasta este maiaua mamă, pe care va trebui să o perpetuați mereu.
- aruncati restul de maia din borcan, spălati borcanul și puneti maiaua mamă împrospătată „la loc” în el.
După ce maiaua atinge un maxim de volum (dupa 8-12 ore), va începe să „dea înapoi”. Ar trebui să o folosiți pentru preferment înainte ca lucrul ăsta să se întâmple sau la scurt timp după. Veți putea vedea pe borcan urma lăsată în momentul atingerii volumului maxim, o dată ce procesul de „retragere” a început.
Întreținerea maielei devine repede rutină și o dată ce veți fi scos din cuptor prima pâine reușită cu maia, veți realiza cât de mult merită tot efortul.
Răspunde Raportează
Anca10 5 iunie 2016  
Pâinea cu maia

Painea din comert nu mai reprezinta de mult o alegere potrivita datorita listei interminabila de E-uri, agenti de crestere, afanatori, conservanti, clor,coloranti si arome „identic naturale” si multe alte ingrediente artificiale si formule. Painea cu maia naturala este...100 % naturala.;nu contine decat apa, faina si sare.Procesul de pregatire al painilor cu maia este destul de indelungat (cel mai scurt este cel de 6 ore, iar cel mai lung–de 24 ore).
ingrediente :
1,5 kg de faina
1 ceasca de maia
1 lingurita de sare
1 litru de apa
1. Prima etapa consta in pregatirea prefermentului („motorul”, agentul de crestere al viitoarei paini). Asta inseamna sa preparam o maia solida, adica se amesteca maiaua naturala din borcan (ce are 100% hidratare) cu o anumita cantitate de faina si apa. Acest amestec se lasa la dospit 8-12 ore (deci preferabil ar fi sa fie lasata peste noapte).
2. Autoliza (odihna). Acest pas inseamna ca deja ne pregatim sa facem aluatul de paine cu maia. Acum se dizolva maiaua solida si dospita intr-o cantitatea de apa, apoi totul se amesteca usor cu cantitatea totala de faina, dupa care se lasa 30-40 min. sa se odihneasca.
– nu se framanta aluatul in acest pas, ci doar se hidrateaza faina. Autoliza permite formarea de legaturi intre apa si faina (acum se formeaza firisoarele acelea lungi pe care le observam atunci cand incercam sa ridicam aluatul–de multe ori acesta este indiciul ca aluatul devine elastic).
-daca se sare acest pas de autoliza, iar aluatul este framantat direct, legaturile acestea se rup, glutenul nu se mai formeaza, iar aluatul nu va mai creste.
Obs. Autoliza este un pas important si la framantarea aluaturilor obisnuite, cu drojdie (daca folositi o masina de paine, ati observat ca intre amestecul usor al ingredientelor si framantarea aluatului exista un anumit timp de asteptare–aceasta este autoliza despre care vorbim)
3. Pregatirea aluatului–prima dospire (3-4 ore)
Abia acest pas se refera la framantarea aluatului (si tot acum se adauga si sarea necesara; aceasta nu se adauga pana in acest moment, deoarece sarea omoara maiaua, iar aluatul nu va mai creste). Asadar, aluatul se framanta in seturi de cate 5-10 min., fie la mana, fie cu ajutorul robotului (ori a masinii de paine), cu pauze de cate 5-10 min. odihna intre ele.
Dupa ce s-au efectuat 1-2 seturi de framantare (in functie de durata framantarii), aluatul se aseaza intr-un vas incapator, uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara (sa nu se usuce) si se lasa la dospit intr-un loc ferit de curent si caldut.
La retetele rapide, dospirea poate fi mai scurta, in functie de caldura existenta in mediul ambiant.
La retetele mai indelungate, dar cu un grad de reusita mai mare, se efectueaza si 2-3 seturi de impaturiri a aluatului, la distanta de 30-45 min. intre ele.Exista o tehnica de impaturire a aluatului, menita sa intareasca reteua de gluten si sa ajute aluatul sa isi mentina forma la coacere. Tehnica aceasta se poate efectua direct in vasul in care dospeste aluatul, sau pe masa de lucru unsa cu putin ulei.
Pentru o mai mare usurinta, aluatul se intinde sub forma dreptunghiulara (se folosesc doar degetele pentru aplatizarea aluatului, nu a sucitorului). Imaginar, se imparte aluatul, pe lungime, in 3 parti egale. O latura a aluatului se ridica usor si se aseaza peste restul aluatului. Celalat capat se ridica la fel de usor si se aseaza peste prima parte pliata. La fel se procedeaza cu capetele aflate pe partea lata a aluatului nostru (la final vom avea forma unui plic).
4. Formarea painii –a doua dospire (1-3 ore) :
Acum aluatului i se da forma finala si se lasa la dospit in formele special destinate (banetoane–acestea sunt niste vase speciale, rotunde sau ovale,construite special pentru a sustine aluatul in procesul sau de crestere; ele sunt confectionate din diferite materiale: ratan, nuiele, trestie, celuloza, etc.).
Daca nu aveti astfel de vase, atunci puteti folosi orice cos de paine/vas tapetat cu o servet de bucatarie din material natural, si pe care l-ati presarat cu faina in prealabil. De asemenea, puteti lasa painea la crescut si intre cutele unui material gros din in.
Inainte de a pune aluatul la crescut in baneton/cos, este nevoie sa-i dati forma finala: rotunda (boule), ovala (batard) sau variatiuni.
Obs. Aluatul se va aseza cu fata in jos in vas, pentru ca la rasturnarea pe tava de copt, viitoarea paine sa fie orientata cu fata in sus.
5. Crestare paine cu maia naturala
Pentru a verifica daca aluatul a crescut suficient, acesta se apasa usor cu degetul. Daca aluatul isi revine imediat la forma initiala, iar la palpare se simte ca o perna de aer, atunci este gata pentru crestat si se rastoarna pe o tava tapetata cu hartie de copt. Acum este momentul ca painea sa se cresteze, in functie de forma sa (rotunda sau ovala).
Crestarea aluatului nu este intamplatoare si nu are doar functie estetica: ea va ajuta la cresterea painii in inaltime, nu doar pe latime in timpul coacerii.
Daca aluatul este crescut ca mai sus, taietura in aluat va fi mai adanca. Daca, dimpotriva, aluatul este prea crescut, iar forma degetlui ramane imprimat in aluat atunci cand il verificam, crestatura va fi superficiala.
Crestarea aluatului se face cu un cutit foarte bine ascutit (lama/cutter), cu precizie si rapiditate.6. Coacere paine cu maia naturala
Painea cu maia naturala se coace in cuptorul incins, ideal pe piatra speciala de paine (si aceasta trebuie sa fie bine incinsa).In astfel de cazuri, aveti nevoie si de o paleta speciala din lemn, pe care sa rasturnati painea din baneton, apoi aceasta se introduce in cuptor, iar painea se gliseaza pe piatra incinsa.
Daca nu aveti asa ceva, painea se rastoarna din baneton/cos direct pe tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. De asemenea, painea se mai poate coace si in diverse forme tapetata cu hartie de copt (formele de cozonac, de ex.)
Trebuie sa stiti ca aveti nevoie si de aburi in primele 15 min. de coacere. Pentru acest lucru, introduceti in cuptor un vas cu apa fierbinte, care sa produca aburi (acest lucru ajuta la cresterea painii).
Acum se introduce painea in cuptor (acesta este incins, iar aburii sunt prezenti). Dupa 15 min. se scoate vasul cu apa din cuptor(daca este lasat mai mult timp, aburul va impiedica painea sa mai creasca, iar aceasta risca sa nu-si mai pastreze forma).
Dupa acest pas, painea se lasa la copt inca 45-50 min, pana cand se rumeneste frumos, iar daca este ciocanita usor in partea de jos a sa, suna a gol.
7. Racire paine cu maia naturala
Dupa ce s-a copt, painea cu maia naturala se aseaza pe un gratar la racit (nu uitati ca procesul de coacere a painii inca nu s-a incheiat, el mai dureaza aprox. 3 ore de la scoaterea sin cuptor). Acum este momentul in care painea incepe „sa vorbeasca”, adica se vor auzi mici trosnituri (coaja crapa usor).
8. Pastrare paine cu maia naturala
Painea cu maia are un termen de valabilitate mare (pana la 1 luna). Ea se pastreaza in cutii de paine din lemn, sau invelita in stergare curate, apoi introdusa in pungi de hartie.
Răspunde Raportează
Anca10 5 iunie 2016  
România este țara cu cel mai mare consum de pâine din U.E.,200 kg./anual/pers.britanicii consumă 14 kg./anual/pers, iar media europeană este de 61,5 kg./anual/pers.De ce este România fruntașă în acest clasament? din cauza sărăciei, mulți oameni nu își permit să mănânce sănătos și diversificat și mănâncă foarte multă pâine. Dar nu doar sărăcia este de vină, ci și dezinformarea si lipsa de educație (mai ales nutrițională) a românilor.,
- De ce este in comert,franzela atât de albă? Deoarece făina de grâu este ultra-rafinată, astfel, extrăgându-se din grâu toate substanțele nutritive, inclusiv fibrele..Această pâine îngreunează tranzitul intestinal, din cauza lipsei fibrelor, acest lucru constituind principala cauză a apariției cancerului de colon. Datorită cantității mari de glucide, poate provoca diabetul de tip 2.
- De obicei, pâinea neagră este exact ca și cea albă, numai că are coloranți care induc în eroare cumpărătorii, aceștia crezând că este fabricată din făină integrală. Acești coloranți provoacă, cancerul la rinichi..
- Dacă nu depunem efort fizic susținut, nu trebuie să consumăm mai mult de 200 gr. de pâine/zi şi chiar 100 gr., în cazul persoanelor sedentare..
Răspunde Raportează
Anca10 4 iunie 2016  
Cvas rusesc - detoxifiere

Cvasul este o bautura fermentata (probiotica) traditionala in Rusia,un fel de bere cu un gust foarte plăcut,cunoscuta de pe timpuri inca de la botezul Rusiei Kievene,facut de printul Vladimir cel Mare al Kievului . Băutura terpeutica este un leac antibacterian pentru bolnavii de febra tifoida din Primul Razboi Mondial, aliment nutritiv in perioada de foamete, dar si un tonic pentru ierni geroase. ajuta si la reducerea greutatii, dar si la purificare organismului.
Interzis copiilor sub 3 ani.
1. Reţeta cvasului original Rusesc : pentru 38 de sticle a câte 0,5 litri: 1 kg de malţ de secară măcinat, 300 g de malţ de orz măcinat, 600 g de făină de secară, 130 g de pesmeţi de secară, 80 g de pâine de secară uscată, 1 kg de melasă albă, 30 g mentă. Din malţ şi făină se prepară un aluat de consistenţă uniformă, adăugând 3 litri de apă fierbinte, vasul se acoperă cu stofă curată, se lasă să dospească timp de 1 oră (pentru zaharificare). .Aluatul dospit se mută într-un vas ignifug (fontă), se acoperă şi se pune în cuptor (rolă) pentru evaporare. Aluatul concentrat se amestecă bine, se răzuieşte de pe pereţii vasului, se adaugă uncrop şi se lasă la macerat timp de o zi. Aluatul se pune în vasul de maceraţie, se toarnă 16 litri de apă fierbinte, se presară pesmeţii şi pâinea măcinată. Blocajul format se amestecă bine şi se lasă la macerat şi limpezire pentru 6-10 ore. Când zaţul se sedimentează iar mustul începe a fermenta, cel din urmă se strecoară grijuliu într-un butoiaş aburit şi spălat. În zaţul rămas se adăugă pentru a doua oară 15 litri de apă fierbinte şi se infuzează timp de 2-3 ore. Apoi mustul se strecoară în butoiaş pentru fermentare. Mustul de cvas strecurat se amestecă cu infuzia de mentă, melasa şi se lasă pentru fermentare timp de 24 de ore. După aceasta butoiaşul se mută în frigorifer. Când fermentaţia devine mai puţin intensă în cvas se adaugă melasa (1 kg per 30 litri de cvas), butoiaşul se închide cu dop de lemn. După 3-4 zile cvasul este gata pentru consum. Cvasul se păstrează în frigorifer timp de câteva luni, iar proprietăţile lui practic nu se înrăutăţesc. Cvasul turnat în butelii poate fi păstrat în beci sau în frigider.
2. Cvas din sfecla : o sfecla mare sau 2 mai mici se rad prin razatoare, se adauga o bucata de paine de secara uscata si se adauga 2 litri de apa rece. Se mesteca cu 4 linguri de zahar. Se lasa 3-4 zile, apo se pune in frigider.Beneficiile cvasului din sfecla: elimina colesterolul, ajuta in cazul afectiunilor cardiovasculare, dilata vasele, curata colonul, este util in cazul obezitatii.Se bea o jumatate de pahar, cu jumatate de ora inainte de masa.
3. Cvas de casa din piine : 800 gr piine neagra;6 litri de apa fiarta;20 gr drojdie proaspata;citeva frunze de menta;50 gr stafide;1/2 pahar cu zahar(se poate si mai mult daca iubiti mai dulce).Feliem piinea in mici bucati.Aranjam felioarele de piine pe o tava si le dam la cuptor pentru a obtine pesmeti rumeniti frumos.Fierbem 5 litri de apa ,si asa fierbinet cum este ea, o turnam peste pesmeti.Acoperim vasul si-l lasam pentru 3-4 ore.In acest rastimp caramelizam zaharul.Acest lucru ne permite sa obtinem nu numai culoare frumoasa, dar si gust de caramela...Luam un ceaun uscat, turnam in el 1/2 pahar cu zahar si amestecam pina zaharul se topeste.Trebuie sa avem la indemina 1 litru de apa fiarta si sa-l turnam in ceaun in momentul cind zaharul s-a topit.Amestecam solutia pina se topeste tot zaharul caramelizat. Dupa perioada de 3-4 ore, strecuram cu ajutorul unui tifon solutia in care au stat pesmetii.O amestecam cu solutia de apa cu zahar caramelizat si adaugam si drojdia care am dizolvat-o in putina apa calduta...Turnam solutia obtinuta in 2 borcane de sticla, strecuram acolo citeva frunze de menta si 10-15 boabe de stafide.Le astupam si le tinem la loc caldut ca sa inceapa procesul de fermentare, evitati locurile prea reci si prea fierbinti, ciupercile de drojdie pot sa moara.
Procesul de fermentare poate dura pina la 2 zile.Dupa care ,mai strecuram inca o data solutia ,verificam de dulce (putem sa mai adaugam zahar la dorinta).Daca cvasul s-a fermentat destul si pisca bine de limba, il turnam in vase curate si-l dam la frigider pentru a stopa procesul de fermentare, daca va place mai acrisor si mai gazat, il mai lasati la loc caldut.
4. Cvas din morcovi : Ingrediente pentru cinci litri: 2 kg morcovi raşi, 1/2 kg zahăr tos, 50 g drojdie de bere proaspătă, 1 felie de pâine neagră, 4 litri de apă, 15 g sare de lămâie, scorţişoară şi cuişoare, după gust.Mod de preparare: într-un vas de aproximativ şase litri se pun morcovii raşi, zahărul deasupra şi sarea de lămâie. Apa se fierbe şi se lasă să se răcească până ajunge pe la 30 de grade Celsius. Se toarnă peste compoziţie şi se amestecă până se topeşte zahărul. Se adaugă restul ingredientelor, iar drojdia va fi frecată cu puţin zahăr. Se amestecă bine, apoi se acoperă vasul şi se lasă circa 12 ore într-o cameră caldă. Se strecoară compoziţia prin tifon, se pune în sticle pe care le închideţi şi se lasă până a doua zi în aceeaşi încăpere caldă. Se consumă, de preferinţă, în prima zi, dar se poate păstra la rece chiar şi trei-patru zile, dar numai dacă dopurile sunt ferme.
5. Cvas de fructe : 1 borcan din sticla de minim 1 litru, cu capac etans;
fructe de sezon cat mai aromate si gustoase (exemplu vara: capsuni, zmeura, piersici; toamna si iarna: mere parfumate, pere gustoase, gutui aromate, stafide nesulfurate, goji, putina catina);
optional: ghimbir, ierburi sau flori comestibile dupa gust, betisoare de scortisoara;
miere naturala, vie (nepasteurizata); daca mierea a fost pasteurizata/incalzita peste 41 grade C, produsul nu va fermenta decat adaugand drojdie/maia/paine; nu recomandam folosirea drojdiei;
apa de calitate (plata);Procedura:spala bine borcanul;spala bine fructele (organice/de la tara sau piata), apoi taie-le in 4 daca sunt mari (ex: mere); daca au fost stropite cu pesticide si fungicide, decojeste-le sau cel putin tine-le 15 min. intr-o soluctie de curatare (1 cana otet la 9 cani apa) apoi freaca-le cu peria si clateste-le bine;pune fructele in borcan ¼ pana la maxim 1/3 din volum (exemplu pentru 1.5 litri: 2 mere gustoase/parfumate, 2 linguri de stafide, 1 felie de gutuie);umple cu apa plata, lasand 2 cm liberi la gura borcanului;adauga 2 linguri de miere/litru apa;infileteaza bine capacul, agita-l si lasa-l in bucatarie, intr-un loc caldut;agita borcanul de 2-3 ori/zi (asta impiedica bacteriile nedorite sa se formeze la suprafata);daca observi presiune prea mare, desfileteaza capacul si infileteaza-l la loc 1 data/zi;
dupa 24-48 de ore ar trebui sa observi bule in apa;Cvasul este gata dupa 2-3 zile, cand fructele arata ca si cum ar fi fost fierte si s-au ridicat la suprafata, lichidul este usor efervescent si aroma ingredientelor s-a intensificat. Strecoara, mai indulceste cu miere dupa gust (nu exagera) si pune cvasul in borcane sau sticle din sticla, la frigider. Consuma in 7-10 zile. Daca iti plac, poti consuma si fructele (ciresele si visinele sunt fabuloase!).
Atentie! : Nu lasa la fermentat in continuare, in sticle, la temperatura camerei – creste presiunea prea mult si recipientul poate ceda. Nu fermenta excesiv, pe masura ce depasesti 3 zile, bautura va contine alcool, desi neglijabil (2 zile: 0.05%, 3 zile: de la 1.2%). Poti “recolta” o parte pentru copii la 2- 3 zile si o parte pentru adulti la 3-5 zile, cand e si mai efervescent. Nu folosi plastic pentru alimente fermentate! Evita pepenele deoarece fermenteaza prea rapid si cvasul va fi un esec.
Răspunde Raportează
Anca10 3 iunie 2016  
Leac pentru monturi - Hallux Valgus

Monturile sunt niste depozite de sare si saruri minerale,cauzate de infectii reumatice si purtarea unor incaltari neadecvate insa pot sa apara si in urma unei gripe, amigdalite, gute, metabolism slab, nutritie necorespunzatoare;apar in majoritatea cazurilor,la femei. Datorita acestor depuneri, osul metatarsian (osul care leaga degetul mare de glezna) se deplaseaza, se roteste si se ridica, moment in care deformatia devine vizibila. Urmeaza inclinarea degetului mare, care ajunge sa impinga celelalte degete.
Exista doua tipuri de monturi:
- Juvenile (congenitale) : apar in adolescenta, evolueaza lent si provoaca primele dureri in jurul varstei de 40 de ani.
- Statice : apar odata cu menopauza si evolueaza foarte rapid. Netratate, acestea pot duce la deformari complexe ale piciorului.
Ortezele plantare (talonete) pot fi utile numai realizate manual, personalizate pe fiecare picior.Daca credeti ca operatia este singura solutie,trebuie sa stiti ca monturile apar si dupa operatie,(nefiind tratata cauza) iar in plus piciorul ramane deformat dupa ooeratie iar cicatricile se vindeca foarte greu.
1. Foi de dafin: decoct (intern) concomitent cu comprese (extern) inlatura monturile in maxim 2 luni:
a) decoct de dafin : seara,1 lingura de frunze maruntite de dafin se fierb 15 minute in 300 ml de apa.Oala in care ati fiert dafinul se lasa pina dimineata,infasurata intr-o patura.Dimineata strecurati ceaiul si il beti pe parcursul zilei,in min 3 reprize.Faceti la fel inca 9 zile.Aceasta cura de 10 zile,va dizolva toate depozitele de saruri minerale acumulate in organism,pe diverse oase sau organe. Abia dupa 10 zile de la terminarea tratamentului se vad proimele rezultate.Dupa cele (primele)10 zile se face o saptamina pauza,iar 10 zile tratament,apoi o saptamina pauza pina trec 2 luni;in aceste 2 luni monturile vor disparea total.
b) Zdrobiti foarte bine 5 frunze mari de dafin peste care turnati 100 ml de alcool de 90-96 % . Lasati amestecul sa stea 7 zile la macerat. Inmuiati picioarele in apa calda cu bicarbonat (1 lingura de bicarbonat de sodiu la 3 litri de apa).Inmuiatai apoi un tifon in maceratul de dafin si aplicati pe monturi;infasurati in folie alimentara si lasati sa actioneze peste noapte.
2. Pătlagină: Frunzele proaspete de pătlagină, bine spălate şi presate, se aplică seara pe mont. Deasupra acestora se pune un leucoplast care să menţină frunzele pe degetul afectat de mont. Peste noapte, piciorul cu mont se protejează cu un ciorap. Procedura se repetă zilnic până la dispariţia montului.
3. Taie un fir de praz rondele și pune-l la macerat vreme de 24 de ore într-o cană cu oțet. Apoi, aplică feliile de praz pe locul cu probleme și acoperă cu un pansament.În situația în care montul nu dă semne că se retrage, este recomandat să repetați acest tratament.
4. Pentru diminuarea durerii :
- aplica suc de ardei iuţi pe zonele afectate. Ardeiul iute conţine capsaicina, un compus care „oboseste” nervii care produc durere.
- aplică pe zonele dureroase ulei incalzit de ricin. Pentru rezultate mai bune acoperă zona cu un prosop după aplicarea uleiului. Durerile vor dispărea ca prin minune.
5. luati o foaie de varza (sa fie coapta, adica foaia sa fie alba), striviti-i nervurile cu o sticla si legati-o pe monturi. infasurati cu folie.Puteti pune doua frunze una peste alta si le inlocuiti dimineata si seara, sau chiar peste zi. Procedura dureaza ceva timp (cateva luni), trebuie sa aveti rabdare. Nu numai ca durerile dispar dupa 15-30 de minute, dar cu timpul monturile se micsoreaza pina la disparitie.
6. Procurati-va tinctura de iod si masline negre. Se unge cu iod montul, apoi se taie maslinele in doua, se scot samburii si jumatatile de masline se aplica pe mont, se leaga cu un bandaj si se lasa pe mont toata noaptea. Tratamentul se face o luna de zile.
7. Într-un borcanel se pun 10 lame de ras peste care se toarna un pahar de otet din vin. Se lasa o luna pana cand otetul isi schimba culoarea.
Seara, se pune vata imbibata in acest otet pe monturi, apoi se prinde cu un leucoplast si se pune o soseta. Se lasa peste noapte sa-si faca efectul. Dimineata, vata se arunca. Spalatul pe picioare este interzis pana la terminarea tratamentului. Procedeul se poate repeta.
Răspunde Raportează
Anca10 3 iunie 2016  
Eliminarea (1) pietrelor din ficat si vezica biliara - eliminarea calculilor biliari si hepatici

Aceasta metoda va arata cum sa eliminati fara durere, intr-o saptamina,pietrele din fiere sau ficat,evitind operatiile de inlaturare a vezicii biliare sau de inlaturare a pietrelor din ficat;orice interventie agresiva(aici-bisturiul) asupra organismului,in timp are efecte nedorite. Pietrele de fapt sunt in ficat, sunt invizibile la ecograf si abia apoi ele cad in fiere(colecist).
Tratament :
* Ziua1,2,3,4,5 si 6:
Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura.
ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit – sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor).
Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei.
ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu). Sarea amara e un purgativ si actiunea sa principala e sa dilate canalele biliare, pregatindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curata intestinul, astfel incat pietrele, atunci cand incearca sa iasa, nu se lovesc de mancare sau alte reziduuri si pot fi eliminate usor.
ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 grame) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 21:30 – Daca nu ati avut scaun pana acum, e bine sa va duceti la toaleta sau optional puteti face o clisma cu apa calduta.
ORA 21:40 – Se pun 100 mililitri ulei de masline (aproximativ o jumatate de pahar) si se amesteca cu 100 mililitri suc de lamai (aproximativ jumatate de pahar). Sucul sa fie cat mai pur, fara pulpa. Ingredientele se pot amesteca intr-un borcan inchis (se clatina de 20 de ori). Se amesteca 2 astfel de portii. In mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 si ora 22:20. Dar, daca simititi nevoia sa va mai duceti la toaleta, puteti amana cu inca 10 minute.
ORA 21:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric, pana la prima coasta si cat mai in dreapta spre coloana) o mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea. Mamaliga se face din 1 kilogram de malai.
ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie. Acest amestec se bea in picioare. E bine sa fie baut tot odata, deoarece, imediat cum ajunge in stomac prima inghititura, incepe eliminarea pietrelor.
ASEZATI-VA CULCAT IN PAT IMEDIAT! E esential pentru eliminarea pietrelor. Pozitia trebuie sa fie culcat pe spate, cu o perna sub cap. Daca e o pozitie incomoda, se poate sta pe partea dreapta cu genunchii trasi spre piept. STATI COMPLET NEMISCAT, CEL PUTIN 20 MINUTE SI INCERCATI SA NU VORBITI! Pietrele vor fi eliminate fara durere, deoarece se secreta multa bila (care este uleioasa), iar canalele biliare sunt tinute larg dilatate de magneziul din sarea amara si de caldura mamaligii ce are rol dilatator.
ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie.
In cazul in care se doreste eliminarea mai multor pietre, optional se mai poate bea si al treilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie, la ora 22:40.
ORA 22:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric pana la prima coasta) a doua mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea.
A DOUA ZI DIMINEATA(ziua a 7-a ):
ORA 06:00 dimineata – Se bea al treilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 08:00 dimineata-Se bea al patrulea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa – in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 10:00 dimineata – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.
ORA 11:00 dimineata – Se poate incepe sa se manance mancare de post. Seara sau in urmatoarea zi se poate reveni la mancarea obisnuita. In urmatoarele doua zile este recomandat sa se efectueze o clisma, deoarece pietrele pot ramane in intestinul gros si sunt foarte toxice, putand crea o stare de rau.
In caz ca mai sunt pietre, cura se poate relua o data pe luna. Dupa 6-12 cure, sunt eliminate toate.
Răspunde Raportează
Anca10 3 iunie 2016  
Leac pentru entorsă - mi-am scrântit piciorul

entorsa este o leziune traumatică a unei articulaţii, în urma căreia se produce întinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulaţiei.
Leacurile bune pentru luxatie sint bune si pentru entorse (si invers).
1. gheata : pentru a scădea durerea, umflătura sau spasmul muscular, aplicaţi imediat gheaţă pe zona afectată. Sunt utile pungile cu gheaţă, băile cu nămol şi masajul cu gheaţă pe zone mici. Reaplicaţi periodic gheaţă până când umflătura cedează.
2. Pentru a controla umflătura, comprimaţi zona afectată cu benzi sau bandaje elastice până când acest proces se opreşte.
3. ridicaţi braţul sau piciorul umflat deasupra nivelului inimii pentru a reduce edemul(umflatura). Acest lucru este important în special noaptea.
4. repaus de la câteva zile – pentru o entorsă uşoară, până la 4-10 săptămâni – pentru entorse grave.
5. cataplasmă cu argilă : într-un bol se pune o lingură de pudră de argilă, la care se adaugă apă până când argila are consistenta unei smintini.se lasă să acţioneze 15 minute, după care se înlătură cu apă caldă.
6. cataplasme cu terci de tărâţe de grâu: se pun 2 linguri de târâţe de grâu în 200 ml de apă clocotită, se lasă la înmuiat 15 minute, după care se aplică fie direct pe zona cu entorsa, fie pe o pânză care se pune pe zona dureroasă; ambele se pot lăsa 20 de minute; se pot face 2 aplicaţii pe zi.
- Fiecare muschi are cate un tendon la ambele capete, care face legatura intre muschi si schelet. Ligamentele sunt tot structuri de legatura, care leaga oasele unul de altul si mentin articulatiile.Spre deosebire de tesutul muscular, rosu, aceste structuri albe,primesc o cantitate foarte mica de sange si din aceasta cauza se refac greu,in cca 9 luni;un os rupt se reface in 4-6 saptamini iar un muschi rupt in 3-4 saptamini.
Răspunde Raportează
Anca10 2 iunie 2016  
Leac pentru luxatie - mi-am sucit piciorul

O articulaţie se luxează atunci când capetele oaselor sunt forţate din poziţia lor normală; provocată de un şoc sau de o mişcare forţată ,cele două oase, la nivelul cărora s-a produs luxaţia, nu mai au legătură, unul dintre ele sărind de la locul său prin spaţiul apărut în capsulă. O leziune importantă a gâtului sau spatelui poate duce la luxaţia unei vertebre, cu riscul afectării măduvei spinării şi apariţia paraliziei. O luxaţie severă la umăr sau şold poate duce la leziuni de nervi.Articulaţia este imobilizată pentru circa două săptămâni – până la vindecarea leziunii. Recuperarea începe după ce articulaţia este pusă în poziţia corectă şi imobilizată,
1. ulei de floarea soarelui : maseaza zona afectata pentru mai multe minute cu uleiul, iar durerea va disparea. In numai cateva ore te vei putea misca din nou,normal.
2. laptele fierbinte, aplicat pe o bucata de bumbac si asezat in zona afectata. Preseaza putin compresa, atat cat sa simti zona incalzita si indeparteaz-o doar dupa ce s-a racit.
3. comprese cumiere si sucul a doua cepe. Se aplica peste noapte, le indepartezi dimineata.
4. o baie fierbinte in care ai adaugat multa sare amara,timp de 20 minute dupa care,aseaza mai multe comprese naturale de varza zdrobitape zona afectata;leaga-le cu folie si indearteaza-le dimineata.
5. Aplicati comprese reci apoi bangajati zona afectata(pentru cazuri usoare).
6. Pentru a opri umflarea gleznei, folositi un bandaj elastic de compresie. Nu strangeti prea tare ca sa nu opriti circulatia normala a sangelui.
7. Ridicare. Pentru a reduce umflarea gleznei, ridicati piciorul deasupra nivelul inimii (sprijiniti-l pe o perna de exemplu), mai ales in timpul noptii. Acest lucru ajuta la reducerea umflarii prin drenarea excesului de lichid.La fel si pt incheieturile miini.
Răspunde Raportează
Anca10 2 iunie 2016  
Punerea umarului la loc - Manevra Hipocrate de reducere a unei luxaţii de umăr

Luxatia de umar : este printre cele mai frecvente luxatii la accidentele petrecute pe munte. Cel mai adesea este antero-inferioara: capul osului humerus se poate simti, ca un ou, in subsoara, iar conturul normal si rotund al umarului este acum disparut, plat (umar in epolet). Daca osul bratului nu este pus la loc rapid,in articulatie,aceasta se umfla si este din ce in ce mai greu de pus la loc, se scurteaza muschii, se fibrozeaza tesuturile, se vindeca gresit capsula sau ligamentele, si nu se mai poate pune la loc deloc, sau se poate pune la loc doar cu operatii foarte grele; aceasta se poate intimpla daca trec mai mult de 72 de ore de la accident.Hipocrate repunea în poziţie anatomică oasele umărului practicând urmatorul procedeu : pacientul era culcat pe spate, medicul prindea încheietura mâinii de pe partea afectată şi trăgând de membrul superior, cu călcâiul în axilă, împingea capul humeral luxat înapoi în articulaţie. De obicei se aude un clicăit însoţit de o senzaţie de uşurare a pacientului, care resimte spectaculos dispariţia durerii şi chiar reluarea mobilităţii umărului.Acest procedeu se mai foloseşte şi astăzi în unele situaţii, cu rezultate la fel de bune ca acum 2500 de ani.Il puteti folosi si voi,pentru a asalva accidentatul de la alte probleme,in cazul in care accesul la ajutor avizat e greu sau imposibil.
Răspunde Raportează
Anca10 1 iunie 2016  
Leac pentru cearcăne

1. Fisticul este cel mai eficient tratament impotriva cearcanelor de sub ochi. Reteta provenita din India spune ca trebuie sa pisezi bine cateva boabe de fistic cu o lingura de lapte si apoi sa aplici sub ochi si sa lasi sa actioneze timp de jumatate de ora.
2. Fierbe doua cesti de apa, adauga 4 linguri de flori de musetel si 2 linguri de lavanda. Lasa sa se raceasca. Inmoaie in ceai tampoane de vata si pune-le pe pungile de sub ochi. Lasa -le sa actioneze 10-15 minute. Procedeaza asa in fiecare zi.
3. tai cartoful crud în rondele şi să le aplici seara înainte de culcare. Aceste rondele se păstrează pe ochi preţ de 15 minute. Trebuie repetat de cel puţin 3 ori pe săptămână.
4. înmoaie două bucati de tifon în suc de castraveţi, pe care îl obţii după ce ai ras leguma şi ai stors-o, iar mai apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze timp de 15 minute.
5. Mască cu smântână şi pătrunjel : toacă mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt şi amestecă o linguriţă de verdeaţă cu două de smântână,după care împarte amestecul în egală măsură şi pune-l pe două bucăţi de tifon. Aplică cele două legaturi sub ochi şi lasă-le să acţioneze timp de 10-15 minute.
6. Mască cu ridiche : dă o ridiche pe răzătoarea mica, după care amestec-o cu un pahar de lapte rece. Lasă mixul la frigider pentru două ore, după care scurge bine ridichea. Aplică compoziția sub ochi, pe zona cu problemă. Efectele vor fi vizibile asupra cearcănelor după mai multe repetări.
7, Baga la frigider doua linguri peste noapte. Dimineata pune-le sub ochi si mentine-le acolo pana se incalzesc. Acest efort va avea efecte vizibile dupa doua saptamani.
8. Uleiul de migdale : pune cate o picatura sub ochi si lasa-l sa actioneze intreaga noapte, iar dimineata vei sesiza diferenta.
9. Smochinele : taie o smochina in doua si pune cate o jumatate pe fiecare ochi. Se lasa 10 – 15 minute si se clateste cu apa calduta. Pielea va arata mai putin obosita si mai stralucitoare.
Răspunde Raportează
Anca10 1 iunie 2016  
Leac contra caderii dintilor -paradontoza

Paradontoza este o boala inflamatorie a gingiilor, ducand intr-un final la pierderea definitiva a dintilor si maselelor.
1. Frunze de maselarita (considerat cel mai bun leac): cu o forfecuta tai jumatate din frunzele lunguiete ale acestei plante si te duci acasa si faci un ceai. Cu acest ceai te clatesti energic in gura, dimineata pe nemancate timp de 7 zile. Sa nu inghiti acest ceai. Apoi dupa fiecare masa, daca nu poti sa te speli pe dinti inca te clatesti cu o solutie foarte slaba de Permanganat de potasiu pe care il iei de la farmacie. Fa asta de 2 ori pe an, timp de mai multi ani, 5-6 ani.Atentie, maselarita este o planta periculoasa daca este inghitita, asa ca doar clatiti gura si aveti grija sa nu inghititi.
2. Spălături bucale cu ceai de muşeţel concentrat, 3 linguri la o cană de apă, de 3 – 4 ori/zi.
3. sunătoarea calmează durerile dentare: clatirea gurii cu infuzie din 2 linguri la 200 ml. apă, de 4 – 5 ori/zi.
4.Propolisul este eficient in lupta cu boala paradontala. Puteti sa clatiti gura cu tinctura de propolis (40 de picaturi la 50 ml apa) sau sa mestecati 4-5 g de propolis si apoi sa-l inghititi. Puteti repeta aceste operatiuni in fiecare zi, pana la vindecare.
5. Dati o radacina de hrean prin razatoarea mica, aproximativ o lingurita sau doua in functie de greutatea corporala. Amestecati intr-un pahar cu putina apa ca sa va ajute sa inghiti hreanul ras. Daca puteti suporta iuteala clatiti putin gura cu acesta apa inainte de a o inghiti. Se ia dupa masa. Luati cateva zile la rand. Rezultatele pozitive trebuie sa se vada imediat incepand din a doua zi. Incercati sa luati de 2 sau 3 ori pe zi in functie si de starea digestiva.
6. Decoctul din coajă de salcie (4-5 linguri/cană) are efecte cicatrizante, hemostatice și coagulante. Infuzia se folosește și în afecțiunile gurii și ale gâtului.
7. Tinctura de iarbă de smirnă (10-15 picături) diluată într-un pahar cu apă caldă se va folosi pentru clătirea gurii de 3-4 ori pe zi sau se pun câteva picături direct pe zona afectată.
8. Decoctul de scoarță de stejar (4-5 linguri/cană) se va folosi pentru gargară sau se clătește gura de 2-3 ori pe zi cu tinctură de scoarță de stejar diluată într-o cană cu apă. De asemenea, tinctura se mai poate aplica direct pe gingii.
9. Dupa spalatul pe dinti, de seara, va puteti face un masaj al gingiilor cu ulei de masline deoarece aceste este cunoscut in aceasta problema, cum ca ar cicatriza ranile dar si ar ameliora durerile cauzate de paradontoza. Daca nu doriti ulei de masline, puteti merge pe ulei de susan sau puteti alterna. Se utilizeaza cateva picaturi pe un deget foarte curat si se maseaza cat se poate de usor, timp de 3 luni de zile, pentru a va bucura de efecte de lunga durata.
Răspunde Raportează
Anca10 1 iunie 2016  
Leac pentru varice

Varicele sunt vene noduroase şi dilatate ce apar la nivelul membrelor inferioare. Orice venă poate fi varicoasă, însă poziţia verticală şi presiunea mai mare a sângelui favorizează apariţia acestora pe picioare. odată cu creşterea în vârstă, venele îşi pierd din elasticitate iar capacitatea lor de a se contracta şi de a permite sângelui să circule în sens unidirecţional scade din ce în ce mai mult. În felul acesta venele se dilată, se umflă şi se inflamează, formând ceea ce numim varice,
1. Usturoi :
- preparati un sirop din 50 g de usturoi curatat si fiert in 200 ml de apa. Filtrati, amestecati zeama astfel obtinuta cu 50 g zahar si beti zilnic 2-3 linguri din acest sirop.
- zdrobiti si lasati la macerat 5 zile in alcool (cantitate egala: ex: 250gr usturoi+250 ml alcool 90 grade)) se prepara un remediu intern, din care se iau 2 lingurite pe zi, timp de 10 zile.
- 1 catel de usturoi si 200 de grame de ulei de cocos : Curatati usturoiul, pisati-l foarte bine si apoi amestecati-l cu uleiul din nuca de cocos. Lasati amestecul sa stea peste noapte. Dimineata urmatoare remediul este tocmai bun pentru a fi folosit.Seara inainte de culcare, aplicati acest amestec direct pe zonele afectate de varice. Infasurati-va picioarele cu o folie de plastic. Dupa ce v-ati trezit, inlaturati folia si spalati-va bine. Urmati acest remediu timp de 30 de zile si varicele vor incepe sa se retraga treptat.
2. faina de castane amestecata cu iaurt. Se obtine o pasta care se pune pe o bucata de pânza si se aplica pe varice. Deasupra se pune o bucata de nailon si se poate pansa cu fasa elastica, pentru doua ore. Se spala apoi cu apa calduta. Procedeul se repeta zilnic, pâna la trecerea afectiunii, preferabil seara. Faina de castane salbatice se obtine din fructele cojite si apoi date pe razatoarea mare.
3. Argila este un alt remediu împotriva varicelor. Amestecată cu apă pînă se obţine o pastă moale, se aplică pe părţile bolnave timp de trei ore. Se îndepărtează dacă apare senzaţia de frig sau durere.
4. 600 ml suc de ceapă roşie cu 300 grame miere de salcîm. Se stoarce ceapa mărunţită şi se strecoară prin tifon. Se adaugă mierea şi se amestecă bine. Se păstrează la frigider. Se iau cîte 50 grame, înainte sau după mesele principale, timp de o lună. După o pauză de o lună, tratamentul se poate repeta, pînă la dispariţia varicelor. Preparatul este contraindicat în gastritele hiperacide şi ulcerele de stomac şi duoden.
5. frunzele de păr care se pun pe venele bolnave după ce au fost încălzite bine în aburi sau apă fierbinte, timp de 1 minut.
6. pălămida (Cirsium arvense) , cu tot cu rădăcină. Se spală bine şi se taie mărunt. Într-un ceaun umplut pe jumătate cu plante, se toarnă apă, se fierbe 40-60 minute, se înveleşte bine oala,cu o plapumă şi se lasă 4 ore. În fiertură se înmoaie fîşii de bumbac sau in nevopsite, cu care se pansează lejer picioarele, de jos pînă sus. Lichidul nu se stoarce. Deasupra pansamentului se leagă celofan şi o basma caldă sau un fular de lînă şi se lasă timp de două ore.
7. O felie de pîine albă se înmoaie în oţet de mere, se presară cu bicarbonat de sodiu, se aplică pe locul bolnav şi se ţine pînă apare senzaţia de arsură. Se prepară o alifie dintr-un gălbenuş de ou crud, amestecat cu aceeaşi cantitate de miere de albine şi de vodcă. Se unge pe un şerveţel de in, se aplică pe locul bolnav, iar pe deasupra, se înveleşte cu celofan. Procedura se repetă timp de 10 zile.
8. Pelin (Artemisia absinthium) : Imediat după culegere, planta se toacă şi se amestecă cu o cantitate egală de lapte acru. Amestecul obţinut se unge pe o faşă de tifon cu care se pansează locurile bolnave. După cinci zile de tratament, se face o pauză de cinci zile, după care procedura se repetă.
9. Pe locurile bolnave se aplica brînză de vaci sau lapte acru. Venele umflate se ung cu smîntînă şi deasupra se presăra pulbere de cretă.
10. nuci verzi peste care se toarnă ulei de măsline si se lasa 40 de zile la macerat,,la soare. Se ung zilnic locurile bolnave.
11. tinctura din muguri de plop negru sau tinctura de propolis. , cîte 20 picături pe zi,
12. comprese cu decoct de flori de fîn, rece (două mîini de fîn la un litru de apă). Se aplică de două ori pe săptămînă.
13. tărîţe de grîu, oţet de mere şi apă se macerează 3-4 zile, se strecoară şi tărîţele se storc bine, apoi se aplică sub formă de cataplasme şi se ţin ziua timp de 30-40 minute.
14. hirudoterapia : este tratamentul varicelor cu lipitori medicinale;lipitorile se folosesc o singura data,pentru o sedinta.Pentru cazuri grave se fac 10 sedinte,dupa care se face 6 saptamini pauza.Lipitorile trebuie puse in locurile bolnave,altfel,ele de capul lor vor alege locurile sanatoase pentru "dieta".La o sedinta,o lipitoare preia cca. 15 ml de singe.Când începe să sugă sângele gazdei, substanţele din saliva ei dilatează şi subţiază vasele de sânge şi scad durerea.
15. Varza proaspătă. Frunzele de varză se zdrobesc cu o sticlă apoi se aplică pe zonele cu varice. Varza are acţiune decongestionantă şi elimină senzaţia de gambe grele. Se pun 2-3 straturi de frunze şi se ţin sub comprese toată noaptea. Se leagă fără a se strânge prea tare.
Răspunde Raportează
Anca10 1 iunie 2016  
Leac pentru hipertensiune

Hipertensiunea este o creştere susţinută a presiunii din vasele sanguine. Tensiunea are, în general, două aspecte. Primul, este tensiunea sistolică, o presiune care ia naştere când muşchiul inimii pompează sânge din inimă în aortă. Intre bătăi, când inima se relaxează, tensiunea scade. Tensiunea care există imediat, înainte ca inima să se contracte din nou, se numeşte tensiune diastolică. Tensiunea se măsoară prin distanţa în milimetri a ridicării unei coloane de mercur.Dupa un timp,apare re­zistenţa organismului la medicamentele pentru hipertensiune;aceasta rezistenta se instalează după o ad­ministrare îndelungată a drogurilor chimice, pu­nând în pericol viaţa pacienţilor hipertensivi (infarct, accident vascular). Contrar "credinţelor populare", efortul fizic nu doar că nu este contraindicat, ci se dovedeşte a fi chiar salvator în cazul hipertensiunii. Este de­mon­strat ştiinţific faptul că, în cazul hipertensiunii ar­te­riale în stadii grave, mersul pe jos reduce riscul de infarct miocardic şi de accident vascular.
***Cum masuram tensiunea arteriala, fara tensiometru :
mana stanga se intinde pe o suprafata plana (pe o masa, de exemplu), cu palma in sus. Se aseaza o linie(de 30 cm lungime) pe antebrat, cu gradatia 0 aflata in dreptul primei bratari (linie circulara ce inconjoara mana;locul in care se ia pulsul) de sub podul palmei si gradatia 30 in incheietura cotului. Cu degetele mainii drepte se deplaseaza incet,un pendul (o ata subtire de cca 20 cm care are atarnata o verigheta sau o alta greutate asemanatoare) de-a lungul liniei, la 1 cm deasupra ei. Pendulul trebuie sa se roteasca in dreptul cifrelor de pe linie, care indica minimumul si maximumul tensiunii arteriale.
1. Seminţele de ţelină : se folosesc sub formă de pulbere sau de extract uscat şi au efecte multiple: normalizează tensiunea arterială, împiedică depunerea de colesterol şi trigli­ceride pe artere, prevenind infarctul şi accidentul vascular cerebral. Apoi, ajută la eliminarea surplu­sului de apă din organism şi normalizează circulaţia periferică. De regulă, se iau câte 200 de miligrame de extract de seminţe de ţelină (îl găsim în plafaruri), de trei ori pe zi. Acest remediu poate fi folosit pe ter­men lung fără a da dependenţă sau obişnuinţă. De asemenea, spre deosebire de hipotensoarele de sin­teză, nu afectează circulaţia cerebrală, ci, din contră, o îmbunătăţeşte.
2. Paducelul :
- Tinctura de paducel se obtine prin macerarea a 10 linguri de planta in 500 ml alcool de 70 de grade, vreme de doua saptamani, intr-un borcan inchis ermetic. Dupa filtrare, tinctura se pune in sticlute inchise la culoare.Pentru tratarea hipertensiunii se fac cure cu tinctura de paducel vreme de 3 luni, cu 2 saptamani de pauza intre cure.Se ia cate o lingurita (5ml) diluata intr-un sfert de pahar de apa (cca. 50ml apa), de 4 ori pe zi. Tinctura de paducel se recomanda si in aritmiile cardiac (palpitatii).
- pulberea de paducel, administrata 3-4 lingurite pe zi, in cure de o luna, cu 7 zile pauza intre cure, scade cu pana la 40% nivelul colesterolului din sange.Pulberea se obtine prin macinarea florilor uscate. Se administreaza inainte de masa si se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa.
- ceaiul de paducel, sub forma infuziei combinate: se macereaza 3-4 lingurite de flori de paducel, intr-o cana de apa, de seara pana dimineata, dupa care se filtreaza; planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa se lasa la racit; in final, se combina cele doua extracte si se beau in 3 reprize pe zi..
3. Tinctura de cicoare este un remediu recomandat celor care suferă de insuficienţă cardiacă, palpitaţii şi hipertensiune. Se ia timp de o lună sau două, câte o linguriţă de două ori pe zi.
4. boabe de ienupăr : se începe cu patru boabe pe zi, luate dimineaţa, pe stomacul gol, apoi zilnic creşti doza cu un bob pe zi, până ajungi la 15, după care scazi cu un bob pe zi, până ajungi din nou la patru.
În tot acest timp nu trebuie să mănânci prăjeli, carne roşie şi alimente semipreparate. Poţi relua cura aceasta după o pauză de cel puţin o lună. Partea bună este că scade pofta de mâncare, fiind excelentă şi în curele de slăbire.
5. Seminţele de mărar măcinate, amestecate cu puţină miere, se iau şi ele tot pe stomacul gol, când te trezeşti. O linguriţă pe zi e suficientă ca să-ţi ţii tensiunea sub control. Mai poţi folosi seminţele de mărar sub formă de infuzie (două linguri de seminţe la 500 ml apă fiartă), din care se bea câte o ceşcuţă înaintea meselor principale.
6. respiraţia abdominală conduce la scăderea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace. Practicaţi acest tip de respiraţie.Respiratia abdominala (respiratia corecta) este foarte eficienta, se realizeaza prin coborarea diafragmei si umflarea abdomenului,nu a cutiei toracice.
7. Vascul : se administreaza sub forma de pulbere, cate 2 lingurite pe zi, dimineata si seara.
8. Un căţel de usturoi pe zi e considerat un tratament naturist cât de poate de eficient pentru bolnavi. Dacă nu-l poţi mânca, înghite-l ca pe pastile, cu apă.
9. Ginkgo-biloba : se administreaza 40-60 mg de extract de Ginkgo-biloba (1 capsula), de trei ori pe zi, în cure de 90 de zile.
10. Gheara-diavolului (Harpagophytum procumbens) : O cura de 2 luni, cu o luna pauza intre cure, timp in care se iau cate trei capsule de Gheara-diavolului pe zi, inainte de masa.
11. Macese : se face un tratament de o luna cu pulbere de macese, din care se consuma 3-4 lingurite pe zi, pe stomacul gol.Pulberea se obtine prin macinarea fructelor uscate de maces. Dupa macinare, semintele, care sunt foarte dure, raman intregi si se vor separa prin cernere de pulpa.
12. Coada calului : 2-3 lingurite de pulbere de coada-calului pe zi, inainte de masa.Pulberea se obtine prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica de cafea.
13. Sulfina :
-infuzia combinata : se prepara folosind extractia la rece si cea la cald: 4-6 lingurite de pulbere de frunze de sulfina se macereaza 8 ore in 250 ml apa, dupa care se filtreaza; planta ramasa se opareste cu inca 250 ml de apa; in final, se combina maceratul anterior obtinut cu infuzia.SYe bea in 3 reprize pe zi.
14. Cartoful : se face cate o cura de o luna, cu suc de cartofi,( din cartofi cu tot cu coaja) din care se consuma cate un pahar, de doua ori pe zi.
15. oua de prepelita : Ouale se consuma dimineata, pe nemancate, crude, în amestec cu anumite produse: miere, lamaie, lapte, branza de vaci.
Cura dureaza 40 de zile: in primele trei zile se consuma 3 oua, a patra zi- 4 oua, iar in restul zilelor, pana la sfarsitul curei, se consuma cate 5 oua/zi.
16. O lingura de scortisoara si 2 linguri de miere se amesteca. Se consuma cate o lingurita din amestec, de 3 ori pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de 10 zile.
17. Nuci : Se piseaza 4 nuci si, cu coaja cu tot, se amesteca cu o lingura de flori de soc, o lingura de miere si 500 ml apa. Se fierbe 30 de minute la foc mic, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa, in cure de o luna, cu o luna pauza.
18. Fenicul : peste 10 g de seminte de fenicul, se adauga un pahar de apa clocotita si se tin la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara.
Se adauga apa fiarta pana la 200 de ml si se consuma in timpul zilei.
19. Tei : se administreaza pulberea de tei, din care se ia cate o lingurita, de patru ori pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de 15 zile de pauza. Teiul actioneaza prin efect vasodilatator, prin actiune sedativa la nivelul sistemului nervos central si prin efectul depurativ, eliminand excesul de apa din organism.
20. Obligeana : cate o lingurita de tinctura de obligeana, de 3-4 ori pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de 3 saptamani de pauza.
21. Maslinul : decoct din frunze de maslin, obtinut din 30 grame de planta la un litru de apa (se fierbe 10 minute, la foc moderat). Cura cu acest remediu se tine 5 zile pe saptamana, 3 saptamani pe luna, timp de trei luni.
22. Malai : se pune o lingura de malai intr-un pahar, peste care se toarna apa fiarta, pana la umplerea paharului. Se lasa astfel toata noaptea, iar dimineata se bea doar apa, pe stomacul gol, avand grija sa nu se tulbure malaiul de pe fundul paharului.
23. Acizi grasi (Omega-3, Omega-6) se gasesc in: ulei de canepa, uleiuri vegetale extravirgine, seminte, nuci. Acestea scad colesterolul si impiedica depunerea lui pe artere.
24. Se recomanda cura cu suc de telina si morcov (150 ml pe zi), dar si consumul de telina si morcov sub forma de salata, in cure de 6 saptamani. Acest remediu are si capacitatea de a reduce colesterolul.
25. Hrean : cateva radacini de hrean se spala bine cu periuta si se lasa in apa rece timp de 36 de ore. Se dau apoi prin razatoarea marunta sau se toaca. In masa obtinuta se adauga atata apa fiarta cat sa fie la acelasi nivel cu terciul. Se amesteca energic si se stoarce bine. Sucul obtinut se combina cu suc de morcov rosu si miere de albine. Se pastreaza in frigider, intr-un borcan care se inchide ermetic. Se consuma cate 2 lingurite, cu o ora inainte de masa sau cu 2-3 ore dupa masa, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.
26. Secara, pentru stabilizarea tensiunii. Un pahar de secara si 4 pahare de apa se pun pe foc si se aduc pana la punctul de fierbere. Se lasa lichidul acoperit bine o ora. Se beau cate 10 ml, in timpul zilei, cand ne este sete (in loc de apa).
27. Remediu cu apa. De cu seara, se pune pe masa un pahar cu apa. Dimineata, dupa trezire, se maseaza usor pielea capului cu varfurile degetelor si se intinde bine tot corpul cu cateva miscari de brate. Apoi se ia intr-o mana paharul cu apa, iar in cealalta mana, un pahar gol. Mainile se ridica sus, deasupra capului si se toarna atent apa dintr-un pahar in altul, de 30 ori. Apa ramasa (care nu s-a varsat) se bea incet, cu inghitituri mici. La inceput o sa va tremure mainile, dar cu timpul, in pahar o sa ramana tot mai multa apa, tensiunea scade treptat, dispar durerile de cap si alte manifestari specifice.
28. Cuisoare. 12-18 cuisoare (condiment), faramitate, se adauga 9 linguri de apa clocotita si se lasa 24 de ore. A doua zi se prepara aceeasi doza. Toata cantitatea obtinuta se consuma in 3 zile, cu 30 de minute inainte de masa, dupa urmatoarea schema: in prima zi cate 3 linguri, a doua zi cate 2 linguri, iar a treia zi cate o lingura. Cura se repeta de 3 ori, cu o pauza de 3 zile intre cure.
29. Sfecla rosie. 1 kg de sfecla rosie se taie in bucati mici, se amesteca, intr-un borcan de 3 l, cu 2 l de apa la temperatura camerei, si se lasa 4-5 zile la macerare. Se bea cate o jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi.
30. Castraveti : este foarte indicat pentru hipertensivi, ca pe toata perioada cat exista castraveti proaspeti in piata, sa consume cate 1/4 pahar de suc de castraveti, de 2-3 ori pe zi. Se poate si amestecat cu miere de albine.
Răspunde Raportează
Anca10 31 mai 2016  
Leac contra Candida Albicans

Candidoza vaginală este produsa de ciuperca Candida Albicans si este cea mai frecventă boală genitală cu care orice fata sau femeie,cu sau fara viata sexuala,se confruntă la un moment dat în viata.Candidoza vaginală este rezultatul unui dezechilibru bacterian la nivelul vaginului. Candida este o ciupercă ce “locuieşte” în vaginul sănătos, fiind ţinută sub control de bacteriile care produc acid. Candida se înmulţeşte excesiv atunci când scade numărul acestor bacterii – din cauza tratamentului cu antibiotice, din cauza sarcinii, a unui sistem imunitar slăbit dar si multe alte cauze.Această infecţie este transmisibilă pe cale se­xua­lă şi orala iar bărbaţii pot fi şi ei afec­taţi;leacurile sint valabile si pt ei,adaptate anatomiei lor. Dacă suferiţi de o mi­coză genitală, folosiţi pre­zerva­tivul până la vindecare.Pe perioada tratamentului incearca sa maninci doar legume si fructe sarace in zahar,fara alcool,zahar,cafea,lapte si produse lactate(exceptie facind iaurtul),carne.Netratata poate duce usor la rani pe colul uterin si in timp la cancer de col uterin.
1. Foloseşte iaurt, neprocesat termic(trebuie sa contina bacterie numita Lactobacillus acidophilus), fără aditivi, zahăr, coloranţi. Cu ajutorul unei seringi fără ac introdu 10 ml de iaurt în interiorul vaginului, după o oră te poţi clăti cu un ceai de gălbenele.
2. Pregăteşte o soluţie din 2 linguriţe de oţet de mere (nu oţet alb sau simplu) sau sucul de la o jumătate de lămâie la un litru de apă. Umple irigatorul cu soluţie şi introdu-o în vagin. Aceasta va restabili pH-ul natural al vaginului. Dacă apar usturimi, măreşte diluţia sau renunţă la această metodă.
3. Ia un căţel de usturoi şi curăţă-l, având grijă să nu faci crestături pe suprafaţa lui, pentru că te poate ustura. Apoi pune căţelul în tifon şi leagă-l cu aţă dentară, aşa ca o parte din aţă să rămână în exteriorul vaginului, pentru a-l putea scoate cu uşurinţă. Lasă-l să acţioneze 4 ore. În primele 5 minute poţi avea o senzaţie de usturime, dar mai târziu vei simţi o ameliorare evidentă a simptomelor.
4. infuzează două linguri de pelin într-un litru de apă, adaugă o linguriţă de bicarbonat şi spală zona intimă cu această soluţie, timp de 14 zile consecutive. De asemenea, poți face spălături vaginale cu ceai de pelin pentru a reface flora şi pentru a reduce secreţiile anormale, mâncărimile şi usturimile.
5. Spalaturi locale cu:
o jumatate de lingurita de bicarbonat + 1/2 lingurita sare + 5 picaturi tinctura de iod 5% in 200 ml apa.
pelin+trifoi rosu+bicarbonat
galbenele+ nalba mare +coada-soricelului
coada-soricelului+trifoi rosu+coada-racului+turita mare.
6. Crema de galbenele : se poate aplica in zona vaginului dar si intravaginal, fiind foarte utila pentru a impiedica dezvoltarea fungilor.
7. foarte bun este ceaiul de floare de sal­câm - tratamentul durează 21 de zile. Se beau zil­nic 3 căni de ceai. Seara se fac spălături vaginale cu ace­laşi ceai. În acelaşi timp, e bi­ne să se facă o dezin­to­xicare pen­tru a elimina toate toxinele produse pe perioada bolii. Pen­­tru aceasta, trebuie să se bea cel puţin 2 l de apă pe zi, iar dimi­neaţa, pe stomacul gol, se ia drojdie proaspătă cât o nucă.
8. Se fac spalaturi interne cu ceai concentrat de scoarta de stejar dupa care se imbiba un tampon cu ulei de sunatoare( il incalziti putin inainte la microunde sau..) si se introduce cat mai adanc in vagin..se lasa pana dimineata;in 7-8 zile vindecarea este completa,fara recidiva. Ulei de sunatoare va puteti prepara singure : puneti intr-o sticluta ulei de masline presat la rece si sunatoare..se lasa la macerat minim 8 zile pana incepe sa capete o culoare rosiatica.
9. Prepara un decoct astfel: fierbe timp de 5 minute doua batoane de scortisoara, intr-un litru de apa. Lasa-le o ora la racit apoi strecoara apa. Cu acest decoct poti face spalaturi vaginale.
10. spalaturi intra si extra,cu ceai de urzica alba.
Răspunde Raportează
Anca10 31 mai 2016  
Rostopasca - (1) - prietena ficatului

Rostopasca ( Chelidonium majus L.) este pri­ma plan­tă care înver­zeşte primă­va­ra şi ultima care dis­pare după prima zăpadă sau îngheţ.
Reteta este foarte simpla dar foarte utila in cazurile de hepatită, ciroză, boli ale ficatului si vezicii biliare,vindecindu-le si redind tonusul si vitalitatea;a pus pe picoare multi oameni;reteta nu dauneaza nici oamenilor sanatosi care vor sa-si reintinereasca ficatul.
Reteta se urmeaza 15 zile.Culegeti rostopască cu rădăcină, cu flori şi păstăi verzi de seminţe, spălati-o bine si puneti-o la uscat circa zece zile. Într-un litru de apă în clocot , puneti o mână bună de plantă uscată - circa 20 g - si lasati sa fiarba încă 15 minute. Strecurati-o şi puneti-o la frigider. Timp de 15 zile beti câte 3 ceşcuţe (de 50 ml ) pe zi (3x50 ml), cu 30 minute înainte de fiecare masă, mân­carea în acest timp constând numai din cartofi copţi fără sare, pâine prăjită, la discreţie, şi apă. Alt­ce­va, absolut nimic. Bineînţeles, trebuie sa repetati reţeta pentru a avea ceai timp de 15 zile.
ATENTIE ! A nu se depăşi doza de 20 g de rostopască la un litru de apă (daca nu puteti aproxima,cintariti cantitatea de rostopasca,la o farmacie sau pe un cintar electronic).
- Folosită în exces, această plantă e toxică!IDin cauza alcaloizilor în număr mare din conţinut, rostopasca devine extrem de toxică dacă este depăşită doza recomandată. Indiferent de afecţiune, nu se poate administra de către un adult care cântăreşte 75 de kilograme mai mult de 4 g de plantă uscată în fiecare zi. Depăşirea dozei recomandate duce la complicaţii precum gastroenterită, tuse, probleme de respiraţie, spasme digestive, halucinaţii şi tulburări cardiace. Nu se recomandă copiilor sub 12 ani.
Sfat: Este interzis femeile însărcinate sau care alăptează să consume preparate din rostopască.
Răspunde Raportează
Anca10 31 mai 2016  
Leac pentru degeraturi

degeraturile apar ca urmare expunerii îndelungată la temperaturi scăzute, însoţite de umezeală şi vânt .în cazul degerăturilor grave, lichidul din interiorul ţesutului pielii se congelează, rezultând apariţia cheagurilor de sânge în vasele sanguine .In caz de degeratura se evita : expunerea lângă surse directe de căldură,masărea zonelor afectate de frig,administrarea de băuturi alcoolice.
1. Brindusa de toamna (Colchicum autumnale) : infuzie din o lingura cu flori uscate si maruntite peste care se toarna 200 ml apa. Se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara si se pun comprese pe locul afectat.
2. Gutui : macerat la rece, din o lingura cu seminte la o cana (250 ml) cu apa ; se lasa la macerat doua-trei ore ; se strecoara ; se aplica comprese locale, din care una seara inainte de culcare.
3. Varza : cataplasme cu frunze proaspete strivite , aplicate direct pe locul degerat sau comprese cu suc de varza.
4. Morcov : cataplasme cu radacini rase sau frunze zdrobite sau decoct din un pumn de frunze proaspete la 500 ml apa ; se fierb zece minute la un foc moderat; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; se fac bai locale sau se aplica comprese pe locul degerat.
5. GALBENELE :
a) infuzie din doua linguri cu flori uscate si maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se aplica comprese ;
b) tinctura din 20 g de flori la 100 ml alcool de 70-90°C; se lasa la macerat zece zile ; se strecoara; se aplica comprese locale cu 10 ml tinctura diluata in apa distilata sau apa fiarta si racita ; are o actiune antiseptica; stimuleaza circulatia periferica si refacerea tesutu-rilor ;
c) alifie pregatita din 3-4 g suc proaspat stors din flori si 30 g unt proaspat; se freaca bine pana la uniformizare ; se unge locul degerat.
6. Castane comestibile : decoct din trei-patru castane maruntite la o cana (250 ml) cu apa; se fierb cinci minute ; se acopera si se lasa la racit 15-20 de minute ; se aplica cataplasme sau bai locale.
7. Stejar : decoct din trei-patru lingurite de pulbere de scoarta la o cana (250 ml) cu apa; se fierb 15 minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se tamponeaza ranile rezultate din degeraturi cu vata inmuiata in solutie.
8. alifiile de gălbenele şi propolis (de 3-4 ori pe zi) sau din fructe de vâsc (100 g zdrobite şi omogenizate în 100 g untură încălzită),aplicate dupa bai sau comprese.
9. Se amesteca o lingura de miere de albine cu glicerina, faina de cereale integrale, albus de ou. Pasta rezultata se va aplica pe toate zonele afctate si se va lasa sa actioneze pe tot parcursul noptii. Dimineata, se va curata foarte bine pielea cu apa calduta.
10. Înveliţi zonele pielii afectate de degerături cu tifon înmuiat abundent în zer. Se lasă astfel învelit timp de o oră, după care se spală cu apă. Această aplicaţie se face zilnic, până la vindecare.
11. Schinel (Cnicus benedictus) :
- infuzie: 20 g de plantă la 1 l de apă clocotită, se infuzează ţinând vasul acoperit 15 minute; cu infuzia se fac băi locale, iar cu planta infuzată se fac cataplasme
- decoct: se fierbe 1 ţelină de dimensiuni medii, cu frunze cu tot, timp de 45 de minute, în 2 l de apă; se ţin zonele degerate în decoctul cald, care se poate reîncălzi şi folosi de 3 ori pe zi; tratamentul durează 3-5 zile, preparându-se zilnic un nou decoct.
12. cataplasme cu hrean ras, amestecat cu miere de albine, care se intinde pe rana si se acopera cu tifon.
13. amestec din radacini de tataneasa (8 linguri), scoarta de stejar (4 linguri), flori de fan (4 linguri), flori de arnica (doua linguri) si herba de coada calului (doua linguri) fierte in 5 litri de apa: se fac bai si comprese.
Răspunde Raportează
Anca10 31 mai 2016  
Leac pentru negi

Daca ai un neg inseamna ca Virusul Papiloma Uman a invadat o mica taietura din pielea ta. Negii sunt mici formatiuni cutanate, care pot aparea la orice persoana, indiferent de varsta, pe fondul unui sistem imunitar scazut.Negii se pot raspandi foarte usor, ca orice boala infectioasa, prin contact direct cu persoana infectata sau prin folosirea unui prosop sau al unui obiect utilizat de purtatorul virusului. Insa fiecare are un sistem imunitar diferit si asta inseamna ca nu toti cei care intra in contact direct cu virusul dezvolta negi.
1. ROSTOPASCA-i sfanta contra lor! aplicaţii cu suc proaspăt de rostopască, care mai este numită popular „iarbă de negi”, de mai multe ori pe zi, timp de o săptămână.În prima zi, tratamentul are o acţiune de erodare asupra negului. Treptat, intervine şi acţiunea antibiotică a plantei, iar negul se usucă. Acelaşi efect îl are şi cataplasma cu planta întreagă, care se fixează cu un pansament deasupra negului. La fel de eficientă este tinctura de rostopască.
2. Pentru doua saptamani, bandajeaza-te de mai multe ori pe zi cu o felie de cartof crud si vei vedea dupa primele sapte zile imbunatatiri considerabile, iar dupa doua saptamani pot fi numai o amintire.
3. Aplicați usturoi zdrobit proaspat direct pe negi apoi se acoperă cu un bandaj. Efectul caustic al usturoiului va determina negii sa se desprinda în mai puțin de o săptămână. Aplicati usturoi proaspat in fiecare zi.
4. Luati o papadie , rupeti tulpina si stoarceti o parte din lichid direct pe neg. Faceti acest lucru zilnic. Seva este ușor iritanta, asa ca stimuleaza sistemul imunitar pentru a lupta impotriva negilor. Nu utilizați păpădiile care au fost tratate cu erbicide anterior.
5. Tamponări locale cu tinctură de tuia, care are un puternic efect antitumoral, de mai multe ori pe zi. Tratamentul durează aproximativ două săptămâni, după care negii se usucă şi cad, fără a lăsa urme.
6. Coaja de nucă verde distruge negii, chiar dacă sunt de dimensiuni mari. Se freacă negul cu coaja verde, de trei ori pe zi. Se poate folosi şi sucul extras din coajă. Tratamentul se continuă zece zile după ce negul s-a uscat, pentru consolidarea efectelor.
7. Tinctura de propolis actioneaza foarte bine in cazul verucilor, astfel incat le usuca, iar acestea cad singure. Nu exista o anumita perioada specificata pentru aplicarea tratamentului. De regula, trebuie sa tamponezi verucile cu tinctura pana cand acestea cad singure.
8. Daca poti sa cojesti putina scoarta de la un mesteacan, pe care sa o umezesti cu apa si sa o fixezi peste neg cu partea „riguroasa”. Coaja cotine salicilati, substante care pot fi regasite in multe dintre tratamentele pentru negi din farmacii.
9. Puterea sugestiei s-a dovedit a fi extrem de folositoare in tratamentul negilor.Un medic chiar a pretins ca a bombardat negii unui pacient cu raze X putearnice dar asta o stia doar pacientul, in realitate nu ii fusesera administrate niciun fel de radiatii, negii vindecandu-se in cateva zile.
10. dati cu untura sau unt pe neg si puneti un ciine sa linga untura;in saliva ciinilor exista o substanta care usca negii foarte rapid,ei disparind dupa 1-3 sedinte de acest fel.
11. iei un fir de par din coada calului pe care il innozi deasupra negului de 9 ori si apoi pui firul de par sub vasul din care beau puii apa...sau legi negul cu firul din coada calului si il tai tragind rapid si brusc de capetele firului
12. O rola de leucoplast( de preferat cea transparenta), lipesti o fasie pe neg in asa fel incat sa nu intre aer si la cateva zile schimbi leucoplastul sau cind se deslipeste singur;in 6-20 de zile se usca si cade.
13. Dacă aveţi pe pervaz o plantă de aloe vera, rupeţi o frunză şi stoarceţi conţinutul pe neg. Repetaţi o dată pe zi. Unii oameni spun ca au avut succes cu acest remediu, probabil datorită faptului că gelul de aloe vera conţine acid malic.
Răspunde Raportează
Anca10 30 mai 2016  
Leac pentru răguşeală ( disfonie )

Răguşeală este asociată laringita, sinuzita sau bronşita, tusea seacă,Cele 2 coardele vocale sunt două pliuri simetrice ale mucoasei laringelui.Deobicei cind racim,se inflameaza si laringele,prin urmare si cele doua corzi vocale,care nu mai vibreaza normal.
1. Nu vorbi in soapta – iti face mai rau, pentru ca la vorbit in soapta, corzile vocale se contracta deci le fortezi mai tare.
2. cel mai bun remediu este repaus vocal total sau aproape total.
3. Alimentul recomandat persoanelor răguşite este laptele cald, amestecat cu rondele de praz sau gălbenuş de ou, morcovi raşi sau lămâi.
4. Dafin : O infuzie din 5-10 frunze de dafin la o cană de apă este folosită în gargară zilnică, de preferat dimineaţa şi seara.
5. comprese cu nalbă stropită cu rachiu și puse la gât. Răgușeala ar trebui să dispară după 2-3 zile.
6. Se pune o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se face gargară din 4 în 4 ore, va reduce substanțele acide care provoacă durerea și răgușeala.
7. Se face ceai de coji de ceapă și se pun picioarele în apă fierbinte.
8. Un remediu la fel de eficient este ceaiul de pătlagină,
9. Se iau două gălbenușuri proaspete de găină și se freacă cu 3 linguri de miere până se deschid la culoare și cresc ca o cremă. Se toarnă lapte proaspăt cald peste ele și se beau înghițituri mici.
10. Se fierbe o cană de lapte proaspăt cu o bucată cât o nucă de unt proaspăt. Se lasă până se topește untul, se amestecă bine cu lingurița, se lasă la răcit și se bea cald cu miere. Este eficientă și untura de gâscă sau porc în loc de unt.
11. Ceai de soc > Foarte eficient împotriva răguşelii este şi ceaiul de soc. Poţi prepara o infuzie cu 2 pliculeţe de ceai de soc la 150 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 5 minute, după care adaugă o linguriţă de miere, iar apoi bea-l cald, treptat, cu linguriţa.
12. Cartof > Cataplasmele cu cartof crud sunt un alt remediu eficient şi foarte cunoscut. Rade un cartof crud şi stropeşte-l apoi cu puţin oţet, după care pune-l într-o compresă care trebuie aplicată pe gât. De preferat este să-ţi faci seara acest tratament pentru a-l lăsa să acţioneze pe tot parcursul nopţii.
13. Cimbru > Infuzia cu cimbru îţi poate reda vocea. Pune 12 linguriţe cu cimbru la o cană de 200 de ml cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, după care adaugă-i două linguriţe de miere.
Răspunde Raportează
Anca10 30 mai 2016  
Leac pentru puroi la degete - panariţiu

Panaritiul netratat la timp duce la caderea unghiei. In fapt, afectiunea reprezinta o inflamatie a pielii din jurul unghiei. Panaritiul este produs in general de un stafilococ,care intra sub unghie in urma unei rani,intepaturi sau taierea din carne a unghiei.Poate aparea si datorita pielii tinute prea mult in apa: copiii care isi sug degetul pot face panaritiu.Semnele sint inrosire a zonei, durere, senzatie de arsura, sau chiar deformarea degetului.
1. ceara de albine. Topesti ceara si cat mai fierbinte, cu o spatula o intinzi pe degetul bolnav, pe suprafata cu pricina, pe unghie,in lateral putin, apoi invelesti in tifon si stai asa toata noaptea.
2. miere de albine si faina de grau. Amestecati aceste doua alimente pana obtineti un aluat. Faceti apoi o turtita subtire si aplicati-o pe zona inflamata. Legati apoi locul cu un pansament, astfel incat sa fie totul fixat bine. Vindecarea va fi grabita din cauza efectului pe care il are mierea de albine, care functioneaza ca un veritabil antibiotic.
3. apa clocotita : se pune un ibric cu apa rece pe flacara mica de la aragaz si introduci degetul cu pricina in apa; cand apa devine insuportabil de fierbinte, scoti degetul si schimbi apa cu alta rece si repeti operatiunea de inca 2 ori.Daca seara inca exista inflamatia,repeti a doua zi.
4. de doua ori pe zi baga degetul in otet, intr-un recipient mic si tine-l acolo o jumatate de ora.
5. Se ia o compresa sterila si se imbiba bine cu tinctura de propolis. Compresa se aplica pe locul bolnav.
6. din radacina de tataneasa se va prepara o pasta astfel: 2 linguri cu radacina de tataneasa(o gasiti la plafar), se macina prin rasnita de cafea si se pune intr-o ceasca. Peste ea se pune putina apa clocotita si cateva picaturi de ulei si se amesteca foarte bine. Pasta obtinuta se intinde in strat gros pe o compresa sterila si se inveleste degetul afectat de panaritiu. Se lasa pansamentul pana a doua zi.A doua zi se prepara un ceai de galbenele(1 lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute). Se pune degetul pansat cu pansament cu tot la inmuiat in acest ceai cald pana se inmoaie compresa. Se scoate apoi pansamentul vechi si se repeta operatiunea din ziua precedenta cu pasta de tataneasa.Tratamentul dureaza sapte zile.(chiar daca se ia pielea de pe degetul afectat, se regenereaza in cateva zile)
7. in : cataplasme cu terci de seminţe: 1 linguriţă de seminţe de in se macerează, timp de 4 ore, în apă caldă, apoi se zdrobesc seminţele, se pun într-o bucată de tifon şi se fac cataplasme pe zona afectată; se lasă 10 minute, se schimbă cataplasma de 4-5 ori, după care se fac băi cu infuzie de arnică
8. Vinul de plante îndepărtează infecţia :Un alt leac vechi de casă se obţine amestecând în părţi egale pătrunjel de câmp, nalbă-mare, rădăcini de ferigă şi flori de soc.Se pun 15 g de plante la o jumătate de litru de vin alb, se lasă să stea peste noapte în apa rece, iar a doua zi, cantitatea se încălzeşte până ajunge la punctul de fierbere. Se introduce degetul timp de două ore în vinul călduţ de plante,dupa care se răzuie praf de la o cretă iar acest praf se aplică local şi se leagă deasupra o bucăţică de pânză.
9. usturoiul fiert în lapte. Pisaţi trei căţei de usturoi, apoi îi fierbeţi în 250 ml de lapte. Se scaldă mâna timp de o jumătate de oră în acest lichid.
10. e prepara o cafea tare la ibric, fara zahar si se scufunda in ea degetul bolnav pentru zece minute. Se repeta tratamentul de mai multe ori pe zi.
Răspunde Raportează
Anca10 30 mai 2016  
Leac pentru arsuri solare

1. Otetul : poate fi folosit in mai multe moduri: fie pulverizati otet direct pe portiunea afectata, fie aplicati comprese cu prosoape muiate in otet, fie faceti o baie cu apa la temperatura camerei, in care ati adaugat 2 – 3 cani de otet. Puteti folosi otet de mere, dar mai eficient este otetul din petale de trandafir si otetul de lavanda.
2. Bicarbonatul de sodiu
Faceti o baie de aproximativ 30 de minute in apa calduta, in care ati adaugat 2 cesti de bicarbonat de sodiu dizolvat. O varianta alternativa este sa pulverizati direct pe portiunile arse de soare o solutie obtinuta din trei parti de apa si o parte de bicarbonat de sodiu.
3. Castravetii : aplicati felii de castraveti direct pe pielea arsa. Daca vreti ca efectul sa fie mai mare, radeti castravetii si amestecati-i cu lapte, apoi aplicati solutia obtinuta pe portiunile arse.
4. Cartofii cruzi, rasi si aplicati direct pe piele (cu cat mai multa zeama) au un efect benefic asupra arsurilor solare.
5. Ouale : se stie ca ouale crude, aplicate direct pe piele, fac minuni in cazul oricarui tip de arsura. Daca amestecati doua oua cu o lingurita de miere de albine si cu o lingurita de frunze de hamamelis.
6. Mierea de albine : este un calmant excelent, daca este aplicata direct pe piele. Efect calmant are si solutia obtinuta din miere de albine si sirop de lamaie (patru parti miere si o parte sirop de lamaie) sau din miere de albine si lapte (in proportie egala).
7. Rosiile : solutia obtinuta dintr-un sfert de cana de suc de rosii, amestecat cu o cana si jumatate de lapte batut este un calmant excelent. De asemenea, puteti aplica bucati de rosii direct pe zonele arse de soare sau puteti adauga 2 cani de suc de rosii in apa calduta in care faceti apoi o baie.
8. Mustarul poate fi folosit pe post de crema calmanta contra arsurilor. De preferinta folositi mustar de masa, fara condimente.
9. Pliculete de ceai verde – daca ai pleoapele arse aplica pliculete de ceai scufundate in apa rece. Vor reduce inflamatia.
10. Amestecati zeama de la 3 lamai cu 2 cani de apa rece si tamponati zona afectata. Lamaia va raci arsura, va actiona ca dezinfectant si va ajuta procesul de regenerare a pielii.
11. Faceti un dus caldut pentru a extrage caldura din zona afectata de arsurile solare. Apa calduta va creste circulatia sangvina in acea zona, hidratand-o, astfel grabind procesul de vindecare.
12.Compresele cu apa rece si cuburile de gheata calmeaza foarte eficient zonele arse de soare. Pentru a spori efectul, adaugati un sfert de cana de zeama de lamaie in apa si pulverizati pe piele. De asemenea, consumul mare de apa este o metoda de a va hidrata pielea arsa de soare.
13. Aplicati ulei de menta pe zona afectata de arsurile solare. Puteti de asemeanea sa faceti un ceai slabut de menta cu care sa spalati zona afectata.
Răspunde Raportează
Anca10 29 mai 2016  
Brânca ursului - afrodisiacul cel mai bun

Brânca ursului (Heracleum sphondylium) ,cunoscuta si sub numele de Crucea-pământului,este afrodisiacul cel mai bun. Tinctura de Brânca ursului este un adevărat elixir contra sterilității, frigiditatii ,impotenței,menopauzei și andropauzei premature , deoarece conține substanțe active care acționează simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos și a aparatului cardiovascular.Spre deosebire de medicamentele afrodisiace, tinctura de Brânca ursului poate fi administrată și la hipertensivi;este naturala,are efect garantat.Trebuie reținut că Brânca ursului nu se administrează femeilor gravide, persoanelor cu afecțiuni ale prostatei sau celor cu hipotensiune arterială sau probleme psihice. Inafara de efectul afrodisiac se utilizeaza pentru multe alte afectiuni.
Administrarea tincturii in caz de Impotenta : 1 lingurita, de 3-4 ori pe zi; Frigiditate : 1 lingurita de tinctura luata cu 20-30 de minute inainte de actul sexual.
1. daca cumparati tinctura de Brânca ursului,din magazinele naturiste : se ia câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
2. daca o preparati singuri :
a) Se culeg frunze si tulpinile de branca-ursului, se taie marunt si se introduc intr-o sticla. Se toarna alcool rafinat de 38-40 grade si se lasa doua saptamani la loc calduros.Se iaiu cate 30 picaturi, de doua ori pe zi.
b) Se pun 20 de linguri de pulbere de brinca ursului (seminte,flori si radacini) intr-un borcan de sticla si se toarna 2 cani de alcool alimentar de 50 de grade.Se inchide ermetic borcanul si se lasa la macerat ,in loc calduros,14 zile.Se strecoara si se pastreaza in sticlute mici,inchise la culoare.Se ia cite o lingurita de tinctura,de 3-4 ori pe zi,diluata in 100-150 ml apa.
c) pulberea obtinuta prin macinarea inflorescentelor si semintelor cu rasnita electrica de cafea,se pune intr-un borcan care va fi umplut pana la o treime cu ea, restul fiind completat cu alcool de 70. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de 8-10 zile, agitand din cand in cand continutul. Preparatul se filtreaza prin tifon, iar tinctura obtinuta se pastreaza in sticlute mici si inchise la culoare.Se administreaza pe stomacul gol, de trei ori pe zi, cate o lingurita de solutie diluata in jumatate de pahar de apa.
Răspunde Raportează
Anca10 29 mai 2016  
Leac pentru picioare reci si miini reci (circulatie periferica deficitara)

Atunci cind pe peretii interiori ai arterelor se formeaza o placa de aterom, alcatuita din colesterol, calciu si tesut fibros,de-a lungul anilor, aceasta placa continua sa se depuna, peretii vaselor de sange se subtiaza, iar fluxul de sange este diminuat. sau cand vasele de sange se dilata, sangele stagneaza in vene si capilare, aparand astfel insuficienta circulatorie.O alta cauza poate fi sangele ingrosat,care circula mai greu.De aceea, este foarte bine si util sa faceti si cure de purificare a sangelui.
1. Ardei iute : Amestecă 5 linguriţe de ardei iute mărunţit cu jumătate de pahar de oţet şi 250 ml alcool sanitar. Lasă preparatul şapte zile la macerat şi apoi păstrează-l în sticluţe închise la culoare. Freacă zilnic, cel mai bine seara, la culcare, atât mâinile, cât şi picioarele cu această soluţie şi starea de bine, caracterizată de o căldură mult aşteptată, nu va întârzia să apară.
2. Castane : Tinctura de castane se foloseste pentru imbunatatirea circulatiei de la nivelul picioarelor. Se dau castanele prin masina de tocat, apoi se pun intr-un borcan si se acopera cu alcool. Se agita o data pe zi. Dupa 1-2 saptamani se strecoara, storcand castanele. Tinctura se aplica frectionand usor picioarele de la degete spre genunchi.
3. Usturoiul este binecunoscut ca un excelent vasodilatator, mai ales in cazul arterelor periferice de la nivelul capului (actioneaza benefic pe arterele cerebrale si retiniene), dar si in cazul arterelor de la nivelul membrelor. Mancati zilnic cate 3 catei de usturoi proaspat pentru prevenirea formarii cheagurilor si a astuparii vaselor de sange.
4. Paducelul se poate utiliza ca infuzie, o cana/zi sau tinctura, cate 10-15 picaturi de 3 ori pe zi, diluate in 50 ml de apa, timp de 30 de zile.
5. Urzica si nuc : se mai pot face bai cu apa calda, o data la doua zile, in care se amesteca infuzie concentrata din radacina de urzica si frunze de nuc. Baia dureaza aproximativ 10 minute.
6. Hrean : cataplasmele cu malai si hrean ras, aplicate pe picioare, imbunatatesc circulatia la extremitati. Se prepara amestecand doua parti de malai si o parte de hrean. Aplicati cataplasma pe picior, puneti deasupra o folie de plastic si apoi incaltati sosetele. Se tine toata noaptea, tratamentul fiind indicat sa fie facut 3 nopti la rand. In prealabil, pentru a preveni arsuri ale pielii, se unge locul cu cremă de gălbenele.
7. Nalba : se lasa la macerat de dimineata pana seara 200 grame nalba in 3 litri de apa. Seara, se incalzeste si se sta 30 de minute in apa,cu picioarele,miinile.
8. Coada soricelului : comprese călduţe cu ceai de coada-şoricelului. La 200 de ml de apă rece se adăugă o lingură de planta. Apoi lași să fiarbă 15 minute. Compresele se aplică în zonele afectate, timp de jumătate de oră în fiecare zi, timp de 3-4 luni.
9. Ginkgo biloba : la o cană cu apă ai nevoie de două linguriţe de planta, pe care le laşi la infuzat 15 minute. După primele 5 zile vei observa deja diferenţele: senzaţia de disconfort va dispărea, iar căldura din membre îţi va dinamiza mişcările.
Răspunde Raportează
Anca10 29 mai 2016  
Leac pentru pietre la rinichi (litiaza renala)

După ce ani la rînd s-a crezut că prin limitarea aportului de calciu se va obţine o scădere a frecvenţei colicilor renale, astăzi este demonstrat că mai puţin calciu nu scade, ci creşte riscul formării pietrelor la rinichi. Aşadar, nu eliminati calciul din alimentatie, insă asiguraţi-vă că nu depăşiţi doza normală de calciu (1.200 mg/zi),
1. Ienupar :
- Tinctura de ienupăr : are o acţiune antiseptică, diuretică, antispastică şi cicatrizantă. Se iau 20-25 de picături de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apă sau.Se administreaza 2 săptămâni (nu mai mult!) urmate de 4 sapt pauza. Diabeticii nu ar trebui să urmeze un astfel de tratament şi nici femeile însărcinate sau cei care au leziuni renale. Administrate în cantităţi mari, aceste preparate irită rinichii.
- Fructe uscate de ienupar : Seara se pun la inmuiat in 200 ml de apa rece 5 g de fructe de ienupar uscate. Dimineata se fierb la foc slab 10 minute. Se bea cate 1/4 pahar, de 4 ori pe zi, cu o ora dupa masa.
- Fructe proaspete de ienupar : se mesteca in gura fructele proaspete, incepand cu 4 bobite. Zilnic se adauga cate una, pana se ajunge la 13 bucati, apoi se scade numarul lor cu o bobita pe zi, pana la 4 fructe.
2. Tamiia :
- Tinctura de tamiie : se prepara prin combinarea a 10 lingurite de tamaie naturala cu un pahar de alcool de 90 de grade. In caz de nisip si pietre la rinichi, nefrite si infectii urinare, dimineata, la orele 8 si la orele 11, se ia cate o lingurita de tinctura de tamaie diluata intr-un pahar de apa plata sau de izvor. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani si se repeta de cate ori este necesar. Tamaia dezinfecteaza, cicatrizeaza si marunteste pietrele de la rinichi.
- Bobite de tamiie : Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobite mici de tamaie si ulei de masline. Tratamentul se tine 23 zile. In prima zi, se incepe cu un bob de tamaie invelit in miez de paine, care se inghite cu o lingurita de ulei de masline. A doua zi se iau doua boabe si se creste cu cate una in fiecare zi, pana la 12 bobite, cantitatea de ulei ramanand aceeasi. Din a 13-a zi, numarul bobitelor incepe sa scada, cate una pe zi. Este bine sa inghitim tamaia fara a o tine in gura, deoarece daca atinge dintii ataca smaltul. La sfarsit se face pauză o zi, după care trei zile se bea câte două căni cu ceai de pelin, dimineaţa şi seara.Atenţie! În timpul acestui tratament nu se va consuma carne şi nici apă bogată în săruri minerale.
3. Lamiia : In spitalul din Kremlin, destinat elitelor politice, bolnavilor li se administreaza un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata/demineralizata. Se bea cate o lingura, cu 30 minute inainte de masa. Inainte de consumare, amestecul se agita.
4. Leustean : Sucul proaspăt de leuştean obţinut din 10 linguriţe la o cană cu suc de morcov ajută la dizolvarea calculilor renali şi previne formarea lor. Atunci când nu există leuştean proaspăt la îndemână, efecte excelente se obţin şi prin consumarea zilnică a 1-2 căni cu infuzie combinată, preparată din două linguriţe cu frunze şi seminţe uscate la 250 ml de apă.
5. Rădăcinile de măceş : 40 g de rădăcini uscate de măceş se fierb în 200 de ml de apă pentru 15-20 minute, se lasă la infuzat cinci ore, apoi se strecoară. Se beau câte 200 ml de trei ori pe zi, timp de 7-10 zile.
6. Coada calului : Ceaiul preparat din această plantă este foarte util, pentru că micşorează calculii şi măreşte diureza. Mai mult, acidul salicilic din compoziţia plantei calmează durerile. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită şi 250 ml de apă. După 15 minute de fierbere, la foc mic, ceaiul se strecoară. Se consumă trei-patru căni pe zi.
7. Coada racului-un antibiotic excelent : Ceaiul de coada racului (se foloseşte partea aeriană a plantei) se recomandă în cazurile grave, când în urină se observă sânge sau când medicul constată o infecţie. Ceaiul joacă rolul unui antibiotic puternic, care împiedică înmulţirea microbilor. Pentru prepararea unei căni de infuzie se foloseşte o linguriţă de plantă, care se infuzează în 250 ml apă clocotită, timp de 10 minute. Se pot consuma câte trei căni pe zi.Indicat si dupa eliminarea pietrelor.
8. Mesteacănul dizolva uratii : Infuzia preparată din frunze de mesteacăn este un remediu dovedit pentru bolnavii care au pietre la rinichi, deoarece are puterea să dizolve calculii şi să stimuleze eliminarea acidului uric.Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă, care se infuzează, zece minute, într-o cană cu apă clocotită. Când este călduţ, în ceai se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Se bea după ce preparatul a stat în repaus 4-5 ore. Doza zilnică este de două- trei căni.
9. Păpădia topeşte calculii renali : datorită substanţelor din compoziţia rădăcinii, păpădia poate să micşoreze calculii renali şi poate să contribuie la eliminarea lor. Decoctul se prepară din două linguriţe de rădăcină şi 250 ml apă, care se fierb timp de 15 minute. Doza necesară este de câte două căni pe zi.
10. Păpălăul ( Physalis alkenkengil) dizolvă calculii din oxalaţi : Fructele de păpălău conţin acid citric. Ceaiul contribuie, mai ales, la dizolvarea şi la eliminarea calculilor formaţi din oxalaţi. Decoctul se prepară din două linguriţe de fructe, care se fierb în 250 ml de apă, timp de 15 minute. Se recomandă un consum zilnic de câte trei-patru căni pe zi.
11. Mătasea de porumb elimină pietrele : În vremuri îndepărtate, în medicina populară, mătasea de porumb era recomandată în tratarea infecţiilor urinare. Studiile ulterioare au dovedit că acest leac tratează cu succes bolile de inimă, de ficat, cistitele şi calculii renali. Mai mult, o cură cu infuzie de porumb este o soluţie la îndemână pentru pierderea kilogramelor în plus.Mătasea de porumb se culege când boabele de porumb sunt „tinere", lăptoase. Atunci, planta se lasă la uscat, la umbră.Infuzia se prepară din două linguri de plantă uscată care se infuzează într-o cană de 200 ml cu apă clocotită timp de 15 minute. Consumă câte o lingură la un interval de trei ore dacă ai pietre la rinchi. Tratamentul trebuie continuat până la vindecare.
12. Pedicuţa (Lycopodium clavatum)-un calmant al colicilor dureroase : Pedicuţa este un bun calmant al colicilor foarte dureroase (dilata caile urinare). În acest caz, ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă, care se fierbe în 250 ml de apă, timp de cinci minute.
13. Seminte de pepene verde (lebeniță sau harbuz,curcubete) : 4 linguri de seminte de pepene verde proaspete si 2 litri de apa;Zdrobiti semintele mai intai, apoi le fierbeti in apa timp de 15 minute. Consumati ceaiul timp de doua zile, apoi faceti pauza o zi si repetati acest ciclu cateva saptamani.
Răspunde Raportează
Anca10 28 mai 2016  
Leac pentru tineretea ochilor

1. ulei de masline : se pun regulat doua comprese mici de tifon imbibate in ulei de migdale sau de masline si se lasa 20 de minute sa actioneze.
2. Albus de ou : Se amesteca ulei de migdale dulci, galbenus, cateva picaturi de zeama de lamaie si un varf de cutit de praf de borax. Se amesteca bine si se aplica pasta obtinuta de jur-imprejurul ochilor. Dupa 10-15 minute se clateste cu multa apa clada. Este bun pentru ochii umflati si obositi.
3. este bine să ştii că mai înainte de aplicare, infuziile cu care îmbibi compresele trebuie răcite mai întâi. La rândul lor, compresele le vei stoarce pentru ca infuzia să nu pătrundă în ochi.
4. Sulfina : numită şi iarba-de-piatră, sulfina este o plantă antiseptică şi calmantă pentru ochi. De aceea, este cunoscută pentru faptul că ajută la reducerea inflamaţiilor şi la menţinerea acuităţii vizuale. Un mod eficient de a o folosi este sub formă de comprese cu infuzie la prepararea căreia ai nevoie de două linguri de plantă şi de o cană de apă.
5. gălbenele : detensionează ochii. 10 grame de tinctură pe care o prepari din 20 de grame de frunze de galbenele, macerate timp de opt zile în 100 ml de alcool la 100 ml de apă fiartă. După răcire, faci comprese cu această tinctură şi le aplici pe pleoape.
6. Florile de tei te scapă de cearcăne : Compresele cu infuzie de flori de tei preparată din patru linguri de flori de tei şi o cană cu apă clocotită sunt un remediu bun când te confrunţi cu neplăcutele cearcăne. Păstrate aproximativ 20 de minute pe ochi, compresele înmuiate în acest ceai reuşesc să le facă să dispară.
7. Patrunjel : spalatura la ochi cu patrunjel ajuta in cazul suprasolicitarii ochilor. Are un efect calmant, reduce simptomele suparatoare si curata tenul. Se poate folosi si pentru comprese. Se pun trei sferturi de apa la fiert. Se adauga o legatura de patrunjel. Cu lichidul rezultat se spala ochii;tineti ochii inchisi cit timp ii spalati.
8. Albastrele : 2 tampoane din bumbac înmuiate în infuzie de albăstrele. Pune compresele pe ochi timp de 15 minute. Albăstrelele le poţi înlocui cu sucul de lămâie şi apă de trandafir.
9. Ceai verde sau ceai negru : înmoaie 2 pliculeţe de ceai în apă călduţă, apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 10 minute.
10. Castravete : pentru ochi obositi : Pasează cu ajutorul unui blender un castravete şi o legătură de pătrunjel şi apoi aplică masca în jurul ochilor, timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Poţi înlocui această mască cu un amestec de avocado şi 2-3 picături de ulei de migdale.
11. Suc de mere şi ananas. Înmoaie 2 dischete demachiante în acest amestec şi apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 15 minute. La final clăteşte-te cu apă călduţă.sint bune pentru ochii tensionati.
12. Cafea : Amestecă o jumătate de linguriţă de cafea măcinată, 1 linguriţă cu ulei de cocos, 2 linguriţe cu suc de lămâie, 1 cu linguriţă miere şi 100 ml lapte. Prepară o pastă şi apoi aplic-o pe ochi. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă.
13. Calmarea ochilor:
- freacă-ţi rapid palmele una de alta până când se încălzesc şi pune podul palmei peste ochii închişi; menţine-le acolo timp de câteva secunde.
- Înmoaie un prosop sau o bucată de material textil în apă rece şi pune peste ochi timp de cinci minute pentru a mai atenua oboseala.
- Răceşte-ţi ochii cu felii de castravete. Lasă să acţioneze timp de două sau trei minute iar apoi, dacă nu îţi simţi ochii mai odihniţi, le poţi înlocui cu alte felii mai reci.
14. Cartoful proaspat, taiat felii si asezat pe ploape face minuni. Stai cu feliile de cartofi cel putin 10 minute si vei vedea rezultatele. Cartofii au proprietati antiinflamatorii si sunt remediile perfecte pentru ochii iritati.
15. Masajul fin al ochilor este foarte important si relaxant. Stimuleaza circulatia si te binedispune. Miscarile trebuie sa fie circulare. Foloseste putin ulei de masline pentru hidratare.
16. suc de castravele si suc de lamaie, in parti egale. Aplica pe zonele intunecate de sub ochi, lasa 15 minute si apoi clateste;dispar cearcanele
17. Sucul de rosii ajuta si el la recapatarea stralucirii in zonele de sub ochi. Se aplica la fel ca celelalte amestecuri.
18. Lingura de inox, scoasa din congelator, combate cu success umflaturile de sub ochi.
19. Mierea : se amesteca o lingurita cu miere cu o jumatate de lingurita cu ulei de migdale. Aplica amestecul prin masaj fin pe ochi la culcare. Repeta acest tratament in fiecare zi, timp de o saptamana.Ajuta ochii infundati.
20. Exercitii pentru ochii obositi :
- Dupa fiecare 30 de minute de munca in fata calculatorului, uita-te la un obiect indepartat si clipeste de mai multe ori. Ajuta la focalizare.
- Clipeste des. Oamenii au tendinta de a reduce frecventa clipirilor in timp ce lucreaza la calculator. Incearca sa clipeste de 15 pana la 20 de ori pe minut.
- Clipeste de mai multe ori, apoi inchide ochii si roteste-i in sensul acelor de ceasornic si apoi invers. In timp ce faci acest lucru, inspira si expira incet.
21. petalele de trandafir le foloseşti sub formă comprese cu infuzie dintr-o linguriţă de petale şi 100 ml de apă.
Răspunde Raportează
Anca10 28 mai 2016  
Leac pentru insomnii

Printre cei care au un risc ridicat de a avea insomnii se numără femeile care se află la menopauză, dar și persoanele care suferă de afecțini precum ulcer, bronșită, emfize pulmonar, astm sau hipertensiune. Bătrânii, fumătorii și consumatorii de alcool sunt de asemenea în această categorie.Întrucât insomnia are origini diverse, tratamentele cu o singură plantă nu se potrivesc la toate persoanele şi de aceea este necesară o testare individuală.
1. Valeriana, pe langa faptul ca e frumoasa mai e numita si planta somnului usor, e cunoscuta ca un tranchilizant natural si de vreo 1000 de ani se utilizeaza ca somnifer natural. Cele mai multe proprietati ale plantei le gasim in radacina ei, care se recolteaza pe la inceputul lui octombrie si se lasa la uscat.
- infuzie de valeriana : o linguriţă la 250 ml apă,după infuzare 10-15 minute, se bea o cană înainte de culcare, având efecte sedative asupra sistemului nervos central.
- tinctură de valeriană (20 g rădăcini macerate timp de 8 zile în 100 ml alcool 700), din care se iau câte 15-20 de picături, înainte de culcare. Dacă se foloseşte în cursul zilei, poate provoca stări de somnolenţă.
- pulbere din rădăcini uscate şi mărunţite de valeriană, din care se ia câte un vârf de cuţit, de 3 ori pe zi.
2. tinctură de talpa-gâştei (20 g herba macerată timp de 7-8 zile în 100 ml alcool 700), din care se iau câte 20-40 de picături de 2-3 ori pe zi.
3. - tinctură din flori, frunze şi fructe de păducel (20 g în 100 ml alcool 600, timp de 10 zile); se iau câte 10-15 picături, de 3 ori pe zi, ultima înainte de culcare, în caz de irigare cerebrală insuficientă;
4. - băi generale calde (37-38 grade C), cu infuzie din 100 g flori de lavandă la 3 litri apă (sau 3-4 g ulei de lavandă amestecat cu 3-4 ml alcool), care se adaugă în cadă, unde se stă 20 de minute, zilnic, într-o cură de 21 de băi.
5. - băi generale calde (35 grade C), cu infuzie din 150 g flori de tei la 2-3 litri apă, care se adaugă în cadă, mai ales la copiii agitaţi, care se răsucesc în pat şi nu pot adormi;.
6. - cataplasme pe glezne şi genunchi cu hrean ras,pus intre 2 fisii de tifon, ţinute până când apare senzaţia de căldură locală.
7. comprese pe frunte cu infuzie de busuioc, având efect reconfortant în stările de insomnie, astenie, depresii şi anxietate.
8. masaje în lungul coloanei vertebrale cu macerat din petale de mac roşu, flori de măceş şi măghiran şi frunze de trandafir.
9. Tratamentele balneoclimaterice:Sunt eficiente în Staţiunile Borsec, Sinaia, Predeal, Poiana-Braşov, Vatra Dornei etc. În schimb, nu este indicat climatul marin din lunile călduroase.
10. organismul are nevoie pentru somn normal de calciu (2 g/zi) şi vitamina B5 (acidul pantotenic), preluate din produse naturiste,daca organismul sufera din lipsa acestira.
11. - pernă sau săculeţ de tifon umplute cu flori de lavandă, conuri proaspete de hamei (schimbate la două săptămâni), care se ţin pe piept sau la cap.
12. Sunatoarea : daca vrei sa scapi de tristete, de micile stari emotionale, bea ceai de sunatoare pentru ca sunatoarea este considerata cel mai bun linistitor, un antidepresiv natural de exceptie. Proprietatile sunatoarei ajuta organismul sa creasca nivelul de serotonina, o substanta care te ajuta sa te binedispui si impiedica cortizonul (hormonul stresului) sa se manifeste.Si tocmai pntru efectul calmant, sunatoarea este buna si contra insomniei. Un ceai baut seara inainte de culcare, iti aduce doar beneficii: un somn odihnitor si relaxant.
Atentie : Cine ia medicamente contra depresiei sau atacurilor de panica nu trebuie sa consume sunatoare.
13. Dormi pe spate. Este pozitia in care te relaxezi cel mai bine si care permite tuturor organelor sa se „odihneasca”. Daca trebuie neaparat sa dormi pe o parte, atunci alege partea dreapta, nicidecum cea stanga, ca sa nu lasi celelalte organe interne sa apese asupra inimii. Si evita sa dormi pe burta!
Răspunde Raportează
Anca10 28 mai 2016  
Leac pentru Sughiţ

Sughitul apare atunci cand diafragma (principalul muschi al respiratiei, care separa cavitatea toracica de cavitatea abdominala) se contracta fortat. Alimente fierbinţi, apa, aerul rece, fumul, nervii, emoţiile, râsul, băuturile carbogazoase şi condimentele sunt doar câteva dintre numeroasele motive care pot declanşa o contracţie bruscă a diafragmei. Astfel, aerul excită o parte a faringelui şi aşa apare şi acel “hâc” . Sughiţul poate dura câteva secunde sau câteva minute.
1. Beţi apă invers : deşi pare imposibil, poziţionaţi-vă deasupra chiuvetei şi încercaţi să beţi apă de pe partea opusă a paharului, fără să o vărsaţi pe dumneavoastră. Aplecaţi-vă puţin pentru a reuşi. Se spune că sughiţul se opreşte numaidecât şi nu se mai întoarce să vă terorizeze.Sau incercati sa beti apa,stind cu capul in jos.
2. Expiraţi încet : in loc să vă ţineţi respiraţia, aşa cum aţi învăţat din bătrâni, încercaţi să expiraţi aerul cât mai încet de mai multe ori până când sughiţul dispare. Păstraţi-vă calmul şi respiraţi continuu.
3. Mâncaţi zahăr : luaţi un cub sau două de zahăr pe care să le mestecaţi încet. Eventual, ţineţi puţin şi sub limbă. În cel mai scurt timp, “hâc”-ul se va potoli, iar dumneavoastră vă veţi simţi mai bine.
4. intindeţi-vă pe podea şi strânge-ţi genunchii la piept ca atunci când faceţi abdomene. Ţineţi-i acolo pentru ceva timp până simţiţi că diafragma nu se mai contractă atât de des.
5. valeriana este unul dintre cei mai buni relaxanţi ai nervilor şi ai muşchilor. Ea calmează cu uşurinţă spasmele. Pentru oprirea sughiţurilor, folosiţi tinctură de valeriană diluată în apă (o parte tinctură, cinci părţi apă).
6. Tinerea respiraţiei cit puteti de mult,dupa ce ati umplut plaminii cu aer:se creează o presiune constantă în interiorul plămânului, astfel încât nervul frenic este şi el supus unei presiuni prin baroreceptori se reglează vascularizaţia şi nervul frenic încetează iritaţia.
7. Beti apa : în momentul acela prin mişcările peristaltice ale esofagului se face practic un masaj de liniştire al nervului frenic.
8. Sperietura : sughiţul înseamnă oprire a respiraţiei după care trage aer cu viteză extraordinară producând zgomotul specific. La sperietură se opreşte respiraţia. Şi se opreşte respiraţia exact pe timpul de intrare a aerului.
8. Marar : ceaiul neindulcit dintr-o lingura de seminte de marar la o cana apa, cu cateva picaturi de lamaie. Se pot mesteca seminte de marar.
9.Chimen : Se mai recomanda inghitirea unei lingurite de chimen cu apa, fara a mesteca.
10. infuzie de scortisoara pisata:Trei vârfuri de cuţit la o cană cu apă, timp de cinci minute.
11. ridici mâinile deasupra capului şi să stai pe vârfuri trăgând cât poţi de mult în sus.
12. lingi sare de pe palma de 3 ori .
13. inghite o lingurita de otet sau mananca un castravete murat (sau orice acritura ai la indemana).
14. preseaza zona dintre nas si buza superioara timp de 30 de secunde.
15 apasă-te în palmă cu degetul mare de la mâna opusă; cu cât mai tare, cu atât mai bine. Sau, poţi să strângi între arătător şi degetul mare, articulaţia de la baza degetului mare a mâinii opuse (sună ciudat, dar funcţionează). Disconfortul produs de această strângere reprezintă o metodă de distragere a atenţiei sistemului nervos central şi s-ar putea să te ajute să opreşti sughiţul.
Răspunde Raportează
Anca10 27 mai 2016  
Leac pentru otită

Otita este o infectie acuta sau cronica a mucoasei timpanului. Semnele otitei acute(supurate)sint: dureri cu caracter pulsatil, febra si secretii.In cazul otitei cronice(nesupurate), semnele sint scaderea auzului si secretii purulente periodice. Otita poate duce la perforarea timpanului din acest motiv tratarea ei nu trebuie neglijata.
1. Cel mai bun remediu pentru a calma o durere de ureche este o sursă de căldură aşezată lângă aceasta. Poţi folosi un prosop înmuiat în apă caldă sau o sticlă cu apă caldă.
2. Busuioc :când apare durerea însoţită de mâncărimi, ungeţi cu alifie de gălbenele urechea, apoi turnaţi cu pipeta două-trei picături de ulei esenţial de busuioc-are efect mai bun decit antibioticele.
2.Usturoiul : se strivesc 4-5 căţei de usturoi, iar sucul obţinut se picură în ureche cu pipeta,2-3 picaturi (urechea trebuie unsă inainte cu alifie de gălbenele).Dacă te doare urechea, dacă ai auzul înfundat sau dacă urechea ta supurează, sucul de usturoi îţi vine în ajutor, deoarece este un puternic antibiotic natural.În scurt timp, durerile dispar.
3. Propolis : soluţie alcoolică de propolis 5%, din care se pun câte 10 picături în conductul auditiv, de trei ori pe zi; alifie cu propolis 20%, pusă pe puţină vată pentru a unge conductul de două ori pe zi; tinctură de propolis 10% utilizată intern, câte 30 de picături de trei ori pe zi.
4. Matraguna : Se prepara tinctura medicinala din frunze de matraguna (Atropa belladonna). Se pun in urechi cite una-doua picaturi, de trei ori pe zi.
5. Urechelnita : Se prepara tinctura medicinala din urechelnita (Sempervivum tectorum). Se pun in urechi cite doua-trei picaturi, de trei ori pe zi.
6. Migdale : se pun in urechi cite trei-patru picaturi de ulei de migdale caldut, seara, inainte de culcare.
7. Hrean : in caz de otita supurata, se introduce in ureche un tampon mic, inmuiat intr-un terci preparat din radacina de hrean.
8. Rozmarin : se pot aplica şi comprese calde pe urechea bolnavă, îmbibate în 250 ml de vin alb fiert şi o lingură de iarbă proaspătă de rozmarin.
9. Varza acra : comprese calde cu zeamă de varză acră, ţinute o oră pe ureche.
10. Ceapa : Se amesteca suc de ceapa (terci) cu putin ulei de in si se introduce in urechi un tampon inmuiat in acest amestec.
11. Macese : se prepara un ceai tare din flori de maces. Se ia putin ceai, se amesteca cu suc de morcov ras si putina smintina si se introduce in urechi un tampon inmuiat in acest amestec.
12. Podbal : sucul obţinut prin stoarcerea frunzelor de podbal grăbesc vindecarea infecţiilor de la nivelul urechii. Acestea trebuie spălate bine şi stoarse la robot. Se pun câte trei picături în urechea bolnavă, cu pipeta, dimineaţa şi seara.
13. Sarea : Pentru a atenua durerile specifice otitei, poţi folosi ca tratament compresele cu sare grunjoasă. Se încălzesc 10 linguri de sare, apoi se pun într-un săculeţ de pânză deasă care se ţine aproape de ureche. Vaporii degajaţi de sare calmează durerea şi grăbesc vindecarea.
14. Cinepa : tampon de vată îmbibată cu fiertură din sămânţă de cânepă în lapte.
15. Urzica : infuzie de urzică (o lingură la 250 ml apă clocotită); se fac spălături calde sau băi de aburi la ureche timp de 10 minute seara.
16. Amestec de plante : infuzie din amestec cu flori de gălbenele, trifoi roşu şi coada şoricelului, frunze de salvie şi rădăcini de tătăneasă (în părţi egale); se ia o lingură amestec la 250 ml apă fiartă, se infuzează acoperit 5 –10 minute şi se fac spălături calde în ureche, după care se usucă lichidul din ureche.
17. Recomandat este ca noaptea să-ți pui sub cap o pernă suplimentară ca să ai capul puțin mai ridicat și să permiți drenarea trompei.Pe timpul nopții, durerile sunt mai mari. Asta din două motive: stând culcat, urechea medie nu se drenează la fel de bine, iar înghițitul, care favorizează deschiderea Trompei lui Eustache, nu se produce la fel de des ca ziua.
18. Nu picura nimic în ureche dacă ai scurgeri si nu mai auzi deloc cu urechea, deoarece acestea indică o perforare a timpanului.
19. Ulei de levantica : poți picura în ureche ulei esențial de levănțică, câte trei picături diluate în ulei călduț de măsline.
20. Ulei de lumânărică sau sunătoare:poți picura câte trei picături diluate în ulei călduț de măsline.
Răspunde Raportează
Anca10 26 mai 2016  
Leac contra ciupercii piciorului - tinea pedis

Ciuperca piciorului este o infectie micotica a membrele inferioare. tinea pedis este numele bolii.Cele mai des intalnite in aceste afectiuni fiind ciuperca Trichophyton mentagrophytes si Trichophyton rubrum si afecteaza talpa piciorului si/sau pielea dintre degetele de la picior..Este o dermatita care, netratata corespunzator si in timp util, se poate raspandi cu rapiditate la alte zone ale corpului, cum ar fi pe palme sau chiar si pe abdomen.Ciuperca piciorului este foarte contagioasa. Te poti imbolnavi:daca atingi pielea unei persoane afectate.de pe sol sau suprafete contaminate cum ar fi podelele din dusurile publice sau vestiare.de pe prosoape sau incaltaminte imprumutate.Pentru o refacere completa si fara riscul unei recaderi, tratamentul trebuie extins pe o perioada de mai multe saptamani dupa disparitia mancarimii.
1. menta :
- ulei care se aplica pe zona afectata
- cataplasma din Frunze de menta amestecate cu sare care se aplica pe zona bolnava timp de o ora. Procedura se repeat pana la disparitia bolii (2-3 luni)
2. pelin (Artemisia absinthium):
- infuzie: se prepara dintr-o lingurita de Frunze la 250 ml de apa clocotita. Se acopera vasul timp de 15 minute, se strecoara si se foloseste pentru spalaturi ale zonelor infectate si pentru comprese.
- macerat: Pune 50 de g de frunze maruntite sa se macereze in 250 g de otet de mere timp de patru zile, dupa care strecoara si tamponeaza locurile infectata. Solutia se pastreaza in sticlute mici la rece.
3. urzica alba moarta (Lamium album):
- Tinctura de urzica: Radacinile, scoase din pamint primavara sau toamna, sunt spalate cu o perie si taiate marunt. Se umple cu ele o sticla pina la git. Se toarna deasupra rachiu de secara de 38-40% si se lasa sa stea 14 zile la loc calduros.
- Bai de picioare: Cate 2 maini pline de radacini bine spalate si periate si de urzici proaspete (tulpina si flori) se lasa peste noapte in 5 litri apa si se incalzesc a doua zi pana dau in clocot. Se introduc picioarele in baia facuta cit de fierbinte se suporta si se tin 10 minute. Urzicile raman in apa in timpul baii. Aceasta baie de picioare poate fi folosita inca de 2-3 ori, daca este reincalzita.
4. usturoiul (Alium sativum) :
- pasta de usturoi amestecat cu ulei de masline care se aplica pe zona afectata. Se acopera apoi piciorul cu o soseta curata.
- alifie de usturoi : O capatana de usturoi pisat se amesteca bine cu 100 – 150 grame de ghee ( unt clarifiat ). Amestecul obtinut se pune pe foc mic la bain-marie timp de 3 ore. Dupa fierbere, amestecul se strecoara si se pune intr-un vas curat. Se adauga ceara de albine curata, de marimea unei cirese mari. Amestecam repede cu o lingura de lemn pana se topeste ceara, lasam sa se odihneasca preparatul 10 – 15 minute dupa care amestecam din nou cu un mixer cosmetic sau cu o lingura de lemn, ca la maioneza timp de 10 minute. Preparatul este gata, il bagam la frigider si se poate folosi dupa 6 ore. Se pastreaza la frigider sau in locuri racoroase ferite de lumina si caldura.
5. Busuiocul (Ocinum basilicum) : Il poti folosi sub forma de bai de picioare. Jumatate de cana de planta la 2 litti de apa se fierb timp de 5 minute. Se lasa la racit. In acest lichid se scalda piciorul afectat timp de 20 minute.
6. Cimbru: uleiul de cimbru poate fi aplicat extern ca antiseptic.
7. Rostopasca (Chelidonium majus):
- Tinctura: Se pun intr-un borcan cu filet, 15 linguri de pulbere de rostopasca, peste care se adauga doua pahare (400 ml) de alcool alimentar, de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare.
- Infuzia combinata; Se pun 3-4 linguri de rostopasca maruntita la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se foloseste mai ales extern, sub forma de comprese, gargara si bai.
- Cataplasma cu rostopasca : O mana de frunze maruntite de rostopasca se lasa timp de 1-2 ore sa se inmoaie in apa calda (40-50gr.C). Se aplica apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasa sa actioneze vreme de 1 ora.
8. frunze de nuc (Juglans Regia) : folosite sub forma de infuzie preparata din o lingurita de frunze uscate adaugate la 200 ml apa clocotita, se consuma intern 2 cesti de ceai pe zi si extern sub forma de spalaturi locale sau comprese (pentru uz extern se prepara un decoct mai concentrat, din 3 linguri de frunze de nuc la 250 ml apa care se fierb timp de 10 minute; se poate face gargara, inhalatii, bai generale sau locale)
9. tinctura de propolis: Se aplica local.
tinctura de coada soricelului: Culege frunze proaspete de atat cat sa umpli o sticla de un kg. Peste ele toarna spirt sanitar, atat cat sa se umple sticla. Inchide-o si tine-o la soare pana se inverzeste lichidul putin, asta fiind circa 3-4 zile. Se inmoaie piciorul afectat in aceasta tinctura circa 10 minute si apoi se usuca la soare. Tratamentul se repeta dupa 2 saptamani.
11. Uleiuri de arbore de ceai : Se aplica 4-5 picaturi de ulei pe zonele afectate de 3 ori pe zi.
12. galbenele:
-ulei esential dizolvat in alcool cateva zile la inceput pana cand pielea incepe sa se usuce,dupa care se unge cu
- alifie de galbenele,care care contine 3-5 % ulei essential pana la vindecarea completa.
baie de plante : se face un amestec din 30 de grame de salvie, 30 de grame de gălbenele, 30 de grame de turiţă-mare şi 2 linguriţe cu oţet de mere. Apa se încălzeşte separat, apoi se adaugă toate componentele enumerate anterior. În acest caz, baia se face abia dupa racirea infuziei. Dupa ce te sterge pe picioare unge-le cu alifie de galbenele;
13. De asemenea, eficiente sunt si otetul de mere (care se aplica local) si baile cu apa calda, sare si bicarbonat de sodiu.
Răspunde Raportează
Anca10 26 mai 2016  
Leac contra ciupercii unghiilor (piciorului) - Onicomicoza

Sint 4 feluri de ciuperci care provoaca onicomicoza dar cel mai frecvent tip intalnit in peste 90% dintre cazuri, este cel cu Dermatophytes (onicomicoza subunghiala distala). Ciuperca piciorului,desi e ceva jenant de vorbit creeaza disconfort,de multe ori si durere si este contagioasa;in plus se poate lua de la picior la mina .
Ai ciuperca piciorului daca exista;decolorari sub unghie, aproape de margine – de obicei verde, galbena sau alba;unghii moi sau dureroase;unghii neobisnuit de groase;decolorari galben verzi sau negre ale unghiilor;unghii care se faramiteaza in jurul marginilor;unghii urat mirositoare;forma distorsionata a unghiilor;roseata sau umflatura in unghii sau in jurul lor;unghii care se separa de patul unghial;textura aspra si inegala a unghiilor.
1. Extract din frunze de Radacina sarpelui (Ageratina altissima):onține o substanță otrăvitoare sub numele de tremetol.Se unge cu extractul sau suc din planta,locurile afectate.
2. Ulei de cimbru: cimbrul a fost utilizat in scopuri medicinale de mii de ani. Are o actiune antimicrobiana si antioxidanta care l-au facut o alegere foarte bun pentru infectiile pielii, ca si pentru cele fungice ale unghiei. Aplica niste ulei de cimbru pe zona infectata de doua ori pe zi, pana la disparitia infectiei.
3. Otetul din cidru de mere :Acest otet poseda proprietati puternic antifungice, antibacteriene si antivirale, ceea ce il face atat de eficient pentru asa de multe afectiuni. Poate fi utilizat pentru a ajuta impotriva infectiei fungice in doua moduri: poti bea 2 linguri de otet amestecate cu 235 ml de apa de trei ori pe zi pentru a echilibra pH-ul, si de asemenea sa masezi de trei ori pe zi o mixtura de 2 linguri de otet si o lingura de apa pe unghia infectata.
4. Usturoi. Se striveste un catel de usturoi, sa adauga sare fina si se freaca locul infectat. De asemenea, nu mai mult de 10 zile.
5. Aveti nevoie de : 5 linguri de bicarbonat de sodiu, 200 de ml de otet de mere si 1 litru de apa calduta. Puneti bicarbonatul si apa intr-un vas mai mare, amestecand pana cand se dizolva. Puneti picioarele in acest amestec si mentineti-le timp de 15 minute. Scoateti apoi picioarele, si lasati-le sa se usuce fara a va sterge.Dupa ce s-au uscat, adaugati otetul in apa, si introduceti din nou picioarele in acest amestec. Lasati sa actioneze timp de 10 minute dupa care procedura s-a incheiat. Dupa ce ati scos picioarele de asemenea nu trebuie sa va stergeti picioarele cu nimic, trebuie doar sa le lasati sa se usuce in mod natural. Faceti acest remediu seara inainte de culcare, timp de 10 zile consecutive.
Răspunde Raportează
Anca10 26 mai 2016  
Leac pentru gura uscata ( xerostomie )

Încetarea secreţiei celor 3 glande salivare,duce la xerostomie.Zeci de medicamente pot provoca uscarea gurii,la fel si diabetul, limfomul Hodgkin, boala Parkinson, HIV/SIDA, sindromul Sjogren, Radioterapia ,chimioterapia,Menopauza .Urmarile sint vorbire greoaie, gat uscat si dureros; simt gustativ alterat;deglutiţie supărătoare: senzaţie de căldură şi sete,rani in gura.
1. Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Are şi principii dezinfectante şi nu dă voie să se înmulţească microbii, deci este foarte utilă pentru evitarea complicaţiilor.
In (Linum usitassimum) 1 linguriţă de seminţe se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Se poate folosi şi uleiul de in cu care se poate clăti gura de mai multe ori pe zi. Este foarte emolient.
2. Lămâie (Citrus lemon) sucul de lămâie. Se stoarce şi se pune sucul de la o lămâie în 200 ml apă şi se adaugă miere (dacă nu există contra indicaţii) după gust. Se face de mai multe ori pe zi, căutând să fie ţinut mai mult timp în gură, dacă nu provoacă usturimi. Vitamina C ajută la refacerea pielii mucoaselor.
3. Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Este emolientă.
4. Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Se foloseşte doar în cazurile când există o infecţie pentru că altfel ajută la diminuarea secreţiilor.
5. Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se clăteşte apoi gura de mai multe ori pe zi. Este şi un bun cicatrizant şi emolient.
Se vor consuma sucuri de legume, în special din morcovi, pentru că conţin multă vitamina A care ajută la refacerea pielii şi de asemenea se mai pot folosi uleiuri vegetale datorită faptului că conţin vitamina E.
Răspunde Raportează
Anca10 26 mai 2016  
Leac contra capusei

Se consideră că agenții patogeni pe care îi poate transmite o căpușă pătrund în organismul nostru numai dacă respectiva căpușă a stat atașată de piele (prin mușcătură) timp de cel puțin 36-48 h. Așadar, dacă îndepărtăm căpușa în primele două zile de la implantare, riscul de a contracta boala Lyme este extrem de mic!Boala Lyme este denumita traditional „boala celor 1000 de fete”. Apare in timp de la muscatura capusei, de la cateva saptamani, la cativa ani!
Daca s-a prins o capusa si ai in casa untura, acoper-o complet cu untura solida si dupa doua-trei minute se desprinde (ea se sufoca, untura nu permite nici un strop de aer si capusa scoate capul din piele);
daca nu s-a desprins inca, pui untura din nou.
A doua metoda corecta, este cea a indepartarii capusei in stare vie, prin metoda batului de chibrit! Capusa este atrasa intotdeauna de mirosul de fosfor. Se recomanda udarea cu apa a capatului batului de chibrit, pentru un efect mai mare. Apoi, se traseaza cercuri de cca. 15-5 mm in jurul capusei, se atinge pe coada, iar cercuri, iar se va atinge, iar cercuri. Simte mirosul 100% si se va indrepta spre fosfor tot 100%, iesind din rana.
!!! Capusa nu trebuie „inecata”,nici cu acetona, nici cu iod, nici cu benzina, cu nimic. Cand sunt „inecate”, e posibil sa se desprinda sau nu, insa intotdeauna „vomita” toate „spirochetele” in locul ranii!!! Untura nu deranjeaza capusa,doar ca ea se va sufoca si va iesi la aer.
- Muscatura de capusa se resimte ca o iritatie creata de tantar sau paianjen! La o analiza superficiala a locului intepaturii, insecta fiind foarte mica cu 3/4 din corp sub piele, la suprafata pare sa fie o cojita provocata de propriul frecat, in centrul iritatiei, cca. 1 mm iese in afara tesutului. Deci, nu poate fi observat corect, ceea ce conduce la scarpinat si ruperea cozii capusei, astfel incat capul ramane in tesut!
Un prim tratament empiric alternativ pentru cei aflati in izolare (militari, pastori, excursionisti etc.)- fara chibrite, dezinfectante sau antibiotice, este ca dupa extragerea totala sau partiala a capusei, locul muscaturii sa fie „ars” cat se poate de profund cu o lama de briceag, cutit etc., incinsa in foc, astfel incat sa fie distruse toate spirochetele!
-Căpuşele pot ciupi în orice zonă a corpului, dar preferă anumite zone, precum:
• Zona din spatele urechilor;
• Partea din spate a gâtului
• Zona de la subraţ
• Zona inghinală
• Zona din spatele genunchilor
- In toate cazurile, imediat după ce căpuşa sa desprins, vom dezinfecta bine locul muscaturii , cu iod sau daca nu avem iod,cu spirt sanitar sau tuica apoi ungem locul cu ce gasiti din urmatoarele: alifie de gălbenele cu propolis,tinctura de propolis,miere,polen amestecat cu miere sau cu tinctura de propolis.Mai eficient si rapid este sa prindeti o albina si sa o puneti sa intepe locul in care a fost capusa.
Răspunde Raportează
mydenysa 26 mai 2016  
Mai este o metoda foarte simpla si mult mai rapida de scoaterea căpușelor in câteva secunde iasă singura: se înmoaie o bucatica de vata in acetona si se da ușor peste căpușă si astfel iasă imediat singura!
Răspunde Raportează
Anca10 26 mai 2016  
!!! Capusa nu trebuie „inecata”,nici cu acetona, nici cu iod, nici cu benzina, cu nimic. Cand sunt „inecate”, e posibil sa se desprinda sau nu, insa intotdeauna „vomita” toate „spirochetele” in locul ranii!!!
...degeaba iese singura daca lasa sub piele otrava....ca orice vietate daca i se face rau,vomita;mai bine o pacalesti cu fosforul care o face sa iasa din piele,de bunavoie...Nu toate capusele sint purtatoare de spirochete dar preventiv,leacul e bun.
Răspunde Raportează
Anca10 26 mai 2016  
Leac pentru Angina pectorala - gheara in piept

Principala cauza (90 - 95%) este ateroscleroza coronariana (formarea unor placi de grasime in interiorul arterelor care hranesc inima).Simptomul principal este durerea „ca o gheara, arsura sau sufocare".bolnavii nu au voie sa fumeze, sa faca efort fizic intens sau sa se lase prada stresului.
In timpul crizei este indicat sa se maseze zonele suprarenale (rinichi - uretere - vezica urinara), deoarece stimuleaza producerea de adrenalina, eliminand astfel dioxinele. Mai mult, este indicat sa se maseze toata zona stomacului, pentru a evita ca gazele gastrice sa exercite presiune asupra inimii. Pentru o stare de liniste generala, este recomandat sa se maseze zonele inimii, laringelui si amigdalelor.
1. Se amesteca 5 capatani de usturoi cu 1 kg miere de albine si 10 lamai date prin masina de tocat (sau doar sucul de la 10 lamai). Se lasa o saptamana la macerat in frigider. Se consuma 2-4 lingurite, dimineata sau seara cu 20-30 minute inainte de masa.
2. Se amesteca 250 g de usturoi pisat, cu 350 g miere de albine si se lasa 7 zile la intuneric. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa, in cure de o luna cu pauza de o saptamana intre cure.
3. O alta combinatie, benefica in tratamentul pentru angina pectorala, este formata talpa-gastei, menta, cimbrisor, roinita si soc. Din aceste plante se face ceai si se beau 2-3 cani pe zi. De asemenea, naturistii recomanda sa se puna 20g de tinctura de paducel in 100ml de alcool dublu rafinat. Dupa 24 de ore acest lichid poate fi consumat, luandu-se 15 picaturi de 3 ori de zi.
4. sa se consume, alternativ, ceai de coada-soricelului si vasc, cate 2 cani de zi. Si ceaiul din paducel si roinita este foarte benefic pentru sanatatea inimii. Cele 2 plante se folosesc in combinatie, cate o lingura din fiecare pentru o cana de ceai, iar in timpul tratamentului trebuie sa bei o cana de ceai dimineata si una seara.
-Trebuie sa renunțați la carne brânză oua și la toate grăsimile de origine animala. Totodată trebuie sa evitați sarea pt ca ea ataca direct inima. Nu trebuie sa va mai îngrijorați și enervați pt ca aceste stări afectează circulatia sangelui și cresc pulsul și tensiunea. Totodata starile de furie si in general gandirea negativa provoaca o toxicitate in sange si in organsim si il afecteaza foarte mult. Ar trebui sa mâncați doar legume fructe semințe cereale integrale nuci si sucuri de legume;patrunjel,usturoi,ceapa,struguri,lamii,busuioc. Ar fi bine dacă le puteți manca negatite. Ca și tratamente naturiste cele mai bune sunt cu omega 3 și 6 ,coenzima Q10 naturala 400 mg sau macar 200 mg. In cazul bolilor grave sunt necesare concentratii mari de coenzima q10 pt a aduce ameliorari semnificative.
- Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala cu boabe de maces, ce asigurau o vindecare completa, adesea in combinatie cu caprifoi si brancuta de pasune (floarea cucului). Iata cum se pregateste infuzia de macese: intr-un vas se pun 7 pahare de apa clocotita. Se adauga 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate). Se acopera bine vasul si se inveleste intr-un material care retine caldura, lasand sa se infuzeze compozitia timp de 20-24 de ore. Apoi infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastreaza la rece. Se beau trei pahare pe zi, la mese. In ceai se poate adauga si sirop de macese. Da un gust bun si este o sursa de vitamina C. In general, infuzia de boabe de maces este recomandata pentru toate bolile de inima. Nu poate cauza nici un rau si, in multe cazuri, s-a dovedit a fi foarte eficace. In plus, oamenilor cu boli de inima vechi li se recomanda sa urmeze un regim alimentar evitand dulciurile si substantele bogate in amidon. Fumatul trebuie evitat – in special in cazurile de angina pectorala – deoarece nicotina cauzeaza adesea constrictia arterelor. Acelasi lucru cu cafeaua si ceaiul. Infuzia de macese indulcita cu sirop de macese este un inlocuitor excelent. Practicantii populari recomandau celor care sufereau de angina pectorala sa manance ficat de vita si sa bea sange de bou. Oricum, macesul este singurul remediu considerat ca duce la o vindecare completa.
-angina pectorala nu trebuie neglijata,pentru ca in orice moment nefast poate cauza un infarct miocardic,desi bolnavii cind au crize pun sub limba o nitroglicerina.
Răspunde Raportează
Anca10 25 mai 2016  
Leac pentru polipi nazali

Polipii nazali sunt niste tumori glandulare care apar pe mucoasa naso-faringiana, in special la copii. Ei cauzeaza disconfort, impiedica respiratia si afecteaza vocea. "In cazul cind ei apar in nas,mai ales la adult,evulotia bolii este spre recidiva, deci pacientii ajung la operatii multiple, poate chiar de 8-10 ori in viata, pentru ca acesti polipi sunt deranjanti si obosesc”, sustine dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog.In plus,aparitia polipilor la adulti,creeaza suspiciunea de cancer nazal....so....mai bine nu lasi pe nimeni sa umble la ei.Prin urmare,e de preferat un tratament naturist care sa duca la resorbtia polipilor si eliminarea recidivarii.Polipii nazali devin un focar de adenovirusuri de reproducere. Dar deja formânduse mediul microbian se fixează ușor alți microbi și ciuperci,pericolul bolii este răspândirea rapidă a bolii la corzile vocale și auditiv chiar dupa extirparea lor;un motiv in plus de a aplica un tratament natural care inlatura si mediul microbian.
1. Sare de mare :
a) bai cu sare (sare Epson), sau ulei de peste ca adaos la regimul alimentar. Zilnic, gargara cu apa calda cu sare (o lingura sare la 1 pahar cu apa calda).
-Sarea Epson (sulfat de magneziu) este sarea amara,pura si naturala obtinuta din evaporarea apei minerale sarate sau a apei de mare;Numele vine de la o statiune balneara din Marea Britanie. Se gaseste in orice farmacie sau magazin naturist.Acest tratament da rezultate foarte bune;este un vechi leac rusesc.
b) cite o picatura de apa in care s-a dizolvat sarea,de 3 ori pe zi (dilutie 1:20 pt adulti si 1:60 pt copii)
2. Sfecla rosie:
a) Sucul de sfecla rosie folosit ca gargara este de asemenea foarte recomandat.
b) un pahar cu suc de sfecla rosie. La aceasta se adaugă o lingură de miere, iar întregul amestec se amestecă bine. Medicamentul se picură în fiecare nară câte cinci picături,de 2 ori pe zi.
3. Coacazele : sucul de coacaze, folosit atat ca gargara cat si ca bautura, este foarte eficace in unele cazuri. Frunzele de coacaz sunt, de asemenea, folosite sub forma de infuzie (aproximativ 3 g de frunze uscate la o cantitate de 200 ml apa fiarta. Se bea cald – un pahar de trei ori pe zi inainte de mese).
4. ROSTOPASCA:
a) o lingurita plina cu rostopasca maruntita(verde sau uscata) se fierbe într-un pahar de lapte, apoi se răcește și se filtrează.Se utilizează, după cum urmează: în fiecare nară picură câteva picături din amestec. Procedura se repetă de cel puțin cinci ori pe zi. Înainte de a merge la culcare din bulion se face compresa pe gât.
b) Din planta cu flori stoarcem sucul. Cu toate acestea, nu-l utilizați în forma sa pură, concentrațiile ridicate de acizi naturali vor arde pur și simplu membranele mucoase! Sucul se dilueaza în apă pură sau fiarta in concentratie 01:20 (1 picatura suc+20 picaturi apa) pentru adulti si in concentrație de 1:60 (1 picatura suc + 60 picaturi apa) pentru copii .Din sucul de rostopasca astfel diluat se picura doar o picătură în fiecare nară. Tratamentul se poate repeta de două ori pe zi, dimineața și seara,timp de 1 lună, dar pentru fiecare picurare pregătim un nou depozit, pentru că este mult mai eficient,avind suc proaspat (planta se poate tine transplantata intr-un ghiveci sau in frigider,in punga.
c) Cantitati egale de rostopasca si sunatoare,uscate,se amesteca in raport 1:4 cu unt si cu 5 picaturi de suc proaspat de rostopasca ( de ex.: 1 lingura cu rostopasca uscata si maruntita+ 1 lingura cu sunatoare uscata si maruntita+8 linguri unt +5 picaturi de suc proaspat de rostopasca);se amesteca foarte bine si se face cite un tamponas pentru fiecare nara;se tine in nara cel putin 30 minute(se respira pe gura),de 2 ori pe zi(poate fi dimineata si seara)
5. 1 lingura musetel+ 1 lingura frunze de mesteacan+2 pahare apa clocotita(cca.400ml) : se lasa acoperite 1 ora.(frunzele si florile-uscate)Se strecoara solutia si se picura in fiecara nara,cite 3 picaturi,o singura data pe zi.
6. inhalarea de uleiuri esențiale. Cele mai eficiente sunt menta, chiparos și ienupăr. Puteți folosi un inhalator profesional sau pur și simplu inspirați ulei din flacon.O altă modalitate ar fi aplicarea a câtorva picături de ulei pe un șervețel și locați pe nas. Inhalare trebuie să dureze cel puțin 3 sau 10 minute.
7. Propolis : pui o bucată de propolis într-o cutie de metal şi apoi aşezi cutia pe o plită. Atunci când propolisul se încinge, va începe să degaje fum. În acel moment, iei cutia de pe plită şi începi să inhalezi pe nas frumul degajat. Începi cu o nara timp de 2 minute şi apoi schimbi cu cealaltă.Ca să scapi de polipii nazali, trebuie să repeţi această procedură de două ori pe zi timp de 30 de zile sau până când simţi că nu te mai deranjează şi ai o stare generală mult mai bună.
Răspunde Raportează
Anca10 25 mai 2016  
Leac pentru bronșite

a. bronsita acuta, ce se instaleaza rapid, se vindeca in 2-3 saptamani; apare la persoane sanatoase ce nu mai sufera de alte boli.
b. bronsita cronica cu recidive frecvente, cu manifestari de lunga durata se manifesta cu tuse productiva (sputa) timp de 3 luni pentru cel putin 2 ani la rand. afecteaza atat adultii cat si copii.
1. Cataplasma cu branza de vaci : branza se scurge bine de zer, apoi se intinde un strat de un centimetru grosime (la temperatura camerei) pe mijlocul unei panze (care poate fi un servet de bucatarie), iar marginile ramase libere se indoaie deasupra.se pune pe piept si se lasa sa actioneze o ora sau doua. Daca inflamatia e severa, veti vedea ca branza se incalzeste repede. In acest caz, schimbati-o o data sau de doua ori, dupa cum este nevoie,cu alta,la temperatura camerei.
2. Cataplasme cu făină de muştar. Se face o pastă densă din 50 g făină de muştar (de preferință, muştar negru) şi apă călduță. Se pune într-un săculeț de pânză sau o şosetă, care se leagă apoi la gură, se aplică pe piept, se acoperă cu mai multe prosoape şi flanele. Făina de muştar se obține prin râşnirea boabelor de muştar
3. Cimbru. Infuzie din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă, totul îndulcit cu miere de tei sau de salcâm. Se recomandă o cană de ceai pe zi.
4. Scai vânăt. Infuzie dintr-o linguriţă de scai la o cană cu apă clocotită; 2-3 căni pe zi, de consumat mai ales în caz de tuse uscată.
5. Iarbă mare. Infuzie din 30 g rădăcină la un litru de apă,se bea într-o zi.
6. Tei. Ceaiul de tei fluidifică secreţiile bronşice; de consumat 2-3 căni pe zi.
7. Ciubotica cucului, un foarte bun expectorant
Din planta intreaga sau numai din flori se face o infuzie (2 lingurite la cana, nu mai mult, caci poate provoca varsaturi) din care se beau cate 2-3 cani pe zi. Radacina si rizomii plantei sunt bune pentru bronsita uscata.
8. Ridichea neagra: bun in toate felurile de tuse, raguseala, guturai, boli de plamani, este sucul de ridiche. Ridichea se scobeste,lasindu-se peretele de 1cm grosime. Se umple scobitura cu zahar sau miere,se aseaza pe o farfurioara sau se fac citeva impunsaturi sub scobitura si se aseaza pe gura unui borcan;se lasa sa se adune siropul; se iau cate 3 - 4 lingurite pe zi
9. decoctul din fructe de Porumbar sau infuzia din flori de Porumbar.
10. decoctul din seminte de gutui, 2-3 pahare pe zi.
- Decoct - vine din latinescul decoctus si este o solutie apoasa obtinuta prin fierberea în apa a unor parti din plante plante(frunze, flori, fructe, muguri), fragmentate în scop medicinal si alimentar. Se folosesc, de regula, 1-2 lingurite de plante la 200-250 ml apa. Fierberea dureaza 5-10 min., uneori mai mult.
11. 500g. ceapă rasă cu 400g. zahăr, 50g. miere în 1 litru de apă se fierbe pe foc mic timp de 3 ore, cu capac. Se consumă 1 linguriţă de 4 - 6 ori/zi.
12. siropul din muguri de pin sau de brad.
13. muguri de plop : trei-patru căni de ceai călduţ, îndulcit cu miere de tei.
Răspunde Raportează
Anca10 25 mai 2016  
Leac pentru călciie crăpate

Călcâiele se aspresc şi se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, a pielii uscate, ca urmare a statului prelungit în picioare.Alte cauze: obezitatea, pantofii decupaţi la spate, platfusul, psoriazisul, eczema, tulburări ale glandei tiroide, diabet, folosirea excesivă a apei fierbinţi, temperaturile ridicate din timpul verii, deficienţa de vitamine, minerale şi zinc.
1. Urina - Se aduna urina timp de o saptamana, intr-o sticla curata, inchisa la culoare, care se pastreaza in frigider. Dupa 7 zile se ia si se infierbanta apoi stam cu picioarele timp de 20 - 30 minute. Baile se fac o data pe saptamana. Se foloseste cu succes in cazuri grave in care nu au avut nici un efect alte tratamente.Vindecarea e data de uree care are efect cheratolitic (exfoliaza stratul cornos al epidermei) si de sarurile minerale care repara tesutul.
2. Untura de porc - stai cu picioarele in apa calda timp de 15 - 30 minute, curata apoi cu piatra ponce. Usuca bine picioarele si aplica untura curata de porc. Se trag in picioare sosete groase de lana si se lasa pana a doua zi. Se aplica in cazul calcaielor foarte crapate.
3. Ceapa - fierbe o ceapa, zdrobeste-o bine ( poti sa o pui in blender sa se faca pasta ) dupa care o aplici pe talpi seara la culcare. Infasori piciorul in folie de plastic si tragi o soseta groasa in picioare. Indicat e sa o lasi pana dimineata, dar e de ajuns si 1-2 ore.
4. Alifie cu frunze de nuc - 100 ml de ulei de floarea-soarelui, 15 g de pulbere din frunze de nuc, 15 g de ceară de albine. Pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat 7 zile, apoi se strecoară şi se adăugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute. Se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească. Se aplică de două ori pe zi.
5. Alifie de galbenele : se pun intr-un vas 3 linguri de untura alba si se lasa pe foc pana se topeste. Peste untura lichefiata adaugi un pumn mare de galbenele proaspete. Dai amestecul in clocot 10 min. Torni intr-un borcanel cu capac si da-l la rece. Unge calcaiele in fiecare seara, dupa ce le-ai inmuiat in apa calda si le-ai frecat cu piatra ponce.
6. Uleiul de masline extravirgin. Seara, inainte de culcare, spalati cu apa calda si un sapun bun (eventual de casa) si apoi dupa ce s-au uscat , masati toata laba piciorului cu ulei de masline, insistind pe calciie si zonele cu piele crapata, apoi introduceti piciorul intr-o punga de plastic mai mare pe care sa o puteti inoda deasupra gleznei, si trageti o soseta deasupra. Dimineata nu spalati piciorul ci il stergeti bine cu un servetel de hirtie pentru a curata pielea de restul de ulei (in cazul in care au mai ramas urme de ulei). Tratamentul se face pina la vindecarea completa a pielii.
7. Varza : comprese cu frunze de varza batute si unse bine cu ulei crud (ulei obtinut prin presare la rece,fara nici o prelucrare-ulei de floarea soarelui sau in,cinepa,rapita,dovleac,etc.Se infasoara un nylon si o soseta;se tin peste noapte.
8. Lapte : se tin seara,10-20 min,picioarele in lapte cald in care s-a dizolvat o bucatica de unt;se ung cu miere,se pune sosetele pina dimineata.
9. La sfârşitul zilei, ţineţi picioarele în apă caldă cu săpun şi o cană de oţet, timp de 15 minute. Clătiţi cu apă şi tamponaţi-le cu un prosop până se usucă. Apoi amestecaţi o linguriţă de vaselină cu zeama unei lămâi şi masaţi călcâiele cu această compoziţie până este absorbită.
Răspunde Raportează
Anca10 25 mai 2016  
Leac pentru respiratia urit mirositoare

Respiratia urit mirositoare permanenta ( halena cronica )poate fi tratata:
1. curata limba(periaza) cu bicarbonat de sodiu! Bicarbonatul de sodiu este alcalin si inlatura acizii toxici care rezida in cavitatea bucala, in gat si chiar in stomac. Prin schimbarea Ph-ului gurii, vei simti un efect imediat.
2. Otetul de cidru de mere are si el proprietatea de a reduce bacteriile aflate in interiorul cavitatii bucale si, diluat cu apa, poate fi folosit pe post de apa de gura. Intr-un pahar cu apa, dilueaza o jumatate de lingura de otet de cidru de mere si fa gargara la intervale de 10 secunde.
3.Ulei de mustar si sare: Amesteca 2 lingurite de ulei de mustar si sare de bucatarie, apoi toarna amestecul in gura si clateste. Incearca sa tii acest amestec in gura timp de o jumatate de ora, scuipand saliva, cand simti ca este nevoie. Acest amestec te va scapa imediat de mirosul neplacul al gurii.
4. Suc de lamaie, ghimbir si apa:Intr-un pahar cu apa calduta adauga cate o lingurita de suc de lamaie si de ghimbir. Fa gargara cu acest amestec, de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara.
5. Menta: mresteca frumze de menta, aceasta planta poate face minuni cand vine vorba de respiratie proaspata.
6. Ceai de Schinduf: este un remediu grozav pentru cei care sufera de halena cronica. Pentru a prepara un astfel de ceai, ai nevoie de seminte de Schinduf. Pune un ibric cu apa la fiert, adauga cateva seminte de Schinduf, putin zahar si lasa-l la foc timp de 10 minute. Cand ceaiul este gata, soarbe-l incet. Poti adauga in ceai orice doresti pentru a-i da un gust mai placut si il poti consuma de doua ori pe zi.
7. Bicarbonat de sodiu
Adauga 2 lingurite de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si fa gargara. Poti face aceasta gargara o data sau de doua ori pe zi, in functie de gravitatea halenei.
7. Patrunjel : Fie ca il mesteci crud fie sub o alta forma, patrunjelul este un bun remediu impotriva respiratiei urat mirositoare. Pune un ibric cu apa la fiert (timp de 10 minute) apoi adauga cateva fire de patrunjel. Odata indepartat de pe foc, adauga si cateva cuisoare si amesteca-le cu patrunjelul, in timp ce se raceste. Foloseste acest amestec drept apa de gura in fiecare zi sau pentru a face gargara.
8. Apa de gura din frunze coacaz. Aceasta apa de gura are efect astringent. Se dau in clocot 1 pumn de frunze de coacaz negru in 1/2 l apa, apoi se lasa sa fiarba fara capac pana ce jumatate din cantitatea de apa s-a evaporat. Se adauga 2 lingurite de zeama de lamaie proaspat stoarsa si se trece totul printr-o sita fina. Se pun 1-2 lingurite la un pahar cu apa si se clateste bine gura.
10. Apa de gura cu vin si lemn-dulce. Prin clatirea gurii cu vin de lemn-dulce se combate helena cauzata de probleme stomacale. Se taie in bucati mici 100 g radacina de lemn-dulce, se pune la macerat in 1 l de vin alb, timp de 10 zile. Se strecoara si se toarna intr-o sticla. Se ia o lingurita de vin la un pahar de apa.
11. SALVIE PROASPATA: frecati cateva frunze proaspete de dinti si de gingii, dupa fiecare masa, dar mai bine dupa ce v-ati spalat pe dinti.
12. gargara cu: infuzie de betisoare(ramurele) de ienupar (10 g intr-o ceasca cu apa calda)
13. clatirea gurii cu ulei de floarea soarelui,cca 10 min incontinu,pina uleiul devine o spuma alba;aceasta nu se inghite nici o picatura,pt ca contine foarte multe toxine din intregul corp,nu doar din gura;se scuipa,dupa care se clateste gura cu apa.
Răspunde Raportează
Anca10 24 mai 2016  
Leac pentru nas infundat

1. Fierbi o cană cu apă, o lași la răcit până devine călduță, și o amesteci cu o jumătate de linguriţă cu sare de mare (daca nu aveti,e buna si sarea de bucatarie,fara iod sau cea grunjoasa pt saramura) şi cu un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu(optional). Îți pui câte 1-2 picături din această soluție în fiecare nară, de trei ori pe zi. Încearcă să prepari acest remediu în fiecare zi, altfel își pierde din proprietăți.
2. Pui un cățel de usturoi pisat (pisezi usturoiul cu o ustensilă din lemn) şi o lingură cu oţet într-un litru de apă fierbinte, inhalezi aburii 10 minute și apoi te bagi în pat, si te invelesti bine.
3. Pui trei lingurițe de hrean ras pe o bucată de tifon şi o ții pe frunte dar nu mai mult de un sfert de oră (arde pielea).
4. Semințele de muștar subțiază mucusul și elimină secrețiile în exces. Le macini cu ajutorul unei râșnițe de cafea, până obții o pudră fină. Amesteci o jumătate de cană cu pudra de semințe de muștar, o cană cu făină și apă calduta, cât să rezulte o pastă groasă, apoi adaugi compoziția între două pânze de bumbac și o lași să acționeze pe piept.Cataplasma nu trebuie să stea mai mult de un sfert de oră pe piele, deoarece poate să irite zona respectivă. In lipsa semintelor de mustar,poti folosi si mustar cumparat (insa pe cel facut doar din sare,apa ,boabe si zahar...fara e-uri si alti conservanti)
5. Zdrobeste o ceapa mai mare si inspira adanc deasupra ei 2-3 minute(fereste-ti ochii,acoperindu-i cu un prosop).
6. Incinge un ochi de aragaz si presara un praf de malai dupa ce ai oprit focul. Se inspira cite putin fumul de malai.
7. Pentru a putea respira bine stoarce o lămâie şi cu o pipetă toarnă câte două picături de zeamă în fiecare nară.
8. Inhalatii cu ceai de musetel: faceti un ceai de musetel mai concentrat si inhalati aburii,
9. ulei esential de arbore de ceai sau eucalipt,menta,pin :5-6 picaturi in 2 litri de apa clocotita_inhalati aburii 10 minute .
-Pentru inhalatii ar fi bine sa ai un resou ori un fierbator ,termoplonjon,pentru ca infuzia sa aiba aceeasi temperatura pe tot parcursul procedurii. Se recomanda ca la acest procedeu sa se apeleze seara, inainte de culcare, si sa nu se mai iasa din casa.
p.s. : Nu mai e pentru nimeni un secret ca picaturile pentru nas de la farmacie dau dependenta, lucru pe care si farmacistii il recunosc acum;amelioreaza pt scurt timp dar nu vindeca.
Răspunde Raportează
Anca10 24 mai 2016  
Leac pentru reumatism (1)- din MM

Pentru reumatism Intr-o sticla pui apa si zahar(sau miere), ca s-o indulcesti. Arunci apoi apa si bagi gura sticlei intr-un musuroi cu furnici ;o lasi acolo pana se umple cu furnici. Scoti sticla si torni spirt sanitar (medicinal) pina nu mai este aer in sticla,doar furnici si spirt-. O inchizi bine si o pui langa soba, la caldura, sa dospeasca doua saptamani. Strecori spirtul in alta sticla.Te dai cu spirtul strecurat,pe unde te doare seara(freci locul), cand te culci. Nu-i voie sa mai iesi in frig(in zilele de tratament);recomandat e sa faci tratamentul vara. Uzi un cearsaf in apa calduta, il storci bine si te invelesti in el. Peste el se pune un altul uscat si te acoperi cu multe invelitori, ca sa transpiri.O saptamina,doua te scapa de reumatism pt totdeauna....fara antiinflamatoare si alti bumbi de la doctor.
Răspunde Raportează
Anca10 24 mai 2016  
Leac pt dureri de burta la copii - leac din MM

Cand pe copii ii doare burta ,se ia un blid (farfurie) de lut si se incalzeste bine. Blidul se pune cu gura pe burta copilului peste haine – nu trebuie sa arda – si copilul trebuie sa stea in pat cu genunchii la gura (covrig).
Răspunde Raportează
Anca10 24 mai 2016  
Leac pentrut balonari si digestie dificila

1. Dupa masa de pranz si cea de seara, se bea cate o cana de ceai din: o lingurita de chimen (chimenul se clocoteste cinci minute), o lingurita cu varf de coada-soricelului si un fir de menta (sau cateva frunze). Balonarile nu-si vor mai face aparitia, nu va exista senzatia de greutate in stomac si nici arsuri. Acest ceai inlocuieste cu succes Trifermentul si n-ar trebui sa lipseasca din casa celor cu probleme la ficat, bila, stomac.
2. Ceaiul de fructe de coriandru impotriva balonarii si a flatulentei: Se face infuzie cu 1 lingurita de planta la 1 cana de apa. Se beau 3 cani de ceai pe zi ( cate o cana dupa fiecare masa principala).
3. Inainte de masa, consuma ceai de menta amestecat cu ceai de papadie si anason.
4. Infuzia de seminte de marar se obtine prin oparirea unei lingurite si jumatate de marar in 300 ml de apa. Se bea aceasta infuzie atunci cand este calduta.
5. Se amesteca 15 g de fructe de cardamom, 15 g de radacini de oligeana, 15 g radacini de valeriana, 35 g frunze de izma, 35 g flori de musetel. Se fierb 3 cani cu apa cu 2 lingurite din acest preparat pentru aproximativ 15 minute, iar ceaiul obtinut se strecoara si se consuma dupa ora 12 sau seara, inainte de culcare. O ceasca cu ceai in cele doua momente ale zilei este suficienta.
6. Patrunjelul beneficiaza si el de proprietati ce ajuta la combaterea simptomelor balonarii. O legatura de patrunjel verde si proaspat, consumata zilnic timp de 14 zile, este indicata in cazul balonarii. Daca ideea de a consuma patrunjel crud nu ii este tocmai pe plac stomacului tau, incearca sa adaugi patrunjelul in mai toate salatele pe care le consumi.
7. ceai de chimen
Răspunde Raportează
Anca10 24 mai 2016  
Leac contra matretii

Matreata este o afectare a pielii capului provocata de o hipersecretie a unei ciuperci numite Pityrosporum ovale, care se gaseste in mod natural in sebumul (substanta grasa secretata de glandele sebacee) produs de scalp. Atunci cand ciupercile se inmultesc anormal (din cauza unui dezechilibru hormonal, a stresului, a unei alimentatii necorespunzatoare sau in urma folosirii unui sampon, balsam, vopsea de par sau produse de coafat care nu va priesc).
Cel mai vechi si mai bun leac este otetul.
1. amesteca ¼ cana de otet de mere cu ¼ cana de apa, maseaza usor parul si scalpul, protejandu-ti ochii. Infasoara-ti parul intr-un prospop si, dupa 45 – 60 de minute, spala-te cu un sampon natural sau cu sapun de casa.
2. Amestecă puţin ulei de măsline cu zeama de la o lămâie şi aplică acest mix pe rădăcini, masându-le uşor. Lasă-l să acţioneze 30 de minute, apoi, spală părul cu un şampon delicat. Acest tratament hidratează pielea capului, previne apariţia mătreţii şi ajută la regenerarea firelor de păr.
3. două linguriţe de ulei de măsline, două linguriţe de miere de albine, o linguriţă de mentă uscată, o linguriţă de piper negru măcinat,Amestecă uleiul de măsline cu mierea de albine, apoi adaugă menta, piperul . Aplică soluţia pe părul nespălat şi masează uşor scalpul timp de 10 minute. Limpezeşte cu apă călduţă, după care spala parul,normal.
4. Cimbrul
- se vor fierbe patru linguri cu varf de cimbru uscat in doua cani de apa calda timp de 10 minute;
- se va strecura amestecul si se va lasa lichidul sa se raceasca la temperatura camerei;
- se va sampona parul si se va aplica jumatate din licoare sa actioneze pe parul umed, clatit;
- se va masa scalpul ca lichidul sa patrunda cat mai bine in pielea capului;
- se va pune restul de amestec in frigider pentru tratamentul viitor.
Se va relua procedeul de doua ori pe saptamana.
5. - Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu pentru a înlătura mătreaţa. În loc de şampon odată pe săptămână se masează scalpul umezit cu praf de bicarbonat de sodiu. Rezultatul se vede după două luni(pt cazurile vechi si greu tratabile)
6. Uleiul de ricin şi vitamina A sunt un alt remediu împotriva mătreţii şi poate fi cumpărate din orice farmacie sau magazine naturist. Balsamul obţinut este aplicat la pielea capului şi îndepărtat după câteva ore. Rezultatele se văd imediat, iar după trei săptămâni de tratament mătreaţa dispare.
7. Infuzia de frunze de nuc este un alt tratament naturis folosit împotriva mătreţii.Frunzele de nuc se pun la uscat, se taie mărunt şi se amestecă într-un vas în care se adaugă trei litri de apă caldă. Compoziţia este folosită pentru clătirea părului.
Răspunde Raportează
Anca10 24 mai 2016  
Leac pentru astm

De cele mai multe ori, astmul este o afecțiune greu tratabilă, unele persoane trăind cu ea pentru toată viața, dar există o serie de remedii naturiste care atenuează simptomele și pot duce la vindecarea bolii, condiția fiind ca persoana în cauză să evite factorii declanșatori: frigul, aerul uscat, umezeala, poluarea, stresul, fumul de țigară ,substante alergene (polen, praf de casa, mucegai, fulgi, pene, peri de animale, insecte, fibre de bumbac si lana, pulberi etc).și infecțiile respiratorii.
In functie de imunitatea si raspunsul la tratament al fiecarui organism in parte,unul din urmatoarele leacuri sau o combinatie intre citeva din ele,scaapa omul de astm si de alte probleme ale plaminilor si cailor respiratorii:
1) Ceai de ghimbir .Infuzia de ghimbir era considerata ca fiind una dintre cele mai bune leacuri poate chiar singurul leac garantat 100%. Modul de preparare: se spala, se cojesc si se rad 400 g ghimbir, se pun intr-o sticla de un litru, care se umple apoi cu alcool. Se tine la cald doua saptamani, agitand din cand in cand, pana ce amestecul are culoarea unui ceai slab. Se strecoara prin tifon dublu, storcand bine reziduul. Se lasa o zi sa se depuna sedimentul si se trece infuzia limpede in alta sticla. Se ia de doua ori pe zi cate o lingurita in jumatate de pahar cu apa calda, dupa mese. Folosirea regulata a infuziei aducea adesea o ameliorare radicala si permanenta.
2) 4-5 cepe se pun la fiert într-un litru de apă (cu tot cu foi, dar spălate bine) și se lasă să fiarbă pentru 15 minute la foc mic, după care se strecoară. În lichidul obținut, pentru fiecare 100 ml se adaugă 100 g de miere de albine, se omogenizează și se administrează de 2 ori pe zi, dimineața și seara, cu jumătate de oră înainte de masă;
3) 2-3 mâini de boabe de fasole din soiul fasole bob se prăjesc, după care se macină sau se dau prin râșnița de cafea până se obține pulbere, apoi se cern. Șase linguri din această pulbere se omogenizează cu jumătate de kilogram de miere de albine, preparat din care se administrează o linguriță, de 3 ori pe zi, până la dispariția bolii;
4) unui dovleac galben copt, de dimensiuni mici, i se taie capacul și se adaugă miere de albine până când se umple. Dovleacul nu se curăță în interior înainte de a pune mierea. Zilnic, de 3-4 ori pe zi, se va lua câte o lingură de dovleac cu miere, până când acesta este complet consumat.
5) 1 kg de usturoi se curăță și se împarte în două cantități egale, în 2 vase diferite de cel puțin 1 litru, după care se fierbe timp de 2 ore la foc mic. Se strecoară, iar lichidul se omogenizează cu 1 kg de miere de albine organică(naturala). Din acest amestec se administrează câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale.
6) Hrean preparat cu suc de lamaie Este foarte eficace cand este luat in mod regulat. Se rad aproximativ 250 g hrean proaspat si se pune peste el sucul a 2-3 lamai, formandu-se un amestec gros care trebuie tinut la rece. Doza: 1/2 lingurita de doua ori pe zi, dimineata si dupa-amiaza. Nu se bea nici un fel de lichid cel putin o jumatate de ora dupa luarea medicamentului. La inceput, pacientul va lacrima puternic dupa luarea dozei, dar aceasta reactie va descreste si apoi va disparea cu totul. Amestecul se poate pastra un timp la rece, pana cand hreanul incepe sa se oxideze. Hreanul trebuie sa fie totdeauna proaspat, niciodata inghetat. O folosire prelungita a leacului dadea cele mai bune rezultate.
7) Inhalatie cu ace de pin Se fierb bine cam 1/2 kg ace si conuri de pin in aproximativ 4 litri de apa si se inhaleaza apoi aburul fierbinte, tinand un prosop deasupra capului. Doua sedinte de 15 minute, in fiecare zi, se spunea ca aduceau ameliorari radicale.
8) baile de mesteacan sau cataplasmele de mustar aplicate pe pulpe si incheieturile mainilor, usurau atacurile acute de astm.
9) Puneti doua lingurite de praf de licorice (lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) ) la o cana de apa si fierbeti timp de 10 minute. Adaugati putina miere si beti o data pe zi in zilele in care suferiti de atacuri de astm.
10) - vin de sunătoare, hamei şi hrean ras (30 g amestec macerat într-un litru vin alb timp de 10 zile) şi se beau 3 linguri pe zi;
11) macerat în alcool 400 din nalbă mare, săpunariţă, cimbrişor, cimbru, podbal, talpa-gâştei, unguraş şi usturoi (se consumă câte 20-50 de picături de 3 ori pe zi, între mese, timp de două luni ,o luna pauza,2 luni,1 luna pauza...;
12) tinctură din rădăcină de valeriană sau angelică (20 g în 100 ml alcool 400, macerat 8 zile, din care se iau 10-20 de picături de 2-3 ori pe zi) ;
13) decoct din fructe de fenicul (două linguri fierte în 250 ml lapte), cu efecte antibronşitice, expectorante şi antiseptice;
Răspunde Raportează
Anca10 23 mai 2016  
Leac pentru eczema

Faptul ca nu exista tratament medical sigur pentru eczeme,este un motiv in plus pentru a urma unul sau mai multe din aceste sfaturi care va scapa de aceasta problema.
Eczema este mai degrabă reactia pielii la diverse condiţii, interne şi externe.Ea poate aparea pe oricare portiune a pielii.Este stiut ca orice atinge pielea intra si in piele si raul e deja produs.
In masura in care se poate, consumati alimente naturale, renuntati la condimente, grasimi, dulciuri de cofetarie. Oricine are posibilitatea sa se testeze si sa constate la ce produse este alergic organismul. Evitati bauturile carbogazoase si energizantele, iar cand cumparati lenjerie de corp, e recomandat s-o spalati inainte. Adesea se intampla ca lenjeria noua sa lase urme care se vindeca greu si cu multa suferinta. Procedati la fel cu sosetele.
- Se pun frunze de nuc într-o baie de umplut cu apă cit se poate de fierbinte. Se adaugă apă rece. Se stă în baie. Nu se adaogă nici un fel parfumuri, sapunuri, etc, nu înainte, nu în timpul, şi nu după. Mirosul este plăcut. Se şterge cu un prosop.
- Se toacâ coajâ de pepene verde cu câteva frunze proaspete de busuioc, o lingură de ulei de măsline, 2 caţei de usturoi sare şi piper şi se unge zona cu Eczemă.
- Se prepară infuzii de plante, de urzică. Cu ajutorul unei bucăţi de vată se unge pe zona de erupţie pînă dispare. Nu disperaţi, această recomandare a fost de verificată, şi lucrează. Deasemenea este recomandată si pentru pielea copiilor mici.
- Se aplică ulei de migdale pe piele, se aşteaptă cincisprezece minute şi se spală.
- Să se frece • zona afectată cu felii de cartofi proaspăt decojiţi.
- Să se ungă zona, cu suc stors din rădăcină de arpagic, de 2-3 ori pe zi.
- Se prăjeşte o ceapa mare, în ulei de măsline, până aproape se arde, se răceşte şi unge pe piele.
- Se amestecă ulei de porumb cu ulei de ricin, si unge pe piele.
- Se dizolvă o linguriţă de sare într-o lingură de oţet de mere şi se unge.
- Se prepara o infuzie de galbenele,dintr-o lingura de planta uscata sau patru pliculete de planta de la plafar. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se adauga cateva picaturi de lamaie. Cand infuzia este calda, la temperature corpului, se spala zona afectata, careia i-a cazut coaja, fara a se sterge.
O regula generala este de a se feri partea afectata de eczema,de lumina si soare si de a purta un bandaj cu unsoare sau balsam protector. In cazul unei eczeme umede, este de preferat a se evita apa. Zonele afectate se spala cu decoct de coaja de pin sau stejar. In unele cazuri, acesta poate fi un tratament care duce la vindecarea completa. (Daca este necesara folosirea apei, aceasta trebuie sa fie fiarta si folosita numai foarte fierbinte.) Adesea, afirma practicienii, este necesar un regim prelungit, care in unele cazuri este suficient pentru a vindeca eczema. Se mananca numai vegetale si sucuri de fructe. Se recomanda urmatoarele alifii facute in casa:
- Ulei de galbenus de ou : galbenusurile de la niste oua fierte tari se inteapa cu o sarmulita subtire si se tin deasupra unei flacari de lumanare. La suprafata galbenusurilor vor aparea niste picaturi. Acestea trebuie culese cu grija. Ouale se pot folosi mai departe pentru mancare. Aceste picaturi sunt folosite ca „ulei” pentru ungerea locurilor afectate. Tratamentul s-a dovedit a fi foarte eficient. Se foloseste seara, la culcare.
- Balsam din usturoi si miere : se fierbe usturoiul, se farama si se amesteca cu o cantitate egala de miere. Se aplica pe zona afectata seara, la culcare, apoi pe deasupra se aplica o felie de ceara. Se bandajeaza lejer. Dimineata se indeparteaza cu sapun verde (sap. viridis) sau petrol si se bandajeaza. Tratamentul se repeta si in noaptea urmatoare. Dupa cateva zile rezultatele sunt excelente.
- Unsoare din cenusa de pipa : cenusa de la o pipa este deseori folosita ca un balsam si este foarte eficace impotriva herpesurilor si a eczemelor.
- Tratament cu frunze de Geranium sau Napraznica (geranium robertianum)Frunzele proaspete de geranium fierte in apa timp de o ora sunt un bun remediu pentru eczeme si herpes. Partea afectata se spala cu apa in care frunzele au fost fierte sau in aceasta apa se inmoaie o bucatica de vata si se tine pe acea parte bolnava.
- Flori de soc (Sambucus) si de coada-soricelului (Achillea millefolium), in proportii egale, se fierb timp de 20 de minute (1 lingura de amestec la un pahar cu apa) si se ia o cana pe zi. Curata eczema si herpesul intr-un timp foarte scurt.
Răspunde Raportează
Anca10 23 mai 2016  
Leac pentrut ulcior

Ulciorul sau Conjunctivita este o inflamaţie a membranei fine care acoperă albul ochilor şi faţa internă a pleoapelor (conjuctiva), iar apariția poate fi cauzată de o rană, o boală respiratorie sau o cauza bacteriană, virală sau alergică.
- Se ia miez de paine neagra, putin lapte cald si un galbenus de ou. Se amesteca toate pana se obtine o pasta. Se aplica pe pleoapele inchise, un sfert de ora. Procedeul se repeta din doua in doua ore.
- Ceai din flori de muşeţel : 3 linguri la o cană cu apă clocotită, lăsate să se infuzeze timp de un sfert de oră, apoi strecoară. Lasă pe pleoape, să acţioneze 5-10 minute, comprese înmuiate în lichidul călduţ.
- Lasă un minut, pe pleoape, frunze de pătlagină zdrobite. Fă băi oculare cu o infuzie de o linguriţă de plantă la jumătate de cană de apă clocotită.
- Florile de sulfină pot fi folosite pentru a prepara o infuzie din două linguriţe la o cană cu apă clocotită. Utilizează lichidul strecurat în băi oculare şi comprese.
- Aplică zilnic comprese cu infuzie de albăstrele: o lingură de flori la 2 căni cu apă clocotită, lasă o oră, strecoară.
- Gălbenelele, cu efect antiseptic şi cicatrizant, se folosesc sub formă de ceai: 4 linguri cu flori la o cană cu apă clocotită, lasă la infuzat 20 de minute, strecoară. Aplică pe ochi comprese cu infuzie călduţă.
Răspunde Raportează
Anca10 23 mai 2016  
Ceapa coapta - inlatura abcesele

Luati o ceapa,o curatati si o coaceti bine pe plita,pina cind se inmoaie. Taiati-o apoi in jumatate si aplicati-o cu partea taiata peste abces. Apoi bandajati-o strans. Ceapa trebuie sa fie calduta. Schimbati-o la patru ore ( sau mai repede, daca ceapa se ingalbeneste mai repede de 4 ore) pana cand furunculul coace si se deschide.Pentru abcese si rani infectate,mai grave,sint necesare 2-3 zile pina la vindecare;in acest caz, seara se desface pansamentul si se pune in locul cepei o turta facuta din ceapa rasa proaspata, amestecata cu untura si faina alba de grau. Peste aceasta turta se pune frunze de podbal si apoi se lega cu pansament. Dimineata urmatoare se arunca turta si se punea din nou ceapa coapta. In cel mult 2-3 zile, abcesul ceda si durerile dispareau. Tratamentul e bun pentru orice fel de abcese:cosuri,infectii in urma unor rani netratate,infectii la unghii( dupa o manichiura prea tare), amigdalite inflamate (se pune ceapa pe git,sub amigdala iar dupa ce punctele albe de puroi au aparut pe amigdale,se face gargara cu sare iar cu un bat cu vata infasurata pe capat se unge interiorul gitului cu albastru de metil)
Răspunde Raportează
Anca10 23 mai 2016  
PADUCELUL - DOCTORUL INIMII

în România se găsesc 5 specii de paducel:(Crataegus monogyna, C. oxyacantha, C. pentagyna, C. laevigata şi C. macrocarpa,) cu denumiri populare de păducel, gherghin, gherghinar, mărăcine alb, mălăeţ şi mălaiul-cucului.Nu există nimic mai bun pt inima decât păducelul, care intră în rândul remediilor cu cea mai mare eficienţă în prevenirea şi tratarea tuturor bolilor cardiace dar şi vasculare, mai ales dacă au la bază un substrat nervos.
In plus,De multă vreme, au fost constatate acţiunile favorabile în prevenirea şi combaterea tulburărilor de pubertate şi de menopauză, cu bufeuri, insomnii sau stări de nervozitate şi nelinişte la femei. Alte efecte au fost evidenţiate în reducerea colesterolului, în unele afecţiuni digestive (diaree, dizenterie, dispepsie, litiază biliară), iar în uz extern contra unor boli de piele (panariţiu, lichen, bătături, mâncărimi pe tălpi şi între degetele picioarelor).previne alterarea capacităţii mentale specifice senilităţii, îndepărtează depresiile psihice şi simptomele bolii Alzheimer. Creşte cu 40% capacitatea de efort fizic şi intelectual, respiraţia este mai bine reglată, iar inima are o rezistenţă sporită la solicitările îndelungate şi la stresul cotidian.
- Tinctura de paducel este de departe cea mai buna.Tinctură de păducel : 10 linguri cu plantă uscată(flori,frunze si/sau fructe), la 500 ml alcool 600, care se macerează 14 zile. Se strecoară prin tifon în sticluţe închise la culoare.Se beau câte 10-15 picături, diluate în 50 ml apă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, în cure de 3 săptămâni pe lună,minim 3 luni.
In plus in combaterea hipertensiunii arteriale, cura cu tinctură de păducel, eventual asociată cu tinctură de talpa-gâştei, se face în paralel cu o alimentaţie vegetariană, cu multe crudităţi, săracă în sare şi fără condimente iuţi.
Tinctura de păducel este benefică şi în combaterea stărilor de nervozitate, emotivitate excesivă, în epuizarea fizică sau psihică a organismului şi în starea de oboseală, amnezie, tetanie şi anxietate, determinând un somn liniştitor.
Tinctura de păducel se asociază bine cu tinctura de valeriană (în părţi egale), din care se iau câte 30-50 de picături de 3 ori pe zi, înainte de mese, cu efecte deosebite în bolile de inimă şi de nervi. Luată în doze de 3-4 linguriţe pe zi, în cure de câte o lună, tinctura de păducel are efecte excepţionale în oprirea tulburărilor de menopauză, mai ales când se asociază cu dieta lacto-vegetariană cu multe crudităţi.
- Infuzia de păducel (flori, frunze, fructe) se prepară dintr-o linguriţă cu plantă uscată, la 250 ml apă clocotită; se infuzează acoperit timp de 10-15 minute, se strecoară şi se beau 2-3 ceaiuri neîndulcite pe zi, fracţionate în mai multe reprize, înainte de mesele principale, în cure de 2-4 luni.In plus la femei se elimină tulburările de menopauză. Persoanelor cu varice pronunţate la picioare le este indicat să bea zilnic un litru de infuzie din flori de păducel, în care s-a macerat, timp de o oră, coaja de la o lămâie, într-o cură de 5 luni.
- Decoctul de păducel se prepară prin macerarea fructelor zdrobite (100 g) în 200 ml apă rece. După 12 ore, se fierbe timp de 5 minute, se infuzează acoperit 10-15 minute, se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi, Are si efecte cardiotonice sau în tratarea enterocolitelor, enteritei şi a unor infecţii genitale (leucoree).
- Siropul de păducel se prepară într-un borcan de sticlă cu capac, în care se pun, alternativ, un strat de flori proaspete şi tocate mărunt şi un strat de miere de albine până la umplerea borcanului, ultimul fiind stratul de aprox. 2 cm de miere. Borcanul se închide ermetic şi se păstrează la întuneric şi la răcoare, timp de 4-5 săptămâni, după care se strecoară în sticluţe închise la culoare.Se ia câte o lingură de 4 ori pe zi, în cure de lungă durată,având efecte excelente de tonic-cardiac, calmant al sistemului nervos central şi al stării psihice, cu reducerea impulsurilor agresive ale copiilor şi adulţilor.
- Pulberea de păducel se prepară din flori uscate, măcinate fin, din care se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, înghiţind puţină apă, într-o cură de 3 luni. favorizează vascularizarea muşchiului cardiac, calibrarea vaselor de sânge care alimentează inima, elimină sechelele post-infarct şi stabilizează valorile tensiunii arteriale. De asemenea, poate reduce cu 40% nivelul colesterolului din sânge, având acţiuni pozitive şi în tratarea arteritelor obliterante.
-Vinul de păducel se prepară din 50 g flori de păducel şi 50 g vâsc, care se macerează timp de 7 zile în 500 ml vin alb; se strecoară şi se bea câte ˝ pahar înainte de mesele principale.
- Salata preparată din petale de păducel, amestecate cu frunze fragede de păpădie şi de spanac.
Răspunde Raportează
Anca10 23 mai 2016  
utilizarea paducelului e benefica si celor sanatosi-nu are nici o reactie adversa.Paducelul aduce tensiunea arteriala la normal,indiferent ca ea e mai mica,mai mare sau cu oscilatii fata de cea normala.Francezii ii zic "laptele batrinilor",il consuma frecvent si sint convinsi ca prelungeste viata cu min 10 ani in comparatie cu cei care nu consuma paducel..
Răspunde Raportează
Anca10 23 mai 2016  
MIERE+TUICA = vindeca ulcerul

Se va face urmatoarea compozitie: 1/4 kg miere de albine, 1/4 l tuica curata de tara fara combinatii de drojdie de bere sau marmelada, 1/4 l ulei de masline, 1/4 l zeama de lamaie (obtinut dintr-un kilogram de lamai tinute 5 minute in apa clocotita ca sa-si lase zeama, apoi se storc bine si iese din ele 1/4 l zeama). Toata aceasta compozitie se pune intr-o sticla de culoare inchisa, care se agita bine, pana devine omogena. Se bea de trei ori pe zi, inainte de masa, cate un paharel mic (de tuica), care ar contine cam trei degetare.Tratamentul se face pina la consumarea a 2 litri de amestec;pt cazurile mai grave tratamentul se continua pina la consumul a 3-4 litri de amestec .Are rezultat garantat,fara recidivarea ulcerului si in cazurile cind alte tratamente naturiste nu dau rezultatele dorite.(Nu uitati ca inainte de a se consuma sa-l agitati bine.) Nu se impune nici un fel de regim alimentar si se poate folosi si la colita sau gastrita.
Răspunde Raportează
Anca10 22 mai 2016  
Patrunjelul curata rinichii

Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul ,sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu.
Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider .
Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.