9578 poze   312161 vizite
Albume
0-contact01 Hranitori si adaposturi pt pasarele1-Orasul meu2-1 Regionalisme din MM   MM-drumetii2-Case si anexe vechi din lemn-MM3-Case si oameni in trecut- MM4-Obiceiuri_traditii si serbari - MM5-Case si anexe noi-lemnAmintiri dinainte de 1989-1   Amintiri dinainte de 1989-2Arbori exotici - 1Arbori exotici - 2arbustiarbusti exoticiatunci-acum si for ever youngBancuri si voie buna   sa zimbimburuieni comestibile_medicinale   LEACURI din batrinicase deosebitecase ecologice in arhitectura verde   exterioare_case eco-verzi   interioare_case eco-verziCiuperci   ciuperci comestibile   ciuperci deosebite   ciuperci mortaleCorbulDecoratiuniDecoratiuni pt Paste simple dar frumoaseDiaspora RO-vot 2014 _ stiri diversedin Balcon   noriiDiverse 1 - PlimbariDiverse 2 - Gradina cu floriDiverse 2 - Gradina cu frunzeDiverse 3 - DiverseElicoptere militare   Elicoptere civile   elicopterului-istoriaEMOTII_expresii-gesturi-stari   emotii-mici explicatiiFigurine culinareFluturi si insecteFotografii inedite-1   fotografi faimosi   fotografii inedite din istorie   fotografii inedite vechi   Fotografii inedite-2   fotografii inedite-3frumuseti cu aripiGRUP-marionette si papusi_scenaILUZII opticeISTORIE si CULTURALillylocuriMARIONETTEOameni remarcabiliORIGAMI-realizate-de-minePAPUSI de mina_teatruPasari din RO - imagini individuale   Pasari din RO-instananee 1Plante carnivoreplante-exotice_condiment-1plante-exotice_condiment-2poze_vechi   Romania vecheRetete gustoaseSCORPIONIUTILE diverse-diverse aspecte

membru din 3 februarie 2014

01 Hranitori si adaposturi pt pasarele

Cele mai bune cuiburi sint cele din segmente de trunchi,neprelucrate exterior;pt cuiburi care se vor si ornamente de gradina,vopselele naturale sau cele ecologice ,pe baza de apa sint indicate,neintoxicind pasarelele;cuiele galvanizate dureaza mai mult si fixeaza mai bine elementele cuibului.Citeva orificii f mici,in podeaua cuibului,se fac pt a permite scurgerea eventualelor lichide.Se leaga de arbore cu sirma,cauciuc,rafie,legatura slabindu-se macar odata pe an,pt a nu strangula arborele.Cuiburile se pozitioneaza cu fata spre E sau SE si in locuri destul de sigure pt a preveni accesul pisicilor,sobolanilor sau a altor doritori de puisori;Cuibul se amplasează în așa fel încât deschiderea de intrare să nu fie acoperită de crengi sau frunze, ca specia ocupantă să aibă vizibilitate bună la ieșirea din cuib (să se poate asigura că nu sunt răpitoare în zonă).
Hranitorul trebuie sa fie intotdeauna curat. Nu puneti niciodata hrana proaspata peste cea invechita. In acest fel se pot crea bacterii care pot pune sanatatea micilor pasarele in pericol.Iarna,bucatelele de slanina nesarata si neafumata,atirnate de crengile arborilor,ajuta pasarile sa-si creasca temperatura corpului si sa nu inghete in noptile cu ger naprasnic.Să nu punem în hrănitoare pâine sau alte produse de panificație. Acestea pot intra în proces de fermentație, dacă rămân acolo în timp mai îndelungat, cauzând inflamația intestinelor și chiar moartea păsărilor.

Comentarii album • 54
Nume:



vaumovi 16 noiembrie 2015  
ce fain album!O sa caut si eu ceva modele adeccvate pt. pasarelele de la mine.Am unul din plastic , dar se degradeaza repede si nu e natural.Si nu le mai pun seminte de floarea soarelui , mi-au umplut toata gradina .
Răspunde Raportează
Anca10 16 noiembrie 2015  
pune-le seminte decojite....fructe...
bafta!
Răspunde Raportează
manu10 15 ianuarie 2015  
anca10.sunphoto.ro/01_Hranitori_si_adaposturi_pt_pasarele/101621727 frumoasa pupaza, aveam si eu una care bantuia prin preajma asta vara... o fi migratoare?
Răspunde Raportează
Anca10 15 ianuarie 2015  
Pupaza prefera regiuni uscate, zone deschise de câmpie cu copaci izolați, livezi, dealuri.Unele migreaza,altele nu....cele din Europa se duc deobicei la tropice,in Africa,pe timpul iernii.
Răspunde Raportează
manu10 14 ianuarie 2015  
nu vreau casuta pt grauri, m-or mancat ciresele, in fiecare an aceeasi poveste... anu' asta or mancat si prunele :)))
Răspunde Raportează
Anca10 15 ianuarie 2015  
aha...nexam horinca.....grava situatiune....
Răspunde Raportează
Anca10 14 ianuarie 2015  
poate una pt Striga...papa toti soriceii mici si mari...
Răspunde Raportează
manu10 14 ianuarie 2015  
am tot felu de ulii di jderi prin preajma,,, sa tot mance soricei....
Răspunde Raportează
manu10 12 ianuarie 2015  
la intitiativa cui?
Răspunde Raportează
Anca10 12 ianuarie 2015  
de ex,la initiativa cuiva care are gradina si vrea sa ii fie gradina plina cu pasarele....le poate pune in diverse suporturi,fire textile,fisii de hirtie,muschi,crengute,fin...ca sa le atraga si determine sa isi construiasca cuibul in gradina.....eu cred ca e o Idee buna....
Răspunde Raportează
manu10 12 ianuarie 2015  
buna idee, am sa incerc la primavara sa construiesc casute de lemn... plagiez eu ceva de pe pagina asta... :P
Răspunde Raportează
Anca10 12 ianuarie 2015  
nu ai cum plagia...munca va fi a ta,ideeile din album,insa mai mult decit sigur,casutele nu vor fi la fel ca cele de aici...ci chiar mai frumoase....eu zic sa te apuci de pe acum si Pina la primavara,tot le bibilesti....abia astept sa vad poze...
Răspunde Raportează
manu10 12 ianuarie 2015  
bine, din martie.... o sa pun si poze cu ele... locuite sper :D
Răspunde Raportează
CosminN 11 ianuarie 2015  
A gresit omul la descrierea pozei, nu-i bai.
Obrajii albi ii fac inconfundabili. Bobocii de Rata Carolina nu au acea culoare.
Nu se vor lovi in cadere pt. ca sunt foarte usori si, intinzandu-si corpul si labele , se "transforma" intr-un fel de "parasuta". De cazut, vor cadea direct pe sol pt. ca nu intotdeauna cuburile sunt deasupra apei. De fapt, foarte rar sunt deasupra apei si cel mai adesea sunt in padure.
Răspunde Raportează
Anca10 12 ianuarie 2015  
n-am mai gasit siteul dar am gasit poza pe un alt site : viralforest.com
si asa este cum ai spus;am facut corectura.ms fain pt sesizare!
Răspunde Raportează
CosminN 11 ianuarie 2015  
Aix sponsa este Rata Carolina.
Bobocii din poza aceasta anca10.sunphoto.ro/01_Hranitori_si_adaposturi_pt_pasarele/101594316 sunt boboci de Rata Sunatoare - Clangula Bucephala.
Ambele specii cuibaresc in scorburi de copac numai ca, in timp ce Rata Carolina este rata de suprafata, Rata Sunatoare este o rata scufundatoare.
Rata Sunatoare, in habitatul sau, intampina probleme in gasirea unui loc adecvat pt. cuib din cauza defrisarilor masive. Iaca asa, ornitologii le instaleaza cuiburi artificiale ca cel din poza.
Răspunde Raportează
manu10 11 ianuarie 2015  
saraci mici, in cadere libera... sper ca-s frunze pe jos...
Răspunde Raportează
lorininja 10 ianuarie 2015  
Super tare albumul!!l-am rasfoit pe tot .
Răspunde Raportează
Anca10 10 ianuarie 2015  
merci de apreciere!gasesti in album ,o varianta macar,pe care sa o pui in practica.....iti multumesc eu,in locul pasarelelor....
Răspunde Raportează
anonim
Meymey33 10 ianuarie 2015  
excelente poze!
Răspunde Raportează
Anca10 10 ianuarie 2015  
spor la treaba!
Răspunde Raportează
Anca10 10 ianuarie 2015  
sint doar sugestii care isi asteapta minunatele realizari,din partea iubitorilor de pasarele si natura.....
Răspunde Raportează
sopinceanc 8 ianuarie 2015  
Iti multumesc Anca pentru idee,vazinduti ieri pagina ,,hranitori si adaposturi pentru pasarele ,, Cit de simple si de ingenioase pot fi am trecut la executare.Dintro cutie de pateu cu o sirma legata ca toarta am pus untura [grasime ] de porc si seminte marunte amestec pentru porumbeii mei, amestecate si am agatat in nucul din spatele blocului unde locuiesc. Au venit mai multi pitigoi si stigleti la mincare. Bucuria lor.
Răspunde Raportează
Anca10 8 ianuarie 2015  
cu placere!as zice ca eu iti multumesc ca te gindesti si la pasarelele care nu au cum sa-si procure hrana,in iernile grele...slanina,untura,le fereste de inghet.
Numai bine!
Răspunde Raportează
sopinceanc 8 ianuarie 2015  
Asa este,,pasarile cerului nu au nici camari, nici depozite unde sa si tina proviziile de hrana cum au oamenii. De acea trebuie sa le oferim noi cei care le iubim cu adevarat macar cind afara este zapada mare si ger. Sanatate multa,,,,
Răspunde Raportează
nirolfghiran 7 ianuarie 2015  
Super ideea, multa bafta tuturor iubitorilor de lucruri frumoase
Răspunde Raportează
Anca10 8 ianuarie 2015  
ideea e de a ajuta pasarelele sa iasa cu bine din iarna dar hranitoarele si adaposturile pt ele,pot fi si un decor deosebit pt gradina sau balcoane,pasarelele dind acestora, viata....Multa bafta si tie!
Răspunde Raportează
anamariab 7 ianuarie 2015  
multumesc pentru sursa de inspiratie
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
cu multa placere!
eu astept sa pui poze si in acest Album,cu noile realizari....mult spor si creativitate!
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
dar si cu cele vechi....
ma bucur nespus ca esti preocupata de soarta pasarelelor si sper ca sa-i molipsim pe cit mai multi iubitori de natura cu initiativa
Răspunde Raportează
anamariab 7 ianuarie 2015  
eu stau in linistea naturi si cand le vad si aud imi incarca sufletul cu multa energie si bucurie, cum sa nu le iubesc? Am invatat de peste tot cum sa le ajut si in limita timpului disponibil o voi face.
Răspunde Raportează
dieter 7 ianuarie 2015  
Hranitoarele ajuta mult in zilele cu zapada cum le avem acuma . As recomanda doar Hranitoare care nu au efect de oglinda cum ar fi la plexic sau si la tabla . Pasarile se sperie de acest efect si numai cu greu accepta aceste hranitoare .
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
multumesc pt sugestie....eu chiar le-am pus staniol,crezind ca asa le atrag atentia....cred ca din cauza asta,vreo 4 zile nu s-au apropiat de hranitori......miine iau staniolul,desi acum nu le mai sperie....pt alte pasarele,nou venite....
Răspunde Raportează
irisg 7 ianuarie 2015  
Frumos album. Unele casute/adapatori sunt foarte cochete si altele foarte ingenioase. Pentru toate buzunarele. Am sa imprumut cateva idei.
Hotomanii astia chiar m-au distrat :
anca10.sunphoto.ro/Hranitori_si_adaposturi_pt_pasarele/101535909
anca10.sunphoto.ro/Hranitori_si_adaposturi_pt_pasarele/101535766
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
spor la treaba!
Răspunde Raportează
FELICITA 7 ianuarie 2015  
Interesante,ingenioase si utile.
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
sa ne pui poze cu prima casuta pt pasarele,instalata in gradina ta :) .....spor la lucru!
Răspunde Raportează
FELICITA 7 ianuarie 2015  
Multumesc dar.....nu....nu cred......o sa ma mai gandesc.....Ptr mine e mai simplu sa le pun pe terasa dar am pisici si nu prea vin.
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
macar citeva felii de mere sau piine,prinse cu o ata de o creanga unde pisicutele nu ajung asa usor....nu e mare lucru dar e un mare ajutor....
Răspunde Raportează
FELICITA 7 ianuarie 2015  
Am sa incerc.
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
placerea de a le privi sia le fotografia,e garantata.....
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
daca sint in preajma,e si pt veverite....de ce nu?
anca10.sunphoto.ro/Hranitori_si_adaposturi_pt_pasarele/101535899
dar si pt pasarele
Răspunde Raportează
silverwingspigeons 7 ianuarie 2015  
ffffffff
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
spor la treaba!
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
si eu dus un cuib si citeva rotite de seminte,lipite cu untura,pe linga piriu si la lac ....dar pe linga balcon,sint puse strategic.... :))))
Răspunde Raportează
Anca10 7 ianuarie 2015  
cu multa placere!ajuta si la sedintele foto... :) pe linga faptul ca le facem iarna mai usoara.....si eu ma apuc de citeva...sper sa fie cit mai multi ....macar un mar ,doua,atirnate de o creanga...si asta poate fi un ajutor,pt o pasarica ...
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.